E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BAKAN ŞİMŞEK İSYAN ETTİ: Ne Kiralıyor Ne de Satıyoruz!

TBMM Genel Kurulu'nda Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin tasarının görüşülmesi sırasında Maliye Bakanı Şimşek iddialara veryansın etti.

4.06.2009 - 08:21
BAKAN ŞİMŞEK İSYAN ETTİ:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin düzenlemede ülke menfaatinin gereklerinin yerine getirildiğini belirterek, ''Bizim sınırlarımız ne kiralanıyor, ne satılıyor'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasa tasarısının yürütme maddesi üzerinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti milletvekillerinin suhuletle düşünmesini istedi.

Düzenlemeyle AK Parti'nin samimiyetinin sorgulandığını ifade eden Şandır, tasarıyla ilgili sorularının yanıtsız bırakıldığını söyledi. Yap-İşlet-Devret (YİD) modelinin çıkarılması halinde düzenlemeyi alkışlarla destekleyeceklerini belirten Şandır, ''Bu tasarıyı, sonu ihanete varacak bir düzenleme olarak değerlendirdik'' dedi.

Türkiye'de çeşitli yerlerde mayın olmasına rağmen sadece Suriye sınırındakilerin temizlenmesinin nedenini soran Şandır, ''İki ihtimal var; ya bu mayın temizleme işini bilerek geciktiriyorsunuz. Çünkü bunların çoğu başkaları tarafından kullanılıyor. Bu kullanımın devam etmesini istiyor olabilirsiniz. İkinci ihtimal ise bizim de haberdar olduğumuz Başbakanlıktaki gizli belgedir; O da Nusaybin ve Kamışlı civarında 75 milyar metreküp doğalgaz rezervi olduğudur. Bu rezervin bir başkasıyla kullanılması konusunda bir mutabakat mı var?'' diye konuştu.

-''(AYASOFYA'NIN TAPUSU VERİLECEK) DENDİ''-

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, madde üzerinde konuşurken, ''Tasarının hiçbir yerinde yabancı yok. Bunu yapacak yüzlerce firma var. İçinde Türk firmaları da var. Vakıflar Kanunu görüşülürken neleri tartıştık; 'Ayasofya'nın tapusu verilecek, yabancı vakıflar gelecek parsel parsel mülk alacak, bunun sonu ihanet' dendi. Bu kanun Meclisten geçti mi, peki Ayasofya'nın tapusu nerede, yabancılar gelip nereyi aldı? Yine aynı şey'' dedi.

Bozdağ, AK Parti olarak her şeyi tartışmaya hazır olduklarını ifade ederek, ''Ama haysiyetimizi, şerefimizi, vatanseverliğimizi asla tartışmayız. Bize kimsenin samimiyet testi yapmaya hakkı yoktur. Ama karalama yapılıyor. Bunu da millete şikayet ediyorum. Bu millet de yapılanları görüyor. 'Kıbrıs şöyle oldu, böyle oldu' dendi, peki ne oldu? Kıbrıs, bugün siyaseten de hukuken de daha güçlü durumda. Tasarı doğrudur. Her zerresine, küresine katılıyoruz. Vicdani rahatsızlığımız yoktur. Ama farklı takdim ediliyor'' diye konuştu.

-'İHANET VE PEŞKEŞ YASASI''-

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, tasarıyı, ''ihanet ve peşkeş yasası'' olarak nitelendirerek, ''Sözün bittiği yerdeyiz. Kulakları olup duymayanlar, gözleri olup gerçeği görmeyenler bu tasarının peşkeş yasası olduğunu inatla görmüyor. Ama halkımız görüyor. Bu mayın temizleme tasarısı değil, vatan toprağının satılması yasasıdır'' dedi.

Serter'in sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tepki gösterirken, CHP'li milletvekilleri de Bozdağ'a tepkilerini dile getirerek, yerine oturmasını istedi. Serter'in, ''Sizi tebrik ediyorum; çığır açıyorsunuz. Türkiye'de, yeni bir sömürgecilik dönemi başlattığınız için sizleri kutluyorum. Bir sömürge valisi ciddiyetiyle Recep Tayyip Erdoğan, gözünü kırpmadan şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağını satıyor'' demesine, AK Parti'li bazı milletvekilleri ''aynaya bak'' diye laf attı.

