E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Anayasa’nın ilk 4 maddesinin... 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, "Anayasa’nın ilk dört maddesinin nesini değiştireceksiniz. Çıkın şunu millete anlatın" çağrısı yaptı.

13.03.2016 - 03:11
Anayasa’nın ilk 4 maddesinin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 yeni yolcu gemisinden sonra sipariş verdiği 3 arabalı yolcu gemisinden ikincisini de körfezle buluşturdu. Görevi başında yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın adı verilen yeni araba vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle Üçkuyular İskelesinde hizmete alındı. Törene CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina, oğlu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve eşi, kızı Zeynep Piriştina, ilçe belediye başkanları, CHP İlçe başkanları ve partililer katıldı.

SİYASİ İKTİDARI ORTADOĞU BATAKLIĞI KONUSUNDA UYARDIM

CHP Genel Başkaın Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Hükümeti’nin Suriyeli göçmenler politikası ve yeni Anayasa ile ilgili yaklaşımını eleştirdi. İzmir’in Suriyelilerin son dönemde Avrupa’ya geçiş kapısı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Basmane semtinden geçerken Suriyeliler gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Burası büyük insanlık dramlarının yaşandığı bir bölge oldu. Sahile vuran çocuk cesetleri, ölümü göze alarak modern dünyaya gitmek isteyen Suriyeliler, Pakistanlılar, Afganistanlılar var. Siyasi iktidarı defalarca Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sürüklememeleri, ülkeye hayır getirmeyeceği konusunda uyardım" dedi

ATATÜRK VE İSMET PAŞA ÖRNEĞİ

Orda Doğu konusunda siyasi iktidara bir örnek de verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk ve İsmet Paşa’nın uzun süre Libya, Filistin ve Yemen’de görev yaptığını, Orta Doğu’yu çok iyi bildikleri için genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurunca Orta Doğu’nun iç işlerine asla dokunmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Arap dünyası ile iyi geçindiler. Orada demokrasi yok, demokrasi götüreceğim diye özel çaba göstermediler. Saygı duydular. Arap dünyası da Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ü örnek aldı. Kendi ülkelerinde cumhuriyetleri kurdular. Arap ülkeleri Türkiye’ye özendi. Bunlar geldiler, Türkiye Orta Doğu bataklığına sürüklendi" dedi.

6 MİLYARI BİZ VERELİM ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu bugün 2.5 milyon göçmenin Türkiye’den batıya geçmemesi için pazarlıklar yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ayıp olan, bir insanın yaşıma para bağlamında pazarlık konusu olamaz. Sayın Ahmet Davutoğlu, Avrupa’ya giden Suriyeliler ülkemizde kalsın, 3 milyar euro alacak. Birisi de ’parayı almadan’ sakın gelme diyor. Sanki adam başbakan değil de Kaçak sarayda oturan zatın tahsildar memuru. Böyle bir anlayış olamaz. Kabul etmiyoruz. Batılılar bize ’3 milyar euro verelim Suriyeliler, Pakistanlılar, Afganistanlıları burada tutun. Sonra 3 milyar euro daha veririz’ diyor. Biz de diyoruz ki ’ 6 milyar euro’yu biz ödeyelim, onların tamam sizde kalsın’ diyoruz" dedi.

HİÇBİR KAYSERİ BU ANLAŞMANIN ALTINA İMZA ATMAZ

AB Temel Haklar bildirgesinde göçmenlerin hayatının pazarlık konusu yapılamayacağının, insan hayatının pazarlık konusu yapılamayacağının yazılı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bunlar pazarlık konusu yaptılar. Buna ’Kayseri pazarlığı’ diyorlar. Kayserililerden özür diliyorum. Ama Kayserililerin hiçbiri bunun altına imza atmaz. Zeki insanlardır. Neyin karlı olduğunu bilirler. Avrupalılar gönderdikleri göçmen Suriyelilerin karşılığında Türkiye’den göçmen seçecekler. Eğitimli, okumuş göçmenleri seçecekler. Türkiye tampon ülke mi? Yol geçen hanı mı? Yasaları yok mu? Uluslararası anlaşmalara aykırı sözleşmelere atılan imzaları kabul edemeyiz. Herkes aklını başın almalı. Yarın Suriyeliler burada kalırsa ne olacak?" dedi.

