E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DOĞAN'A SON ŞOK: Hesaplarına da Haciz Geldi

Doğan Grubu'nun varlıklarından sonra hesaplarına yönelik de haciz işlemi başladı. Yayın Holding'in hesaplarına haciz gelirken, Doğan hisseleri dip yaptı.

27.03.2009 - 10:38
DOĞAN A SON ŞOK:

Maliye Bakanlığı, 914,8 milyon dolar vergi cezası kesilen Doğan Yayın Holding (DYH)'in banka hesaplarına ihtiyati haciz işlemi başlattı. Holding, söz konusu cezayı yargıya götürmüş, kesilen ceza karşılığında da önce Kanal D, Star TV'nin hisselerini daha sonra marka haklarını, son olarak da Doğan TV'nin yüzde 45'ini teminat göstermişti.

Ancak bunların hiçbirini kabul etmeyen Maliye, haciz sürecini başlatmıştı. Bu çerçevede Hürriyet'in yüzde 66,56'sına, Doğan Gazetecilik AŞ'nin yüzde 70,76'sına, Doğan Burda Yayıncılık'ın da yüzde 44,89'luk hissesine ihtiyati tedbir konulmuştu. Bu hisselere ait mali ve yönetimsel haklar ise Doğan Yayın tarafından kullanılmaya devam edecek.

DYH ile Maliye arasındaki vergi cezası tartışmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi'nin tebliğ etmiş olduğu vergi aslı ve ceza ihbarnameleri ile ilgili olarak yürütülen mal varlığı araştırması neticesinde, banka hesapları ile Merkezi Kayıt Kuruluşu ve aracı kurumlar nezdindeki ihraççı/yatırımcı hesaplarına ihtiyati haciz işlemi tesis edildiğini açıkladı. Şirketin İMKB'nin dünkü bülteninde yer alan açıklamasında, "Doğan TV Holding hisse senetleri üzerinde tesis edilen ihtiyati haciz işleminden sonra, şirketimizin bankalar, Merkezi Kayıt Kurulu ve aracı kurumlar nezdindeki varlıkları üzerine uygulanan ihtiyati hacizlerin kamu alacağı tutarını aşan hacizler olduğu düşünülmektedir." denildi.

Doğan Yayın'ın İMKB'nin önceki gün yayınlanan bülteninde yer alan açıklamasında ise "Doğan TV Holding AŞ hisse senetlerinin değeri konusunda herhangi bir çalışma yapmamak sureti ile şirketimizin tüm mal varlığı üzerinde ihtiyati haciz tesis eden Halkalı Vergi Dairesi'nin bu tasarrufunun 6183 sayılı kanunun amir hükümlerine açıkça aykırı olduğu düşünüldüğünden, söz konusu uygulamalarına son verilmesi amacıyla Halkalı Vergi Dairesi'ne yeniden müracaat edilmiştir. Bu müracaatımıza verilecek yanıta göre haklarımızın korunması için gerekli yasal işlemlere başlanılacaktır." ifadelerine yer verildi. Bültende, Halkalı Vergi Dairesi'nin daha önce haczettiği Doğan TV Holding'in yüzde 45,40 hissesinin değerinin mahkemece atanan bilirkişilerce hazırlanan değerleme raporuna göre 1,079 milyar lira olduğunun tespit edildiği, söz konusu tutarın, toplam 914,8 milyon olarak bildirilen kamu alacağını fazlasıyla karşılayabileceği ifade edildi. DYH, vergi dairesinin, 'en kısa sürede ve öncelikle ihtiyaten haczetmiş olduğu Doğan TV Holding hisse senetlerinin değerinin tespiti konusunda çalışma yapması ve amme alacağını aşan tutarda ihtiyaten haczetmiş olduğu düşünülen hisse senedi ve nakitten oluşan mal varlığının, kamu alacağını aşan kısmı üzerindeki ihtiyati haciz işlemine son vermesinin' beklendiğini duyurdu. Ekonomi Servisi

Hisseleri bir yılda yüzde 78 değer yitirdi

Öte yandan banka hesaplarına el konulan Doğan Yayın Holding'in Borsa'da işlem gören hisseleri günü yüzde 3,85 kayıpla kapadı. Şirketin bir yıllık kaybı ise yüzde 78'i buldu. Doğan Holding hisseleri ise dün yüzde 1,96 değer yitirdi. Öte yandan Doğan Grubu'na bağlı Hürriyet Gazetecilik yüzde 1,75, Petrol Ofisi yüzde 1,16, Ray Sigorta yüzde 2,24, Milpa yüzde 2,22, Doğan Burda hisseleri de yüzde 2,42 düştü. Doğan Gazetecilik hisseleri ise günü 5,21 artışla kapadı.

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Emin 21 Mart 2009 Cumartesi 21:43

Zamanında sizin elinizden de dahil birçok ödül alan, defalarca yılın belediye başkanı seçilen ve AKP'ye katılmasını rica ettiğiniz Mansur Yavaş şimdi çok mu kötü oldu? Ayrıca Yavaş'ın avukat olması da sizi biraz daha endişelendirmeye başlamış gibi. 30 Mart 2009 Ankara'nın kurtuluşu olacak inşallah. Ne hikmetse hiçbir Ankara'lı sizin için çok dürüsttür, mütevazidir, sözünün eridir, kendini değil halkını düşünür demiyor. Sırf Karayalçın gelmesin diye size oy veriyor büyük çoğunluk.

