Örgütün önerdiği yasak hem kamusal alanları, hem de iş yerlerini kapsıyor. Buna göre, elektronik sigara buharının solunması bazı toksik maddeler ile nikotin seviyelerinin artmasına neden oluyor. Hazırladığı bir raporda DSÖ, kesin kanıtlarla ispatlanana kadar elektronik sigaraların tiryakilerin bu alışkanlığı bırakmasına yardımcı olduğunun söylenmemesi gerektiği uyarısını yaptı.
Örgütün sağlık uzmanları ayrıca, bu cihazların hamile kadınların fetüsleri ile ergenlik çağındakilere zararlı olabileceği uyarısı yapıyor. E-sigara nasıl çalışıyor? Bazı elektronik sigaralarda nefes çekme pille çalışan püskürtücüyü ateşler. Diğer türlerinde püskürtücü elle çalıştırılır. Püskürtücü içindeki bir bobin, kartuj içinde bulunan nikotini ısıtır. Sıvı nikotin solumak için buhar haline gelir. Çıkan duman büyük ölçüde su buharıdır. Birçok elektronik sigaranın ucunda normal bir sigaraya benzemesi için LED ışık bulunur. Cihazların meyve, şeker ya da alkollü içki aroması ile satışının yasaklanması gerektiğini söyleyen örgüt, cihazların seyyar makinelerden satışının da kısıtlanması görüşünde.
Bazılarına göreyse, cihaza getirilmesi olası katı kısıtlamalar insanların sigaradan daha az zararlı şeylere ulaşmasına engel olabilir. Sigara ve sağlık konusunda çalışan bir yardım kuruluşu olan Smoking and Health'in başkanı Hazel Cheeseman, elektronik sigaranın içildiği ortamda bulunanlara zararlı olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını, düzenlemelerin orantılı olması gerektiğini söylüyor. Cheeseman, "Ektronik sigaraların tamamen güvenli olduğundan emin olunmasa da, sigaradan çok daha az zararlı oldukları ortada" diyor.
GelecekTeknolojisi.Com
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...