Hem siyasi iktidara, hem de Avrupalılara iyi niyetle Suriye’de savaşın bir önce sona ermesi gerektiğini, Avrupa’nın üzerine düşeni yapması gerektiğini söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Avrupalılara ’bunun için de elinizi cebinize atmanız gerekir. Suriye yeniden yaşanılacak ülke haline gelmeli. Daha sonra da Suriyelileri hep beraber kendi ülkelerine gönderebiliriz’ dedim. Bizim düşüncemiz budur. Ancak, yine Avrupa’ya gelenleri göndereceklerini söylediler. Peki Suriyelileri anladık. Pakistan ve Afganistanlıları niye bizim ülkemize gönderiyorsunuz? Kaçak sarayda oturan zat da ’Beni kızdırmayın. Uçağa otobüse binidir Avrupa’ya gönderirim’ diyor. Şimdi de ’insan hayatı pazarlık konusu olur mu’ diyorlar. Asıl sen pazarlık konusu yapıyorsun. Umarım Türkiye bu badireyi atlatır. Suriye’de barışın olması, Suriyelilerin kendi topraklarına güven içinde gitmeler en büyük arzumuzdur" dedi.

İLK DÖRT MADDE VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Anayası ve Anayasa komisyonu tartışmasıyla ilgili de konuştu. Son dönemlerde bir Anayasa tartışması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP’ye "Gelin yeni bir Anayasa yapalım" çağrısı yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu "Kendilerine net ve açık şekilde, mektup da göndererek, eğer bir anayasa çalışması yapılacaksa şartlarımız olduğunu söyledik. İlk dört madde bizim için tartışılmazdır. HASAN Tahsinlerin iradesiyle oluşmuş maddelerdir. ’Bu ülkeyi kuranların kurucu iradesine dokundurturmayız’ dedik. Başkanlık sistemin kabul etmiyoruz. Parlamenter sistemi güçlendirilecekse masaya oturacağımızı söyledik. Şimdi gelmiş koşul öne sürmememizi Anayasa’nın tamamının yeniden yazacaklarını söylüyorlar" dedi.

DAVUTOĞLU İLK DÖRT MADDESİNİN NESİNİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bu bölümünde eline Anayasa kitapçığını aldı. İlk dört maddeyi okumak istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "İlk madde ’Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir". Bunun nesini değiştirecekler. Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Gurur duyuyoruz. Birisinin kulu kölesi değil insanlar" dedi. İkinci maddeyi okuyan Kılıçdaroğlu "Cumhuriyet’in nitelikleri. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, mill? dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, l?ik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bunun nesini değiştirceksin! 3. Madde. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Mill? marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır. Dördüncü madde ilk üç maddeyle ilgili değişilik önergesi verilemeyeceğidir" dedi. CHP’ye hiç bir koşul ileri sürmemelerini, Anayasa yeniden yazacaklarının söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu’na İzmir’den açık ve net çağrı yapıyorum. İlk dört maddenin nesini değiştireceksiniz? Çıkın şu millete anlatın. Ben de anlayayım. İzmirlileri size şöyle bir güvence veriyorum. Parlamento da tek bir CHP’li bile kalsa bu değişiklerin hiçbirini parlamentodan geçiremeyecekler. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu size olan inancımızdan kaynaklanıyor. Bu millete güveniyoruz" dedi.

Siyasal düşünceler farklı da olsa Türkiye’de birlikte bir yaşam olduğunu, ortak paydalarda buluşulması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu demokratik, sosyal hukuk devleti ve Atatürk milliyetçiliğinin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, Kurtuluş savaşında mücadele veren her etnik kökenden yurttaşın onur belgesi olduğunu belirtti.

