E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!  

İki dönemdir parlamentoda Aydın’ı temsil eden CHP Milletvekili Özlem Çerçioğlu şimdi Aydın Belediye Başkanlığı için hazırlanıyor. İşte Çerçioğlu’nun Turktime’a yaptığı iddialı açıklamalar…

20.02.2009 - 04:43
CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU: RAKİBİM YOK, AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’tan sonra CHP Aydın Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu da Turktime’ı ziyaret etti ve Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla ve Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz’e konuştu.

 

 

 

 

TURKTIME: CHP Aydın’a neden sizi aday gösterdi? Öykünüz nedir?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Bunu genel merkez takdir etti. Bunda mutlaka önseçimde birinci çıkmamın etkisi vardır. Kamuoyu araştırmaları yapıldı. Herhalde ben geldim ki genel merkez tercihini bu yönde kullandı. 

 

TURKTIME: Siyasette olan herkes milletvekili olmak ister. Siz ikinci dönemdir milletvekilisiniz ve üstelik CHP yönetimindesiniz. Neden böyle bir tercih yapıp belediye başkanlığına aday oldunuz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Benim siyaset anlayışımda önce hizmet vardır. Hizmet yaparken de asla mevki yoktur, koltuk yoktur. Bu zamana kadar Aydın halkını onların teveccühü ile seçilerek parlamentoda temsil ettim. Bundan sonra da çok sevdiğim, doğduğum, büyüdüğüm, nefes aldığım Aydın’da Aydınlılara hizmet etmek için aday oldum. Eğer seçilirsem bundan da çok büyük bir onur duyacağım. Ekonomik, kültürel ve sosyal yönden Aydın’ın birçok eksikliği var. Ben bu eksikleri tamamlamak için adayım. Toplumun yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımızın gençlerimizin büyük bir istihdam sorunu var. Projelerimin büyük bir kısmı kadınlara ve gençlere yönelik olacak. Atölye projelerimiz olacak. Kadınlarımızın kendi parasını kendi alın terleriyle kazanabilmesi bir en büyük çabam ve hizmetim olacaktır.

 

 

“AYDIN’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM!”

 

 

TURKTIME: Seçmen neden sizi tercih etsin? Diğer adaylardan farkınız nedir?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Ben yedi yıldır parlamentoda hizmet vermekteyim ve Ankara tecrübem var. Genel yönetim tecrübem var. Bu genel yönetimdeki tecrübemi yerel yönetime aktarmak istiyorum. Bir kadın olarak da toplumumuzda yaşayan, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızı belli bir noktaya getirmek istiyorum. Erkeklerimizi kahve köşelerinden kurtarmak, onlara yeni iş sahaları açmak istiyorum. Aydın’da maalesef gençlerimizin sosyal faaliyetlerini götürebilecek alanlar çok sınırlı. Ben Aydın’ı bir spor kendi yapmak istiyorum. Bu güne kadar Aydın’da hiç kadın belediye başkanı olmadı. Bu sefer bir ilki gerçekleştireceğim ve inşallah bu sefer Aydın, ismine yakışır bir şekilde kadın başkanına kavuşacak.

 

TURKTIME: Gerçi muhalefetteydiniz ama parlamentoda bulunduğunuz yedi yıl içinde Aydın’a nasıl bir emek harcadınız?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Muhalefet olarak görevimizi belli sınırlar içinde sürdürebiliyoruz. Aydın’ın bütün sorunlarını parlamentoya taşıdım. Aydın bir tarım kentidir ve tarımda bir çöküş var. Bu çöküş de Aydın’ın esnafına yansımaktadır. Tarımın kalkınabilmesi için tarıma verilen düşük desteklerin yükseltilmesi adına parlamentoda çalışmalarım oldu. Yine kadınlara ve gençlere yönelik, Aydın’ın tarımsal sanayisine yönelik çalışmalarım oldu. Bütün sivil toplum örgütleri ve odalarla işbirliği içinde parlamentodaki görevimi devam ettirmeye çalıştım.