Kendisine laf atanların aynaya bakması gerektiğini ifade eden Serter, ''Bu yasaya geçit verenler gerçekten vatan sevgisinde ne noktada olduklarını, aynaya bakarak değerlendirmelidir. Bu yasaya geçit verenler, orayı 45 yıllığına kullanmaktan vazgeçtikleri vatan toprağını tarla ya da rant aracı olarak gören kişilerdir. Orası vatan toprağıdır'' şeklinde konuştu. 

Düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu ve bu nedenle Anayasa Mahkemesinden döneceğini iddia eden Serter, ''Bu yasa, sizi yargılanmaktan alıkoyamacaktır. Ama en fazla, sizi, tarih yargılayacaktır. Tarihin sayfalarına bu dönem, bu yasadan ötürü karanlık bir dönem olarak geçecektir'' görüşünü ifade etti.

Serter'in konuşması sırasında Genel Kurulda tansiyonunun yükselmesi üzerine TBMM Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerini, ''birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınmaları'' konusunda uyardı.  

-''NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ''-

Milletvekillerinin madde üzerindeki sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek, Ceylanpınar üretme çiftliğinin alana dahil olmadığını belirterek, bununla ilgili endişenin olmaması gerektiğini kaydetti.

''Bizim sınırlarımız hiçbir şekilde, ne kiralanıyor ne satılıyor'' diyen Şimşek, sınırların Genelkurmay tarafından denetlenmeye ve korunmaya devam edeceğini belirtti. Mayınların temizlenmesinin ardından sınır güvenlik sistemi kurulacağını anlatan Şimşek, sınırların hiçbir şekilde kimseye kiralanması ve satılmasının söz konusu olmadığını tekrarladı. Tasarıyla, öncelikle temizleme işinin yapılacağını, bunun gerçekleşmemesi halinde ihale yoluyla temizlenmesinin gündeme geleceğini, işletim karşılığı temizlenmesinin üçüncü seçenek olabileceğini ifade eden Şimşek, ''Bu seçenek, sadece ve sadece ülkemizin elini güçlendiren bir seçenektir'' dedi.

Mayınlı arazilerde bulunan maden ve petrol gibi yeraltı zenginlikleri konusunda ilgili yasaların hükümlerinin saklı tutulduğunu belirten Şimşek, ''Diyelim ki burası kullanım karşılığı temizletildi. Firma veya şahıslar, yeraltı zenginlikleriyle ilgili hiçbir tasarrufta bulunmamaz'' görüşünü dile getirdi. 

Kıbrıs'ın yüzölçümünün 9251, KKTC'nin ise 3355 kilometre kare olduğunu, Türkiye'nin mayınlı sahasının ise 216 kilometre kare olduğunu hatırlatan Şimşek, ''Ama bu önemli değildir. Ülkenin bir santimetre karesi bizim için önemlidir. Bu nedenle ne gerekiyorsa onu yapacağız'' diye konuştu. 

Şimşek, 44 artı 5 yılın maksimum süreler olduğuna işaret ederek, ''Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı var burada. Devletin ilgili kurumları sürecin içinde olacak. Tasarı metin oldukça açık ama yine de endişeleri gidermek için elimizden geleni yaptık. Birazdan 2. madde tekrar görüşülecek. Çeşitli iddialarda bulunuyorsunuz ama yarın 'bu olmazsa ne duruma düşersiniz, onu düşünüyor musunuz?  Bu ihale yapıldıktan sonra bir Türk firması, gelip burayı işletirse gelip bize 'kusura bakmayın, biz sizi ihanetle suçladık' der misiniz? Bugüne kadar ülkenin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaptık, bundan sonra da onu yapacağız'' dedi.

-''O İŞLERE DİKKAT EDERİM''-

Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından sonra verilen 7 önerge üzerinde, milletvekilleri söz aldı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, AK Parti'li milletvekillerine, ''Tasarıya, trenden düşmemek için mi karşı çıkmıyorsunuz?'' diye sordu.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, yapılanlara kabahat, kusur, gaflet ya da ihanet mi denileceğini bilemediğini söyledi. Özdemir, Türkiye'nin başındaki en büyük mayının AK Parti iktidarı olduğunu öne sürdü.

