New Balance 20.yüzyılın başlarında, Amerika’nın Boston şehrinde William J. Riley’in ayak tabanı üretmesi ile faaliyetine başladı. Kuruluşundaki asıl amaç, ayak problemleri olan insanlara ark desteği ve bunun yanında reçeteli ayakkabılar üretmekti. Günümüzün gözde spor ayakkabı markalarından New Balacnce, 110 yıllık tarihini boyunca insanların ve sporcuların sağlık açısından dostu olmaya çalışmış, gelişimini de bu yöne doğru yöneltmiştir.
1934 yılında, William Riley, polis ve garsonlar gibi bütün gün ayakta duranlar insanlar için ark desteği satmış olan zamanının başarılı satış ve pazarlama uzmanı Arthur Hall ile anlaşıp ortaklık kurmuştur. New Balance’ın büyümesi de aslında temel olarak bu olayla başlamış, 1961’e kadar bu yönde büyümesini devam ettiren şirket, bu yıl içerisinde dalga tabanlı ilk performans ayakkabısı olan Trackster’i üretmiş ve spor ayakkabı sektörüne başarılı bir giriş yapmıştır. Kısa sürede sporcular ve fitness direktörlerin tarafından fark edilmeyi başarmış olan Trackster, 1960’lı yıllar boyunca şirketin başarılı promosyon politikası ve kullanıcı memnuniyeti sayesinde hızlıca ünlendi.
Şirket, 1972 sonrasında Jim Davis’in şirketi satın alması ile artık daha fazlasını istemeyi kendine amaç edindi ve üretim seviyesini uyum ve performansı ile beraber arttırmayı amaçladı. Bu günden sonra, geçmişten gelen çalışmaları sayesinde ortopedik taban ile spor ayakkabı konusundaki deneyimlerini birleştiren ve bu birleşimi üst düzeylere taşımayı kendine amaç edindi ve günümüze kadar bu odak noktadan saşmadı.
Günümüzde de yaygın olarak kullanılan New Balance spor ayakkabı modelleri, sürekli ayakta duran kişiler tarafından oldukça tercih edilmekle beraber, rugby, futbol, basketbol, kriket, tenis ve atletizim sporlarında sporcular tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Siz de Ayakkabı Dünyası mağazalarından ve ayakkabidunyasi.com.tr’den çeşit çeşit New Balance ürünlerine ulaşabilir ve 110 yıllık tarihe ortak olabilirsiniz.
ilandır
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...