 

TURKTIME: Aydın belediyesinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Başarılı bulmuyorum. Maalesef kenti olması gereken yere getiremediler. Mesela Aydın’da nefes alacak yeşil alan çok kısıtlı bırakılmıştır. Artı, Aydın’ın çok büyük istihdam sorunu var. Bu sorunu giderecek önemli bir kalem olan jeotermal istediğimiz noktaya gelmemiştir. Yine kadınlarımızın çalışabileceği iş yerleri çok sınırlıdır. Kadın sığınma evi henüz başarılı bir şekilde hayata geçirilememiştir. Kültürel yönden Aydın’ın birçok eksikliği var.

 

 

 

 

“HİÇBİR ADAY RAKİBİM DEĞİL!”

 

 

TURKTIME: Bu eksikliklere yönelik somut projeleriniz hazır mı?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Kadınlara yönelik atölye projelerimiz var. Atölyelerde kadınlarımızı meslek sahibi yapacağız. Yine belediye eliyle kendi ürettikleri ürünleri satabileceği küçük, portatif işyerleri açacağız. Ben kazanırsam bu konuda her zaman onların yanında olacağım. Aydın’da amatör spor kulüpleri vara ama bu kulüpler belediye tarafından desteklenmiyor. Bu klüpleri destekleyip gençlerimizin spor faaliyetlerini yürütebileceği sahalar gerçekleştirip Aydın’ı spor kenti yapacağım. Bir de Aydın’ın Denizli-İzmir karayolundan çok fazla araç geçiyor. Yaklaşık 25 bin civarında araç trafiği var. Ve bu araç trafiğinin bir kısmı da transit ticari araçlar. Bizim Yeni Dörtyol dediğimiz yerde trafik çok sıkışmakta ve bu sıkışmadan dolayı Aydın halkı nefes alamamaktadır. Artı orada mal ve can kaybı çok fazla olmaktadır. İlk hedeflerimizden birisi transit ticari araçları Aydın’ın içinden değil çevre yolundan Aydın’ın çıkışına vermektir. Benim projelerim Aydın’a yönelik ayağı yere basan projeler. Kısa, orta ve uzun vadede projelerimiz var. Kısa vadedeki projelerimizin hepsi istihdama yöneliktir. Orta vadedekiler ise az önce ifade ettiğim gibi çevre yolu ve Aydınlıların nefes alabileceği sosyal tesisler, parklar, eğlence alanları. Projelerimizden bir tanesi de Adnan Menderes üniversitesi ile işbirliği yapmak. Üniversitemizin acilen yurt ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı belediye eliyle gidereceğiz. Yine bir bina yapacağız üniversitemize.

 

TURKTIME: Aydın denince aklınıza ilk ne geliyor?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Yaşadığım, doğduğum, çok sevdiğim bir kent geliyor aklıma. Aydın’da yaşayan insanlar çok sıcaktır. Efe memleketidir.

 

TURKTIME: Bu seçimlerde kimi rakip olarak görüyorsunuz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Bütün adaylara başarılar diliyorum ama kimseyi kendime rakip görmüyorum. Aydın’da belediye başkanlığı yapmış herkese teşekkür ediyorum. Bir taş üzerine taş koyan herkes çok değerlidir ama benim iddiam onlardan daha iyisini, daha fazlasını yapmak, Aydın halkının daha mutlu olduğu bir kent yaratmak.

 

 

 

 

“MUHTARLIKLAR ALT BELEDİYELER GİBİ ÇALIŞACAKLAR!”

 

 

TURKTIME: Başkan olursanız kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık düşünüyor musunuz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Elbette. Hemcinslerimi her zaman koruyacağım, arkalarında olacağım. Bundan daha doğal bir şey olamaz.

 

TURKTIME: Aydınlılar neden size oy versin?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Aydın’ı, aydınlıları çok seviyorum. Bu sevgimden dolayı onlara hizmet etmek istiyorum. Hiçbir Aydınlının yüzünü kara çıkartmayacağım. Parlamentoda bulunduğum yedi yılda her hafta Aydın’daydım. Burada da 6 saat uyurum, 18 saat çalışırım. Başkan olursam da 24 saat Aydın halkının hizmetinde olacağım.

