Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kanunların hukuku teoriden pratiğe taşıdığını, hükümlere ruhunu verenin ise toplumsal hassasiyetler olduğunu söyledi.
Bakan Kasapoğlu, Ankara Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da düzenlenen "Gençliğin Hak Arama Kültürü" temalı Ulusal Ombudsmanlık Sempozyumu'nda yaptığı konuşmaya, Türkiye'de demokrasi ve adaletin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığı sempozyumda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladı.
Ülkeler için adaletin tesisi, kamu düzeninin korunması ve devletin işleyişinin toplumun huzur ve güvenliğinin temini için şart olduğuna vurgu yapan Kasapoğlu, "Bu böyle olduğu içindir ki hukukun üstünlüğü yasalarla teminat altına alınır. Toplumsal hayatta hakkın, hukukun kamilen korunması ve adaletin tam olarak tesis edilmesi öncelikle bireylerin hukuku gözetmesiyle mümkündür." diye konuştu.
HAK ARAMA KÜLTÜRÜ
Sempozyumun teması "Hak Arama Kültürü"ne dikkati çeken Kasapoğlu, hukukun gerçek anlamda ancak toplum tarafından yaşatılabileceğini kaydetti.
Anayasada ve kanun metinlerinde teminat altına alınan bütün hükümlerin ancak toplum hayatında karşılık bulduğu zaman kıymet ve gerçeklik kazanabileceğini dile getiren Kasapoğlu, "Kanunlar, hukuku teoriden pratiğe taşır, o hükümlere ruhunu veren ise toplumsal hassasiyetlerdir. Tarih boyunca adaleti tesis etme yolunda elde edilen her kazanımın ardından insanların haklarını aramak üzere başlattığı mücadelelerin bulunduğunu görüyoruz. Hukukun büyük ölçüde bu hak arama mücadelelerinden güç alarak etkinlik ve yerleşiklik kazandığını söylersek hata etmiş olmayız. Bireylerin hak arama kültürüne sahip olması ve bu hassasiyeti yaşatması bu yüzden çok değerlidir." ifadelerini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |