E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE YOKUZ ÇÜNKÜ DİBİNİ GÖRMEDİĞİMİZ KAPTAN SU İÇMEYİZ!

4.06.2013 - 13:06
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime a Konuştu

GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE YOKUZ ÇÜNKÜ DİBİNİ GÖRMEDİĞİMİZ KAPTAN SU İÇMEYİZ!

Ziyaretimize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’ya; gezi parkı eylemleri, çözüm süreci ve yerel seçimlerle ilgili görüşlerini sorduk. MHP’nin önemli isimlerinden Karakaya, sorularımızı açıklıkla yanıtladı. Buyurun...

 

 

Gezi Parkı ile ilgili MHP nerede duruyor?

Gezi Parkı’na rant yaratma konusunda da devam edince duyarlı olan vatandaşları Gezi Parkı’na sahip çıkmaya itti. Gezi Parkı olayları aslında bardağı taşıyan son damla. MHP olarak bu tür toplumsal olaylar noktasında genellikle başka grupların yapmış olduğu bu tür eylemlerde arkasında bilemediğimiz olaylarda bu grupların yanında yer almıyoruz. Dibini görmediğimiz kaptan su içmeyiz. Sırrı Süreyya Önder gibi Türkiye’yi koruma noktasında hiçbir hassasiyetleri olmayanlar, bölücü projeleri olmayanlar gitmişler Gezi Parkını korumaya çalışıyorlar. Bunun anlamı var mı?

Aynı kadrajda mı görünmek istemiyorsunuz?

MHP’nin o karelerde fotoğraf vermesi doğru değil. Bugüne kadar AKP’nin yaptıklarına bakarsanız yarına ne bırakıp gidecek? Cumhuriyet tarihindeki bütün hükümetler bir şekilde kamu varlıkları oluşturdular, büyüttüler, katma değer yarattılar ve gittiler. Ama AKP bu güne kadar biriktirilenleri haraç mezat satıp yok etti.

IMF borcunu AKP kapattı ama…

IMF borcunu ödedik diye övünüyorlar. 23.5 milyar dolar ödedik dediler. Aslında kamunun ödediği 13,9. Kendilerinden önceki hükümetlerin biriktirdiği ve bunlara bıraktığı varlıkları yaklaşık 40 milyar dolara sattılar. 40 milyar varlık sattılar 14 milyar borç ödediler. Bunu da başarı olarak sundular.

Geriye kalan yaklaşık 26 milyar nereye gitti?

Bunu ben bir AKP’liye sordum. Onlarla yollar ve hastaneleri yaptık dedi. Doğru. Ben de onu diyorum. Kendileri hiçbir şey yapmadılar. Kendilerinden önceki hükümetler barajlar, sanayi kuruluşları, Telekomünikasyon kuruluşları bıraktılar. Peki, Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmamış bir güçle 11 yıldır iktidarda olan AKP yadigâr olarak ne bırakacak? Söyleyeyim: AVM’leri bırakacak.

MHP’nin pasif kaldığı, tüm kritik dönemlerde AKP’ye destek verdiği şeklinde bir algı da var.

MHP’yi bazı gruplar sessizlikle suçluyor ama 51 milletvekili ne yapacak? Bu 51 milletvekili milleti bölecek, parçalayacak tüm yasalara karşı çıkmış. Meclis’te 51 milletvekilinin çok daha üstünde bir sinerji yaratarak muhalefet yapmaktayız. Genelde hep MHP dürtülür. MHP’den istenen de sokağa dökülmesidir. Sokağa dökülmekten kasıt ne? Biz sokakta değil. Meydanlardayız. MHP şu anda son kaledir. Bu son kaleyi bir takım illegal oluşumların içinde gösterme çabası var. Anlatmaya fırsat bulamıyoruz. İddia ediyorum ki MHP şu anda mevcut partilerden daha çok yetişmiş bir insan kaynağına sahibiz. Projelerimiz hazır.  

Çözüm sürecine yönelik MHP’nin ciddi eleştirileri var ama şöyle de deniyor. 4 aydır kimse ölmüyor, bayrağımız duracak, üniter yapıya bir şey olmayacak.

MHP bu süreçte neye kaşı çıkıyor?

 

Sabah dediğinin akşam tam tersini savunan bir Başbakan’ın hangi dediğine inanıp güveneceğiz? Karayılan Kandil’den açıklamada bulundu. Güney Kürdistan’a çekileceğiz dedi. Kuzey Kürdistan neresi? Türkiye. Eğer herhangi müdahale olursa, Kürdistan’da birtakım olaylar olursa karşılık veririz dedi. 4-5 konferans önerdi.  Hükümet yetkilileri de çıkıyorlar “PKK artık bölücü değil, toprak talebi yok” diyorlar. Büyükşehir yasasıyla Türkiye’nin Güney Doğusunun koparılmasının altyapısı oluşturuldu. Geriye belediyelerin yetkilerinin artırılması kaldı. O da yapıldıktan sonra özerk yapı kurulup devam edecek. Adım adım. PKK ne istediğini, neyi alacağını biliyor, kararlılığını ortaya koyuyor bunu söylüyor ama hükümet ne vereceğini söylemiyor

MHP yerel seçimlere nasıl hazırlanıyor? Örneğin Ankara için netleşen isimler var mı?

MHP olarak bu yerel seçimlerde geçmişle mukayese ettiğimizde oylarımızı misliyle artıracağımıza inanıyoruz. Biz aslında 24 Ocak’ta Söğüt adayımızı açıklayarak aday açıklama sürecini başlattık ve akabinde birçok yerde adaylarımızı açıkladık. Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığını alma noktasında ümidimiz tam.

Anketlerde Melih Gökçek’in yüzde 50-52’lik oyu olduğu söyleniyor . Ankara’yı almanız kolay olmayacak gibi…

O oranları duymadım. Ayrıca Melih Gökçek nereden aday bilmiyorum. Birçok yerden aday olacağı, bağımsız olacağı da söyleniyor. Çok varyasyon içerisinde düşününce acaba hangi varyasyon içerisinde bu hesabı yaptığını bilmiyorum. Melih Gökçek kaç dönem oldu ben de bilmiyorum. Üniversitede yeni asistandım Melih Gökçek belediye başkanlığına başlayınca 11 yıllık profesörüm haşla başkan.

Sonuçta halk seçiyor ama Gökçek’i de…

Tamam orası öyle. Şunu demek istiyorumiİyi enerji varmış Gökçek’te. Demek ki bu koltukta bir enerji şarj eden bir şey var. Şaka bir yana Melih Gökçek’in marjinal faydası tükendi. Marjinal faydasının tükenmesi demek artık onun kalması Ankara’ya zarar verir demektir. Melih Gökçek bu güne kadar Ankara’ya vereceğini verdi, alacağını aldı. Daha bundan sonra Ankara’ya vereceği ne var bilmiyorum. Alacağı ne var onu kendi bilir ama verebileceği bir şey kalmadığını bir Ankaralı siyasetçi olarak ben biliyorum.

Adayınız netleşti mi?

MHP olarak isimler bazında bir değerlendirme yapmadık. Ben de aday belirleme komisyonundayım.. Şu anda adaysız olarak yapılan araştırmalarda yüzde 25’lerin üzerindeyiz. Geçen dönem MHP adayımızla yüzde 27’lik bir oy aldık.

Mansur Yavaş’ın bu oylarda ciddi katkısı vardı ama..

Mansur Bey’in iki aday arasında temiz bir yüz olarak çıkmasının etkisi var tabii. Ama sonuçta Mansur bey de Ankaralı için çok bilinen bir isim değildi. O süreçte tanınan bir isimdi. Bu gün de hiç bilinmeyen bir isim de ortaya çıksa etkili olabilir. Geçen seçimde biz sürece dahil olduğumuzda bizi saymıyorlardı bile. Televizyonlar dahil adayları çağırırken iki aday çağırıyordu, Karayalçın ve Gökçek. Kanaat MHP’nin adayı kazanamaz şeklindeydi. Biz onu kırdık, 27’lere geldik. Oysa yüzde 8’lerde düşünülüyordu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
 
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
 
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fenerbahçe
Almanya
Çankaya Köşkü
Vedat İnceefe
Chloe Loughnan
İtalya
Juventus
iett
Anadolu