E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Memur Alımlarında Değişiklik YENİ DÜZENLEME NASIL?

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak, memur alımıyla ilgili bir takım değişiklik yapıldı. İşte yeni düzenleme...

28.07.2009 - 13:40
Memur Alımlarında Değişiklik

Memur alımıyla ilgili bir takım değişiklik yapıldı.

İşte yeni düzenleme...

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) yapılacağı tarihler, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenecek.

Devlet Personel Başkanlığının (DPB) devlet memurluğuna alınmayla ilgili Kamu Personeli Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğde, kamu kurum ve kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışmak isteyen vatandaşlarla ilgili koşullara yer verildi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS'nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenecek.

-ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI-

Özürlülerin devlet memurluğuna alınabilmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarınca, özürlü açığı bulunduğu sürece, her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında sınav yapılmak suretiyle, özürlülere tahsis edilen boş kadrolar, ilgili mevzuata göre doldurulacak.

Özürlüler için dönemler itibarıyla yapılacak sınavlar, Devlet Personel Başkanlığınca duyurulacak.

-KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI-

Kamu kurum ve kuruluşları, reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocuklar için, her yılbaşında, hangi statüde olursa olsun, serbest kadro mevcutlarının binde biri nispetindeki kısmını ayırarak bu çocuklardan, yapılacak giriş sınavlarında başarılı olanlar arasından atama yapacak.

Bu maddeden yararlanmak isteyenler, 18 yaşını tamamladıkları tarihten itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarına, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü vasıtasıyla başvuracak.

Kamu kurum ve kuruluşları her yıl, hangi statüde olursa olsun serbest kadro sayılarıyla bunun binde biri oranında alacakları korunmaya muhtaç çocuk sayısını, adaylarda aranan nitelikleri, sınav tarihini ve yerini kuruma bildirmek ve bu kadrolara, kurumca bildirilen korunmaya muhtaç çocuklar arasında yapılacak giriş sınavlarında başarılı olanlar arasından atama yapacak.

Reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından bakılan ve korunanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyenler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna başvuracak.

Genel, katma ve özel bütçeli kurum ve kuruluşlarla mahalli idareler ve sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan her nevi teşebbüs veya bağlı ortaklıklar, Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadroları ile sözleşmeli personel ve sürekli işçi kadrolarının yüzde 1'ini, şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici köy korucuları ve gönüllü köy korucularının varsa eşlerinin, yoksa çocuklarından birisinin, çocukları da yoksa kardeşlerinden birisinin veya malul olup da çalışabilir durumda olanların, istihdamı için ayıracak.

İçişleri Bakanlığı, söz konusu kapsama giren kişileri tespit etmek, bunlardan bir işe girmek için istekli olanların nitelikleri ile iş gereklerini gözönüne almak suretiyle, işe alınmaları veya atamalarının yapılması için durumlarına uygun kadrosu mevcut olan kamu kurum ve kuruluşlarına bildirecek. Bu kişilerin işe alınmaları veya atanmaları sırasında açıktan atama izni alınması gerekmeyecek.

Şehit yakınları ile çalışabilir durumda olan malullerin istihdamında takip edilecek usul ve esaslar; Maliye, Milli Savunma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumunun görüşleri alınmak suretiyle, İçişleri Bakanlığınca üç ay içerisinde çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenecek.

Başvurularda, şehidin eşi, eşinin olmaması veya talepte bulunmaması halinde, çocuklarından biri; çocukları da yoksa veya yaşları itibariyle çalışamayacak durumda iseler kanuni vasilerinin onlar adına iş hakkından feragat etmesi üzerine şehit kardeşlerinden biri, çalışabilir durumdaki malulün kendisi; çalışamayacak durumdaki Malulün eş, çocuk veya kardeşlerinden birinin talebi esas alınacak.

Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda memur, sözleşmeli personel veya sürekli işçi kadrolarında çalışan hak sahiplerinin iş talepleri kabul edilmeyecek.

Belirtilen şartları taşıyanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilmek isteyenler, ikamet ettikleri veya şehitlik ya da Malullük olayının meydana geldiği yerin Valilik veya Kaymakamlığına başvuracak.

-MEMURLUKTAN ÇEKİLENLERİN YENİDEN MEMURLUĞA ALINMALARI-

Daha önce memur olarak çalışmış olup da iki defadan fazla olmamak üzere kendi istekleriyle memuriyetten çekilenlerden yeniden memurluğa dönmek isteyenler, bekleme sürelerini doldurmuş olmaları halinde, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak.

-DİĞER PERSONEL KANUNLARINA TABİ OLANLARIN MEMURLUĞA ALINMALARI-

En az iki yıl çalışmış olup da görevlerinden kendi istekleriyle çekilmiş bulunan veya görev süreleri sona eren subay, astsubay, sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubaylar, uzman jandarmalar, hakim, savcı, profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdamları; durumlarına uygun boş kadro bulunması ve hizmetlerine ihtiyaç duyulması halinde, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlarca belirlenecek.

