E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Üniversitelerdeki Boş Kontenjanlar ÖSYM AÇIKLADI!

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre birçok üniversitede kontenjanlar doldu ama ÖSYM, 2009-ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan üniversite kontenjanlarını internet sitesinde yayımladı.

16.08.2009 - 12:46
Üniversitelerdeki Boş Kontenjanlar

Buna göre, üniversitelerin 26 bin 643'ü lisans ve 61 bin 959'u önlisans programları olmak üzere toplam 88 bin 602 kontenjanında boşluk bulunuyor.

ÖSS yerleştirme sonuçlarına göre, lisans programı bulunan Boğaziçi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün tüm programları doldu.

Galatasaray, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Eskişehir Osman Gazi, Yıldız Teknik, Mardin Artuklu, Batman, Şırnak üniversitelerinin ise hem lisans hem de önlisans programlarında boş kontenjan kalmadı.

Sadece lisans programlarında boş kontenjan kalmayan üniversiteler arasında Dokuz Eylül,Ege, Gazi, Muğla, Uludağ, Düzce, Mehmet Akif Ersoy, Adıyaman, Amasya, Karamanoğlu Mehmetbey, Ağrı İbrahim Çeçen, Siirt, Çankırı Karatekin, Artvin Çoruh, Bilecik, Bitlis Eren, Kırklareli, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Yalova üniversiteleri bulunuyor.

Anadolu, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, Marmara, ODTÜ, Haliç, Işık, Yeditepe, Ufuk üniversitelerinin ise önlisans programlarında boşluk kalmadı.

Vakıf üniversiteleri arasında kontenjanlarında boşluk bulunmayan üniversiteler ise Sabancı, İstanbul Bilim, Acıbadem, Piri Reis üniversiteleri ile İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı, Kavram Eğitim Vakfı olarak belirlendi.

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversiteler arasında kontenjanlarında en çok boşluk bulunan üniversiteler içinde 5 bin 128 boş kontenjan ile İstanbul Aydın Üniversitesi, 2 bin 964 boş kontenjan ile Yakın Doğu Üniversitesi, 2 bin 958 kontenjan ile İstanbul Arel Üniversitesi, 2 bin 905 boş kontenjan ile Girne Amerikan Üniversitesi, 2 bin 868 boş kontenjan ile Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2 bin 818 boş kontenjan ile Beykent Üniversitesi, 2 bin 793 boş kontenjan ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2 bin 571 boş kontenjan ile Okan Üniversitesi, 2 bin 570 boş kontenjan ile Süleyman Demirel Üniversitesi, 2 bin 528 boş kontenjan ile Konya Selçuk Üniversitesi, 2 bin 219 boş kontenjan ile Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2 bin 208 boş kontenjan ile Mersin Üniversitesi bulunuyor.

Koç ve İstanbul Özyeğin üniversitelerinin ise sadece birer kontenjanın boş olduğu belirlendi.

YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
şener 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:22

kesk baskanı sami, eğitim -sen başkanı zübeyde siz kime hizmet ediyorsunuz.benim adımı kullanma hakkını neden kötüye kullanıyorsunuz. liboşlarla,döneklerle,irticacılarla,vatanını satanlarla,emperyalizme usaklık ednlerle benim sendikamı,konfederasyonumu aynı yere koyuyorsunuz. bu imzalar yanınıza kalmayacak.yazık sizlere inadına misaki milli inadına sol inadına tam bağımsız türkiya

Yorumu oyla      18      10  
gezgin 12 Ağustos 2009 Çarşamba 00:25

bu sözde aydınlar daha öncede ermenilerden özür dilemişlerdi. ülkemin aleyhine ne kadar iş varsa altında onların imzası var yazıklar olsun size, size aydın diyenlerede yazıklar olsun.türkiyenin bölünmesine öncülük etmeyi kendilerine vazife sayan hainler.birgün bunun hesabını bu millete vereceksiniz.ne günlere geldik atam adı aydın diye anılan bu şahıslar senin eserini parçalamaya and içmişler.

Yorumu oyla      18      10  
Vatandaş 11 Ağustos 2009 Salı 23:28

Size aydın sıfatını kim veriyor?Aydın olmanın ölçüsü ihanet midir? Hayır Elbette değildir. Ama sizler ihanet içindesiniz. Bu tür sivriliklerle kendinizi başkalaştırıyorsunuz. Size baktıkça aydın olmamak için gayretim artıyor. Sağduyulu ve vatansever olmam bana yetiyor.

