Avrupa Birliği Komisyonu, TikTok'un Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uygunluğunu resmen araştırdığını açıkladı. Komisyon'un TikTok'a yönelik bu soruşturmada odaklandığı alanların çocukların korunması, reklam şeffaflığı, araştırmacılar için veri erişimi ve bağımlılık yaratan tasarım ve zararlı içerik risk yönetimi ile bağlantılı olduğu kaydedildi.
DİJİTAL HİZMETLER YASASI NEDİR?
AB Dijital Hizmetler Yasası (DSA), Avrupa Birliği'nde (AB) internet hizmetlerinin işleyişini düzenleyen yeni bir yasadır. Yasa, 25 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve çevrimiçi platformların ve arama motorlarının daha güvenli ve daha sorumlu bir şekilde faaliyet göstermesini amaçlamaktadır.
TIKTOK KURALLAR KAPSAMINDA SORUŞTURULUYOR
Ancak geçen yazdan bu yana TikTok gibi büyük platformlar algoritmik şeffaflık ve sistemik risk gibi alanlarda bir dizi ekstra gereklilikle karşı karşıya kaldı ve video paylaşım platformu şu anda bu kurallar kapsamında soruşturuluyor.
ÇOCUKLARI UYGUNSUZ İÇERİKTEN KORUMAK
Avrupa Birliği Komisyon'u TikTok'un çocukları uygunsuz içeriğe erişmekten korumak için uyguladığı önlemlerin yani yaş doğrulama araçlarının makul, orantılı ve etkili olmayabileceğinden endişe duymaktadır.
SÜRECİN ARDINDAN SORUŞTURMA AÇILDI
Bugünkü hamle, çocuk koruma ve dezenformasyon riskleri gibi alanlar da dahil olmak üzere daha büyük platformlar için DSA kurallarını uygulayan Komisyon tarafından birkaç ay süren bilgi toplama sürecinin ardından geldi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...