Yenidoğanların, süt çocuklarının ve oyun çocuklarının bağışıklık sisteminin yeterince güçlenmemiş olması enfeksiyon hastalıklarına daha kolay ve sık yakalanmalarına neden olabiliyor. Bunun dışında altta yatan kronik akciğer hastalığı, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, kan hastalığı, beslenme yetersizliği olan çocuklarda enfeksiyon daha ağır seyredebiliyor. Okul çocuklarının yoğun sınav ve ders dönemlerinde yorgunluk, aşırı stres nedeni ile vücut dirençlerinin düştüğü biliniyor.
Sonbahar ve kış aylarında sık görülen enfeksiyonlarda virüslerin etken olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, bulaşıcı olan bu hastalıkların yayılma yollarıyla ilgili şu bilgileri hatırlatıyor: "Hastanın kullandığı eşyalara temas edilmesi sonucu mikrop vücuda giriyor. Kısa sürede solunum yollarında çoğalmaya başlıyor ve 1-3 gün içinde ateş, boğaz ağrısı, öksürük, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrısı gibi belirtilere yol açıyor. Daha nadir olarak solunum sıkıntısı, bulantı, kusma, bilinç değişikliği, havale geçirme, döküntü gibi belirtiler de görülebiliyor. Bunlar durumun ağır olduğuna işaret eden belirtilerdir. Bu mevsimlerde kapalı ortamlarda bulunulması, kreş, okul gibi kalabalık mekanlarda hasta olan bir kişiden virüsün kolaylıkla ortama bulaşması nedeni ile hastalık hızla yayılabiliyor."
Çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yapılması gerekenler
Aşılar eksiksiz olarak yapılmalı
Düzenli beslenmeye önem verilmeli
Çocukların sebze ve meyve tüketimini artırın Hazır meyve suları yerine çocuklara taze sıkılmış meyve suları içirilebilir.
Yeterli ve kaliteli uyumaları sağlanmalı
Hekim önerisi olmadan ilaç kullanıllmamalı ve özellikle antibiyotik kullanılmalı
Düzenli sağlık kontrolleri ihmal edilmemeli
İnfluenza ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için yapılması gerekenler
Altı aylıktan büyük çocuklara grip aşısı yaptırın
Çoçukların ellerinini sık sık yıkamaya özen gösterin
Kapalı ve kalabalık yerlerde bulunmamaya çalışın
Ev içinde odaların ve okullarda sınıfların sık sık havalandırın
Piyasada bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen ilaçları hekim kontrolünde kullanın
Konuyla ilgili haberlerimiz okumak için tıklayın:
Okul çocuğunu domuz gribinden koruma Okula giden çocuğumuzu domuz gribi tehlikesinden korumak için neler yapmalıyız? Memorial Hastanesi’nden Doç. Dr. Kenan Keskin anlatıyor...
Bebeğinizi domuz gribinden koruyun 6 aydan küçük bebeklere aşı yapılamıyor. Peki onları domuz gribinden korumak için nelere dikkat etmeli?
20 soruda domuz gribi Belirtileri, korunma yolları, tedavisi ve domuz gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler pudra.com'da...
Hava soğuyor, bebek hastalıklarına dikkat! Bebekleri nezle, grip, bronşit gibi hastalıklardan korumak için nelere dikkat etmeliyiz?
Doğru beslenerek gripten korunun Soğuyan havalarla birlikte artan grip salgınına karşı önlem almak istiyorsanız beslenme planınızda bunlara dikkat edin!
Domuz gribine karşı akciğerinizi güçlendirin Domuz gribinin ölümcül olmasının en önemli nedeni, hastayı solunum yetmezliğine götürmesi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...