Yorumu oyla      18      10  
V.Değer 11 Ağustos 2009 Salı 22:47

Ne Aydını.Dönek liboş ve ataistler ne zaman aydın olmuşlar.Daha ne olduğunu hükümetin bilmediği açılımı destekliyorlar!!!!Bunlar TÜRK'ÜN Zararına olan her şeri desteklerler....Karanlık kafalılar....

Yorumu oyla      18      10  
taner kuvandık 11 Ağustos 2009 Salı 17:50

Aydın deyince aklıma balina aydın geliyor.Hani Sinop sahillerine gelmişti

Yorumu oyla      18      10  
11 Ağustos 2009 Salı 17:46

len arkadaş, gel gör neylerse mevlam güzel eyler... başımıza binlerce şarapnel parçası düştüğü yetmiyormuş gibi pırıltısı olmamış kendini yıldız aydınlığı sananlar bit yeniği gibi başımıza düşüyor. Yarın ayrı bayrak, ayrı istiklal marşı ya da ayrı bir devlet derse bu açılım! ağız açıp biz hainmişiz mi diyeceksiniz. İçeriğini bilmeden niçin balıklama dalıyorsunuz her yere. yoksa ekseriyetiniz haramzadelerden mi müteşekkil? bunu bu milletin bilmesi gerekiyor: bilgi edinme hakkı varya o yüzden hani

Yorumu oyla      18      10  
TOPAL OSMAN 11 Ağustos 2009 Salı 17:46

ALO....BUNLAR NASIL AYDIN. METİNDE NEYİ DESTEKLEDİKLERİ BELLİ DEĞİL.BARIŞMIŞ.İÇİ BOŞ, LASTİK VE SAKIZ GİBİ ÇİĞNE,ÇİĞNE DUR.BU İSİMLER HER İMZADA BERABERLER.BİR TEK BİLDİRİLERİNE LASTLAMADIM Kİ İÇİNDE; "ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ" YER ALSIN.BİZ ONLARI İYİ TANIRIZ.MİLLET TE..

Yorumu oyla      18      10  
mustafa yılmaz 11 Ağustos 2009 Salı 17:21

bu arkadaşları araştırın mutlaka Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan insanların menfaatine olmayan her olaya gözü kapalı imza atan hainler olduğunu göreceksiniz.

Yorumu oyla      18      10  
mete 11 Ağustos 2009 Salı 16:21

12 kötü adam (çoban)ve koyunları...derinlemesine incelendiğinde Türk tarihine sanatına kültürüne verdikleri hiç birşeyin olmadığını görürsünüz..

Yorumu oyla      18      10  
aydın mı:) 11 Ağustos 2009 Salı 16:18

Bunları da kaale alıp ciddiye almamak lazım..eger onlar aydın ise BEN GÜNEŞİM.. basit kendini bişi zanneden ve etkisiz elamandan öteye gidemeyen basiretsiz cürük ve gereksiz aydınlar.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK KOLLARI SIVADI:
ABD ile İsviçre gizli hesaplarda anlaşınca Türkiye de harekete geçti
İşte Turizmcilerin Yeni Umudu:
Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi nedeniyle işlerinde düşüş ...
ABD'de Bir Dev Daha Battı
ABD'nin en büyük bankalarından Colonial Bankacılık tasfiye edildi.
 
Doğu'ya Bal Gibi Proje:
Doğu'da 5 bin genci iş sahibi yapacak 'bal gibi' proje...
İŞ-KUR'DAN BÜYÜK PROJE
İş-Kur, Küresel ekonomik krizden etkilenenlere yeni iş kapıları açmak ...
BAKAN YILDIZ'DAN AÇIKLAMA:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar ile sıvılaştırılmış ...
 
UZMANLAR UYARDI:
Mehmet Reis, Ramazan’da türeyen fırsatçılara karşı da vatandaşı uyardı. ...
İsviçre'deki Türk Zulasına Sıcak Takip
ABD ile İsviçre gizli hesaplarda anlaşınca Türkiye de harekete geçti. ...
Abdülhamit'in Buharlı Trenleri Hâlâ Seferde
Hicaz Demir Yolu hattının hizmete girdiği 1908 yılında seferlere başlayan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
süper lig
Acun Ilıcalı
Adana Demirspor
big ben
İstihdam
ütopya
Almazbek Atambayev
ismail kartal
Sayıştay