E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hac Başvuruları Yarın Sona Eriyor  

Bu yıl hacca gitmek isteyenlerle ilgili müracaatlar, geçen yıl kuraya katılanlar için "kayıt yeniletme", ilk defa müracaat edecekler için de "ön kayıt yaptırma" olarak iki ayrı kategoride yapılıyor.

23.04.2009 - 10:52
Hac Başvuruları Yarın Sona Eriyor

Bu yıl hacca gitmek isteyenlerle ilgili müracaatlar, geçen yıl kuraya katılanlar için "kayıt yeniletme", ilk defa müracaat edecekler için de "ön kayıt yaptırma" olarak iki ayrı kategoride yapılıyor.

Kayıt yenileten veya ön kayıt yaptıran hacı adaylarından kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ek dilekçe ve formla yarın mesai bitimine kadar il ve ilçe müftülüklerine müracaat edebilecek.

Hac planlamalarına ve kesin kayıtlara esas olması için hacı adaylarının, organizasyon tiplerinden birisini mutlaka tercih etmeleri gerekiyor. Yapılan tercihler bağlayıcı olacak ve daha sonra hac tipi değişikliğine izin verilmeyecek.

Müracaatlarda, sadece eş, anne, baba, kardeş, çocuk ve varsa refakatçileri ile birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanıyor, bunun dışında kuraya birlikte girmek isteyenlerin talepleri kabul edilmiyor.

Kuraya birlikte katılıp beraber hacca gitmek isteyenlerden birinin kayıt yeniletmesi diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde bunların müracaatları birlikte alınıyor, kuraya tek numarayla ve birlikte girecekler ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendiriliyor.

Geçen yıl müracaat eden kadınlardan tek başına hacca gidemeyecek durumda olanlar, hacca hiç gitmemiş "mahremiyle" birlikte müracaat etmesi halinde ilk defa müracaat eden, kayıt yenileten kadının yanında birleştirilerek kuraya dahil ediliyor.

Bu yıl ön kayıt yaptırmak isteyen kadınlardan "mahremsiz" olarak hacca gidemeyecek durumda olanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş "mahremleriyle" birlikte yapabiliyor. Tek başına hacca gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşların müracaatları, hacca hiç gitmemiş refakatçileriyle birlikte kabul ediliyor.

Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerle daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmiyor. Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları silinecek ve ön kayıt ücreti yatırmışlarsa iade edilmeyecek.

Yurt dışındaki anne, baba, eş ve çocukları ile birlikte hacca gidebilecek durumda olanların, bu kayıt döneminde müracaatlarını yapmış ve formda yer alan yurt dışıyla ilgili bölümü doldurmuş olmaları gerekiyor.

YORUMLAR
Toplam 145 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 17 Temmuz 2011 Pazar 19:54

bir avuç personelle türkiyenin 100"de doksanında asayişi sağlamak çok zor diğer kurumlar aldımı 30.000 kişi birden alıyor bizimkilerde gecesine gündüzüne katmış asayişi düzeltmeleri için aşırı gayret sarfediyor ama zor

Yorumu oyla      40      10  
Misafir 17 Temmuz 2011 Pazar 19:52

zaten Türkiyenin 100"de doksanını jandarma almış personeli bir avuç aile çoluk çocuk demeden gece gündüz çalışıyorlar ne özel hayatları kalmış ne kendine ne ailelerine ayıracak vakitleri personeli herşeyiyle sıkıntı çekiyor Jandarma içişlerine tamamıyla bağlansın herşeyi hem profesyonelleşir hemde personeli biraz nefes alır

Yorumu oyla      47      11  
Misafir 17 Temmuz 2011 Pazar 19:51

zaten Türkiyenin 100"de doksanını jandarma almış personeli bir avuç aile çoluk çocuk demeden gece gündüz çalışıyorlar ne özel hayatları kalmış ne kendine ne ailelerine ayıracak vakitleri personeli herşeyiyle sıkıntı çekiyor Jandarma içişlerine tamamıyla bağlansın herşeyi hem profesyonelleşir hemde personeli biraz nefes alır

Yorumu oyla      38      11  
Misafir 12 Haziran 2011 Pazar 23:25

yetki ise yetki... destekse destek verdik daha fazla birşey anlatmaya gerek yok... bundan sonra ne yapılacağını bilmek istiyoruz... bizi kandırmadıysanız tabiii....