AK PARTİLİ BAŞKANLAR İZMİR’DE BELEDİYECİLİK KURSU ALMALI

Bir kentte yaşayanların iyi ulaşım, iyi okul, sağlıklı çevre, parklar gibi istekleri olduğunu, belediye başkanlarının da temel görevlerinin bunları yerine getirmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu övdü. Kılıçdaroğlu, "Emin olun eğer kentine bir şeyler yapmak isteyen Türkiye’de iktidar partisinin bir belediye başkanının gelip İzmir’de bir belediyecilik kursundan geçmesi lazım. Bunu CHP’nin Genel Başkanı olarak böbürlenmek için söylemiyorum. Eğer İstanbul metrosunun İzmir metrosunun üç katı, Ankara metrosu İzmir metrosunun iki katına maloluyorsa, İzmir üçte bir fiyatına bunu yapıyorsa bu kursu olmaları zorunluluktur. Bizim başkanlarımızın özelliği her kuruşun hesabını millete vermeleridir. Tüm amaçları kenti ayağa kaldırmaktır. İzmir’in aydınlık kent oldğunu hepimiz biliyoruz. Demokrat, özgür insanların yaşadığı bir kent Fuarlar şehri olabilir. Ama asla unutulmaması gereken gerçek, İzmir demokrat insanların, aydınlık insanların yaşadığı bir kenttir Türkiye’nin neresinden gelirse gelirse gelsin bir süre sonra burada yaşayan kişi kendisini ’Ben İzmirliyim’ diye tanımlar. İzmirli olmak Türkiye’de bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı yaratan İzmirlilerdir" dedi. Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu’nun Körfez Projesi ÇED raporunu alamaması konusundaki sorununun takipçisi olacaklarını söyledi.

EFSANE BAŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ise yaptığı konuşmada Ahmet Piriştina ve icraatlarından sözetti. Kocaoğlu "12 yıl önce 15 Haziran 2004’de kaybettiğimiz efsane belediye başkanımız Ahmet Piriştina’nın adını bir arabalı vapura verdik. Piriştina adına kültür merkezleri yapıldı, bulvarlara isimler verdik. Kentin pek çok köşesinde isminin yaşamasını sağladık. Bunlardan birincisi İzmir Kent Arşivi ve Müzesi’ne Ahmet Piriştina’nın adını verdik. İzmir araştırma ve belleği merkezinden her kim not alırsa, yazacağı kitabın sayfanın altına Ahmet Piriştina Kent Arşive ve Müzesi notu düşecek ve adı kitaplarda da nesillerden nesillere yaşamasını amaçladık" dedi.

ÇED RAPORU ŞİKAYETİ

TDİ gemilerini alarak Körfez’de İBB’nin ulaşım yapmasını sağlayan, Körfez’de Büyük Kanal Projesi’ni bitirenin Ahmet Piriştina olduğunu belirten Kocaoğlu "Biz hem ulaşımda hem de körfezde çıtayı yükselterek yüzülebilir körfez hedefini koyduk. Ulaşımda 15 yolcu, 3 arabalı vapuru aldık. Yaklaşık 450 milyon TL harcadık. İzmir körfezindeki ulaşımı çağın da ötesine taşımak üzere yeni yapılan yerli yapım ulaşım araçları körfezde çalışmaya başladı. Dokuz yıldır uğraştığımız yüzülebilir körfez hedefinde 36 aydır, bana tek başına ÇED raporu vermezler diye DDY ile birlikte limanı işin içine katarak ÇED raporu almak için girişimde bulunduk. DDY ile birlikte ihale bedellerini birlikte üstlendiğimiz körfez temizlik projesi ÇED raporunu hala alamadık. Evrak eksik diyebilirler. Üç yıldır eksik evrak istenmez. Evrak icat edilmez. Evrak bir defa istenir. Tamamlanır. Hadi bir kez daha istenir. Sonra karar verilir. Başka hesapları bir tarafa bırakarak İzmir körfezinin yüzülebilir hale gelmesi için, İzmir turizminin hizmet sektöründe sıçrama yapması için bir an evvel bu ÇED raporu oyalamasında vazgeçilmesi gerekir. Bir çok ÇED raporları 15 gün hatta 1 haftada veriliyor. Herkes elini vicdanına koyacak, yaptığmız bilimsel çalmışmaya bakarak, saygı duyup bir an önce ÇED raporunu verecek" dedi.