Hukuk devletinden uzaklaşıldığını savunan Özdemir, bazı milletvekillerinin ifadesinin alınmasına yönelik ara formül bulunarak, Meclis Başkanlığının mahkemeye, ''milletvekilleri Mecliste olmadığı için tebligat yapılamadığının'' bildirildiğini belirtti. Özdemir, ''Yalan demek istemiyorum ama yanlış beyanda bulunmak hukuk devletinin neresinde yazıyor?'' dedi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Toptan ise ''Mahkemeye, 'milletvekillerini bulamadığımız' şeklinde bir yazı verildiğini söylediler, böyle bir şey yok. Amacımız; hoş olmayan bir takım görüntülere meydan vermemek için ilgili yerlerle istişare ederek, görüş birliği içinde, en azından bu aşamada biraz zaman kazanmak, hukuken yapılacak bir şey varsa, bunu bütün siyasi partiler olarak fırsat, imkan yaratarak, yerine getirmekten ibarettir. Eski hukukçuyum, o işlere dikkat eden birisiyim'' diye konuştu.

Önergelerin reddedilmesinin ardından 6. madde, yapılan açık oylama sonucunda 94 ret oyuna karşılık 255 oyla kabul edildi.

YORUMLAR
Toplam 100 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 4 Ocak 2011 Salı 19:14

insanlik disi bu goruntuler acaba dunyaya ve obamaya amerikanin ne kadar katil oldugunu gostermezmi

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 4 Aralık 2010 Cumartesi 20:43

ALLAH lanet etsin gavur degilmi hepsi birbirinden beter

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 3 Kasım 2010 Çarşamba 12:55

sizce ne denir ne desem boş

Yorumu oyla      18      10  
C.Çiçek Güveyi 28 Nisan 2010 Çarşamba 21:47

Emperyalizmin,Amerika ve İsrailin bu zaferinin yarı ortağı zaten müslümanlar değil mi? Onlara destek veren kaç ülke sayalım ama atlayalım kendimize bakalım. Türkiye tezkere hazırladı hem de kendini müslüman olarak piyasaya sürenler tarafından. O içlerinden bazılarının sağduyusu ile red edildi ama tüm hava saldırıları bizim kıta sahanlığımızdan yapıldı. Lojistik destek bizim üzerimizden gitti. Kendi askerimizi çuvallattık.Müslüman Türkmenlerin tapuları yakıldı,evlerinden sürüldüler. AKP emperyalizmin kendisine rol biçtiği Ilımlı İslam devleti için Cumhuriyeti yıkmaya kalkışıyor, Azerilere sırtını dönüp ermeniyi kucaklarke,Kıbrısı Ruma devretmeye çalışıyor.

Yorumu oyla      20      10  
mehmet 28 Nisan 2010 Çarşamba 20:37

bir gün zafer müslümanların olacak hz ali gibi kılıçtan geçirilecek

Yorumu oyla      19      11  
imdat genc 11 Nisan 2010 Pazar 17:08

zalimler için yaşasın cehennem

Yorumu oyla      19      10  
9 Nisan 2010 Cuma 23:27

tek kelimeyle insan deyiller

Yorumu oyla      18      10  
kazım kökçan 9 Nisan 2010 Cuma 23:23

bunlar insan olamazlar hayvan desek hayvanlarlara hakaret olur hepsi cehennemin yedikat dibini hakediyorlar hepsi domuz ötesi bişe ama insan olmadıkları kesin cunku insan olan yapmaz

Yorumu oyla      18      10  
vatandaş 3 Nisan 2010 Cumartesi 10:36

bu gün abd ye köpeklik eden kim olursa olsun israilin başına gelecek olan amerikan ve amerikan yanlılarnında başına gelecektir allah cc banada görmeyi nasip eder inşallah ve bende onların kafalarına seve seve sıkarım

Yorumu oyla      18      10  
gamze 29 Mart 2010 Pazartesi 16:03

allahından bılsunlar şerefsizler

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!
İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu ...
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
 
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
 
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
fatih terim
ihracat
Kobani
Mersin İdmanyurdu
haşim kılıç
film
A) Milli Futbol Takımı
Fernandao