Yorumu oyla      18      10  
Emin Bilici 21 Mart 2009 Cumartesi 21:39

Bu masalları her seçim döneminde duyduk ama ortada laflarınız var, icraat yok. Yapamadığınız icraatlarda hep suçu başka yerlere attınız. Sizin hiç mi hatanız eksiğiniz olamaz. Hem Ankara'nın o kadar borcu varken siz neden trilyonları Ankaraspora aktardınız? 20 yıldır pahalı aldığımız suyu neden seçime yaklaşınca düşürdünüz. Sudan aldığınız parayla yaptığınız hizmet bizim hizmetimizdir sizin değil. Alt-üst geçitler de olmasa ortada ciddi bir hizmet yok. Avrupa hala İstanbulu başkent sanıyor.

Yorumu oyla      18      10  
Gülay 21 Mart 2009 Cumartesi 13:42

Gökçek döneminin borcu bir başkasında olacaktı lime lime edilirdi.15 yılda yaptığı borca birde hizmete bakın.Adamda yüz olsa insan içine çıkamazdı.Hala sütten çıkma ak kaşık gibi konuşuyor.İktidar olamadı ki adam bi olsa Ankara"yı uçuracak maşşallah!!!

Yorumu oyla      18      10  
Kopca 21 Mart 2009 Cumartesi 13:41

Ayrica bu yapmayi vaadettigin projelerin kaynagi nerede,? kimin sirtindan cikacak,? Dogalgaz sayaclari gibimi,? EGO da yaptiklarin gibimi,? Ankaranin ne kadar borcu var,.? bunlari acikla sayin Köcek

Yorumu oyla      18      10  
Kopca 21 Mart 2009 Cumartesi 13:38

Halk bu yalanlara inanir ve yeniden secilip, bu sahte projeler sayesinde milyarlari bir yerlere, sahte faturalar , paravan sirketler sayesinde aktarabilecegini zannediyorsan aldaniyorsun.. Cekirge 1 sicrar 2 sicrar 3.de kucaga oturur. Sen artik kucaga oturdun.simdi sana hesap soracak olan ADAM ve arkasinda aldatmaya calisdigin insanlarla geliyor..

Yorumu oyla      18      10  
Ankaralı Kanmaz 21 Mart 2009 Cumartesi 11:37

15 yıldır Ankaranın belediye başkanlığını kendisi yapmamaış gibi vaatlerde bulunuyor.Geçen dönem seçimlerde bu dönem metro bitecek dedi hala bitmedi.Diğer çoğu vaatleride öyle.Yaptırmadılar bahanesinin arkasına sığınıyor.Her seçimde sola karşı Melih Gökçeki destekledim ama artık onun sallamalarına ben bile dayanamayorum.Oy yok.yeter

Yorumu oyla      18      10  
Hakan YAKIN 21 Mart 2009 Cumartesi 09:36

İşte başkan dediğin böyle olur.Halk hizmet istiyor.Siyaset veya polemiğin halka bir getirisi yok.Belediyeler Halka hizmet yeridir.Başkan Adayları hizmet için gelmeliler ve hangi hizmetleri yapacaklar. Bu hizmetleri yapmak için nasıl kaynak bulacaklar. Bunları açıklamalılar.Dedi kodu ve ucuz vaadler karın doyurmuyor.Ben gelirsem 25 bin 40 bin işçi alacağım bunlar adam kandırmak için ucuz vaadler.Ozaman sayın KARAYALÇIN VE YAVAŞ'IN belediye başkanlığa değil işçi bulma kurumuna aday olmalılar

Yorumu oyla      18      10  
Kızgın 21 Mart 2009 Cumartesi 04:45

Arapça'da kelimeler bizden farklı kullanılır.Mesela "bukra inşaallah" (yarın inşaallah) dedilerse o iş olmayacak demektir . Gökçek de 15 senedir Ankara halkına vaat ediyor , yarın şunları da yapacağım diye diye. 15 sene vaktiniz oldu Sayın Gökçek icraat için.Listenizi görünce içimden gülmek geldi :) Bu seçim değil de , bir başka seçime inşaallah diyorum kendilerine.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabancı'dan KRİZ YORUMU:
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, işsizliğin bugünkü ...
Maliye'den Doğan'a Kötü Haber:
"Doğan Yayın Holding'den gerekli teminatı alamayan Maliye, banka hesaplarına ...
AIG Yöneticileri Primden Vazgeçmedi
AIG’de (American International Group) bazı yöneticilerin New York Başsavcısı ...
 
Gül'den IMF'ye Çağrı
Brüksel'de Avrupa İş Dünyası Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, küresel ...
Merkez Bankası Haftalık Verilerini Açıkladı
Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 20 Mart tarihi itibariyle 1 milyar ...
IMF: Türkiye İle Görüşmeler Sürüyor
Uluslararası Para Fonu, olası bir program üzerinde Türkiye ile görüşmelerin ...
 
Kamudan 3.1 Milyar Dolarlık Borç Ödemesi
Kamu kesimi, 2-25 Mart tarihleri arasında toplam 1 milyar 128 milyon dolarlık ...
İşsizlik Sadece Krizle İlgili Değil
Güler Sabancı, "işsizlik yapısal bir sorun. Sadece bugünkü krizle ilgili ...
Kısa Çalışma Ödeneği Uzayacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel ekonomik krizin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
Mersin İdmanyurdu
1. Lig
sınav stresi
big ben
eyfel kulesi
Adana Demirspor
İslam
Kayseri Erciyesspor