İskele, metro, banliyö hattı çalışmalarını anlatan Kocaoğlu tüm projeler tamamlandığında tarihi kentler olan Selçuk’tan Bergama’ya olan İZBAN hattının 136 km’ye ulaşacağını söyledi. Kocaoğlu "Bu projenin anlaşması Ahmet Piriştina döneminde Ecevit Hükümeti zamanında yapılmış. AKP zamanında bitirilmişti. Biz yeniden ele alarak bu hale getirdik. 11 km metroyu 20 km’ye çıkarttık. 23 km tramvay hatları inşaatı sürüyor. Üçkuyular’dan Narlıdere’ye derin tünelle metro hattı yapacağız. Buca’da 9 km hattın proje çalışması sürüyor. Yerelde kalkınma için çalışıyoruz. Fuar İzmir’i 400 milyon TL harcayarak açtık. 2016 yılında düzenlenen fuarlar yüzde 50 ile yüzde 150 arasında büyüdü. Hizmet sektörüne 600 milyon TL sağlanan yıllık gelir, 1.5 milyar TL’ye çıkacak" dedi.

LEVENT PİRİŞTİNA "BABAMI DOĞRUYA GÖTÜREN İZMİRLİLERDİR"

Piriştina ailesi adına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı konuşmada, babasının yaşam hikayesini özetledi. Piriştina "Balkanlardan gelmiş yerleştiği kente ilk günden beri sahip çıkmış aldığı sol kültürlü ilçeye, kentine duyarlı öğrendiğini okuduğunu kente yönelik çalışmalar kamuya hizmetle mutlu olan adamın hikayesiydi babamın hikayesi. Çalışıyor, sol gelenekten geliyordu, talep ettiği görevi yapacağına inanmıştı. Onu doğruya götüren destekçisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan İzmirlilir olmuştur. Umarım her siyasetçi ürettiği kamu hizmetleriyle böyle anılsın. Babamın İzmir aşkını sevdasını kuvvetlendiren nedenlerden biri İzmir Körfezi’ydi. Temizlenmeyi görmek için farklı noktalardan denize tabak atardı. Her geçen gün görüntüsünün berraklaşmasını takip ederdi. İsmini ölümsüzleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

VAPURUN ÖZELLİKLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Hasan Tahsin" araba vapuru geçtiğimiz Ekim ayında hizmete almıştı. Ahmet Piriştina’nın ardından ise yapımı tamamlanan ve donatımı süren ’Kubilay’ arabalı vapuru da gelecek aylarda hizmete girecek. Yeni yolcu gemilerinden de 9’unu işletmeye alan Büyükşehir Belediyesi 10’uncu Gemisi ’Sait Altınordu’ Nisan veya Macyıs ayında Körfez’e gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 3 yeni arabalı vapur da aynı özelliklede inşa ettirildi.

KILIÇDAROĞLU İLÇE BAŞKANLARINI DİNLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vapur hizmete alma töreni öncesi Swiss Otel’de CHP’li ilçe başkanlarıyla biraraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Alattin Yüksel, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve Genel Başkan Yardımcılarının katıldığ toplantıda Kılıçdaroğlu, CHP’nin 30 ilçe başkanından partisinin ilçedeki örgütlenme, üyelik ve diğer sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu’nun seçim olmasa da çalışmalara devam etmelerini istediği öğrenildi.

BALIKLIOVA’DA EVİ YIKILANLAR KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, CHP İlçe başkanları ile toplantı yaptığı sırada otel dışında daha önce Urla ilçesi Balıklıova mahallesinde Özel İdare’den kiraladıkları daha sonra Urla Belediyesi’ne geçen araziler üzerindeki ruhsatsız ve tapusuz evleri yıkılan 30’a yakın Balıklıovalı basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu ile görüşme taleplerini açıkladı. Bunun üzerine üç temsilci otele alınarak Kılıçdaroğlu’yla biraraya geldi. Balıklova’da evi yıkılanlar Kılıçdaroğlu’nun Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve ilçe başkanı ile konuşacağını bir çözüm bulununup bulunamayacağı konusunda talimat vereceği söylediğini açıkladı.

Milliyet

ETİKETLER:
izmir , kemal kılıçdaroğlu , chp
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Mart 2016 Pazar 11:35

Bu adam chp nın basından ne zaman gıdecek? yoksa chp bıtecek mucadele edecek kalmıyacak

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
 
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Gökhan Töre
Demba ba
Beycan ÜÇKARDEŞ
Endonezya
A Milli Takım
Brezilya
İtalya
Soru