Yorumu oyla      42      10  
Misafir 12 Haziran 2011 Pazar 23:08

mevut sisiler yapıcaz ama 2014 e kadar dediler...millet ve ilgili personel hadi yap yap deyip tekrar görev verdik.. bakalım boş vaat mi yoksa gerçek mi.. ilk somut adımı ne zaman göreceğiz...derdimizi söyledik şmdiye kadar,şimdi çözüm için atılacak ilk adımı bekliyoruz...buna herkesin ne kadar ihtiyacı var anlatamam çünkü yaşamak lazım(destekleyenler oy versinler,tavsiye etsinler....)

Yorumu oyla      72      10  
Misafir 17 Mayıs 2011 Salı 18:14

Tam Jandarmayım dediğim anda Asker olduğum aklıma geliyor, tam Askerim dediğimizde Jandarma olduğumu aklımıza geliyor ikisi de birden bir arada olmuyor.

Yorumu oyla      28      11  
Misafir 13 Mayıs 2011 Cuma 12:25

bi bayanın bi tane kocası olur şu durumda jandarmanın kaç tane kocası olduğu belli deil belirtildiği üzere daha etkin olabilmek için tek kuruma bağlı olmak gerekior asker misin yoksa polis mi arasında gidip gelmek çok sıkıntı verici bi durum komutana mı savcıya mı yoksa kaymakam valiye mi eywallah edeceksin hepsine birden olmuyor ya tam asker yapsınlar asker gibi yaşatsınlar yada sivilleştirip asaişi takip ettirsinler herkes rahatlasın....

Yorumu oyla      31      10  
Misafir 18 Nisan 2011 Pazartesi 12:08

Suç ve Suçlulukla mücadele için sivilleşme şart,Asayiş ile Askerlik birlikte yürümüyor.

Yorumu oyla      40      10  
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 18:03

jandarmanın acilen sivilleşmesi gerektiğine inanıyorum ayrıca akp hükümetinin çok iyi şeyler yapacağının kanatindeyim şimdi yavaş yavaş temizliyor kan kusturan paşaları saltanatlarını görecekler cezaevinde az kaldı arkadaşlar sabredelim. her yer aynı bu teşkilatta paşaların padişah gibi olmasın artık yürümeye dermanı kalmamış adamlar kafaları çalışmayan kurmaylar nerden buluyorlar bu örümcek kafalı adamları anlamıyorum yeter artık isyan çıkacak......

Yorumu oyla      29      11  
Misafir 28 Mart 2011 Pazartesi 19:33

malesef jandarma itekleme usulü ile ilerliyor. ben 3 yıldır bu teşkilattayım. daha birtane bile asayiş olayına bakamadık. anca binanın, temizliği askerin eğitimi, saçma sapan tebliğ tebellüğler, inanmazsınız ama italyada patlayan bir yanardağ ile ilgili tebliğ tebellüğ yapıyoruz. başka bir işimiz yokmuş gibi. ya artık olmuyor. polisteki teknolojiye bak. biz hala kaleriferi çalışmayan kara landrower e biniyoruz. bunun tek sebebi başımızdaki üst düzey amcalar. allah onları bildiği gibi yapsın

Yorumu oyla      32      11  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
 
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
Emniyet Genel Müdürü Köksal: Gazeteciler İçin Özel Dinleme Yok…
Türk basınının lokomotif gazetelerine dahi röportaj vermeyen Emniyet Genel ...
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
 
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Gençlerbirliği
Gaziantepspor
Almanya
nato
CEV Şampiyonlar Ligi
premier lig
haberler
Maden Ocakları