 

TURKTIME: Genelde seçimlerin en önemli aktörlerinden biri de muhtarlardır. Muhtarlarla ilgili bir projeniz var mı?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Ben Aydın belediyesini anakent, muhtarlarımızı da alt belediyelerimiz olarak görüyorum. Muhtarlıklar aynı alt belediyeler gibi büyük sorumlulukları olacak. Kendi mahallelerinde kendi istedikleri işleri üst belediye ile birlikte yapacaklar.. Muhtarlar, kenti yönetirken en önemli dinamo taşlarından birisi olarak alt belediyelerim gibi çalışacaklar.

 

TURKTIME: Nasıl bir yönetim anlayışına sahipsiniz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Biz belediyeyi vatandaşlarımızla beraber yöneteceğiz. Aydın’ın bir mahallesinde, bir sokağında bir sorun, yapılacak bir iş varsa orada yaşayan insanların kararları doğrultusunda yapacağız o işi. Küçük bir referandum mantığı ile hareket edeceğiz ve orada yaşayan insanlar karar verecek.

 

 

 

 

“ERGENEKON, YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE YAPILAN YILDIRMA OPERASYONUDUR!”

 

 

TURKTIME: Ergenekon operasyonu ile ilgili CHP’nin ciddi eleştirileri var. Bu konudaki görüşleriniz nedir?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Ergenekon operasyonu siyasallaşmış bir operasyondur. Bugün çok değerli bilim adamlarımız, yazarlarımız hiç hak etmedikleri kötü bir muameleyle karşılaşmaktadırlar. Bunlar üzüntü verici şeyler. Bir Ergenekon örgütü varsa bunun bir başkanı, bir tüzüğü  olmalı. Ama bunlar ortada yok. Tutuklanan kişilerin çoğu birbirini tanımayan, birbirleri ile ilişkisi olmayan insanlar. Tamamen yerel seçim öncesi siyasi bir operasyondur.

 

TURKTIME: Bulunan bombalar, silahlar size bir şey ifade etmiyor mu?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: O bombaları ben de televizyondan izledim. Bombalar kartonların içinde, pırıl pırıl, yeni gibi duruyordu. Bunları kim oraya koydu? Kim gömdü? Burada önemli olan ayıklamanın yapılması, suçlu ile suçsuzun ortaya çıkması. İktidar partisi kendisine muhalefet yapan kişileri veya kurumları baskı altına almak için bu operasyonları yapıyor. Ergenekon bir yıldırma operasyonudur.

 

 

 

 

“AÇILIMLARA CHP’NİN KİTLE PARTİSİ OLMASINI İSTEMEYENLER KARŞI ÇIKIYOR!”

 

 

TURKTIME: Bir kadın olarak CHP’nin çarşaf açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: CHP bir kitle partisidir. CHP’nin tüzüğünü, düşüncelerini kabul eden, paylaşan herkes gelip CHP’ye katılabilir. Tüzüğü, siyaseti, izlediği yol haritası bellidir. Eğer kabul ediyorsanız siz de gelebilirsiniz. Bunu gayet normal karşılıyorum.

 

TURKTIME: Ama bu kitle partisinin bazı bayan milletvekilleri de sizin normal kabul ettiğiniz bu katılımlara şiddetle karşı çıktı…

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Onların kendi düşünceleridir. Benim düşüncem bu yönde.

 

TURKTIME: Birkaç çarşaflının CHP’ye üye olması bu kadar ilgi çekiyor, olay oluyorsa CHP’nin kitle partisi olma iddiasında bir soruna işaret etmez mi bu? ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Biz kitle partisi olduğumuzu çarşaflı üyelerin katıldığı o toplantıda gösterdik bir kere daha ama öyle büyük tepkiler geldi ki. Herhalde bu tepkiler bizim kitle partisi olmamızı istemeyen bir grup tarafından gösterildi.

 

TURKTIME: Bu tepkilerde geçmişte CHP’nin başörtüsüne karşı tutumunun hiç mi payı yok?

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: Erkekler kadınların başörtüsünü siyasete alet etmese biz kadınlar bu sorunu çözeriz zaten. Oy hesabıyla kadınları siyasete alet ettiğiniz zaman Türkiye kutuplaşmaya gidiyor. Biz asla kutuplaşmanın yanında değiliz. Anayasa tarafından sınırlar çizilmiştir. Sosyal hayatta sıkıntı yoktur. Hep beraberiz kadınlarla. 

YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:14

Bu ne ya :)) Amatörlük akıyor kadının sözlerinden.Oyun zannediyor "Welcome to children's games chp" Rezilsin chp baska birsey değil.Ölene kadar chpye oy vermıycem

Yorumu oyla      18      11  
Misafir 29 Nisan 2011 Cuma 21:32

evet bas acık dize kadar cenaze namazı kılan cerciogluna bir alkışta benden...islamiyeti oyuncakmı sandınız ?

Yorumu oyla      19      11  
henüzyok 6 Mart 2009 Cuma 14:32

kendi güzelligi kadar güzel işler yapacagına eminim ben

Yorumu oyla      19      11  
Ersin 24 Şubat 2009 Salı 02:54

Sn. İlhami Ortekin'in yaptığı hizmetler ortada bnce....

Yorumu oyla      18      10  
mertcem 20 Şubat 2009 Cuma 14:56

özlem hanım aydını 21. yüzyıl şehiri yapacak bir aday olarak görünüyor. aydınlı bu genç, dinamik, birikimli insanın aydına belediye başkanı olması Aydın için büyük kazanç olacaktır. başarılar dilerim

Yorumu oyla      19      10  
çeşminaz 20 Şubat 2009 Cuma 14:02

biz kadınlar çok gördük,öyle kocaman cüsseli efe görünümlü sahte yiğitleri.bu erkeklerde kendini ne sanıyorlarsa??özlem hanım gibi 10 tane daha dişli bir hanım olsa,birde baykala dişlerini bileseler baykalı yollayıp partiyi yenileseler, belki o zaman chp eski misyonundan çıkmış olur.belki bizlerde artık chpye inanabiliriz. lakin baykal gitmezse chp ne kadar açılım yaparsa yapsın dibe vurmaya mahkumdur.

Yorumu oyla      18      10  
ergenekon 20 Şubat 2009 Cuma 13:54

hırsızın hiç mi suçu yok özlem hanım. ergenekon siyasi diyelim, ama ortaya çıkan onca kirli ilişkiyi de görmez mi chpli gözleriniz? yazık gerçekten

Yorumu oyla      18      10  
chp'nin gerçek açılımı 20 Şubat 2009 Cuma 13:53

efeler diyarına kadın başkan ha. gerçek açılım bu olsa gerek.

Yorumu oyla      18      10  
20 Şubat 2009 Cuma 13:50

BAYAA İDDİALI. RAKİBİM YOK HA. ALLAH UTANDIRMASIN

Yorumu oyla      18      10  
rihanna 20 Şubat 2009 Cuma 13:50

kitle partisi olsanız açılıma ihtiyaç duymnazsınız özlem hanım. yada yaptığınız bu girişimler açlılım olarak adlandırılmaz. demek ki eksiğiniz var. iyi düşünün.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Numan Kurtulmuş Turktime’a Konuştu: 28 Şubat Refah Partisi’nin Tankın Namlusuyla Ortağının Hançeri Arasına Sıkıştığı Süreçtir!
Milli Görüş’ün üçüncü büyük çıkışının geldiğini söyleyen Saadet Partisi ...
Mansur Yavaş Turktime'a Konuştu... Ben Seçilemezsem, Kim Seçilirse Seçilsin!
Gökçek ya da Karayalçın kazanırsa Ankara’da hiçbir şey değişmeyecek… Ankaralı ...
Kılıçdaroğlu Turktime’a Konuştu: Baykal Rahata Alıştı… Son Dakika Adayı Değilim!
Atilla, Tokgöz, Dündar, Çölaşan, Birand, Berkan, Barlas, Küçükkaya, Karaalioğlu, ...
 
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Gaziantepspor
Belçika
Tedavi
Netanyahu
Southampton
Abdullah Ercan
İstihdam
Okan Buruk