-UZMAN ERBAŞLARIN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI-
Uzman erbaşlar; 2 yıldan az, 5 yıldan fazla olmamak şartıyla sözleşme yaparak göreve başlayacak ve Emekli Sandığı ile ilgilendirilecek. Bunlardan; istihdam edildikleri kadronun görev özelliklerine göre sınıf ve branşları ile ilgili sağlık nitelikleri uygun olanların müteakip sözleşmeleri, 1 yıldan az, 5 yıldan fazla olmamak şartıyla azami 45 yaşına girdikleri yıla kadar uzatılabilecek.

Bu yaş sınırının 5 yıl fazlası uzman erbaşların askerlik çağı sonu olacak. Barışta ve seferde bu süreye kadar yedeğe ayrılmış uzman erbaşlar yaşı en genç olanlardan başlamak üzere hizmete çağrılabilecek.

Uzman erbaş olarak en az iki yıl süreyle çalışmış olmak şartıyla, sağlık niteliklerini kaybetmeleri veya 45 yaşına girmiş olmaları sebebiyle görev süreleri sona erenler ile kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenler, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak.

Öğretim görevlileri, okutmanlar ve öğretim yardımcıları, uzmanlar, çeviriciler ile eğitim-öğretim planlamacılarından, kendi istekleri ile görevlerinden çekilmiş olanlar ile görev süreleri sona erenler, en az iki yıl süreyle görev yapmış olmaları şartıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında boş bulunan durumlarına uygun memur kadrolarına açıktan atanmalarına, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlar karar verecek.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarına ilişkin düzenlemeler de getirildi.

Memur kadrolarına ataması yapılacak olanlar, kanunda belirtilen genel ve özel şartları taşıyacak.

Devlet memurluğuna atanmak isteyen kişilerin, herhangi bir kamu kurum veya kuruluşuna ait memur kadrolarına açıktan atama izni alınmasını veya atanmalarını talep etmek amacıyla doğrudan Devlet Personel Başkanlığına yazılı veya sözlü başvuruda bulunmaları hiçbir hak ve sonuç doğurmayacak, bu yöndeki başvurular dikkate alınmayacak.

Tebliğ ile 6 Haziran 2000 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa Tabi Olarak İstihdam Edilen Uzman Erbaşların Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atanmalarına İlişkin Tebliğ'' ile 5 Haziran 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Devlet Memurluğuna Alınma Hakkında Tebliğ'' yürürlükten kaldırıldı.

Bu arada, Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri, yeni düzenlemeyle sağlık nedeniyle uzman çavuşluktan ayrılanların memuriyete geçişlerinin kolaylaştırıldığını belirttiler. Yetkililer, bu şekilde ortaya çıkan mağduriyetlerin de giderilmesinin amaçlandığını kaydettiler.

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
MEHMETÇİK 24 Temmuz 2009 Cuma 00:20

Bu tablonun herkes tarafından iyi nalaşilması için belgesel niteliğinde iki yapım seyretmelerini öneririm.1)Emri verenin KİM?,amacının NE? olduğunu anlatan,araştırmacı haberci;syn.BANU AVAR'ın YENİ DÜNYA DÜZENİbelgeseli.2)Verilen emrin kimler tarafından,nasıl uygulandığını anlayabilmek için'de EL TURKO lakaplı Brezılya başkanının siyasi hayatının belgeselini,bunu seyredince biz buyuz diyeceksınız.Aslında bu eserlerin CD lerini çoğaltıp yurdun he yerinde seyrettirmek çok etkili olur.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 2 23 Temmuz 2009 Perşembe 22:31

kültürel haklar diyerek DEVLETİ OLMAYAN BİRTEK KÜRTLERDİR,diyenler bu ülkeyi resmen bölücülüğe ve diğer etnikleride KIŞKIRTICILIĞA HAZIRLAMIYORLARMI???ÜLKEYİ BÖLMEYE ZEMİN HAZIRLAMADIR bunun adı;ALLAHIM YA SABIR YARABBİM YA SABIR.35 KİŞİNİN KATİLİNDEN GÖRÜŞ ALINSIN DİYE AKP İÇİNDEKİ DTPLİLER gece yarısı baskınları,hamileleri doğmamış bebekleri,onlarca ASKERİMİ,pkknın katlettiklerini bilerek daha nasıl KÜRT SORUNU DİYEBİLİYORLAR?ülkemde KÜRT SORUNU VAR DİYENLERİN HEPSİ VATAN HAİNİDİR,VATAN HAİNİ.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 1 23 Temmuz 2009 Perşembe 22:21

açılımmış.DE HAYDİ ORDAN.kürt sorunları diye diye,PKKNIN İSTEKLERİYLE ÖRTÜŞEN ÇALIŞMALAR DEĞİLMİ?kendi güruhundan vekillerin APONUN GÖRÜŞÜNÜ ALALIM demeleride birlikte İHANET değilmi?bugün ülkenin diğer yerlerinde yaşayan KÜRT KARDEŞLERİM NEDEN SORUNUMUZ VAR DEMİYORLAR?PKKNIN ADI TERÖRDÜ,şimdi ise AÇILIM MAÇILIM diyerek yeni ADINI KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR;düşündümde,bu yaratığı ambalajlayıp yollayan ve idam edilmeyecek diye şart koşan buram buram faşist kokan ülkelerle ERDOĞAN BİRLİKTEMİ ÇALIŞIYOR?

Yorumu oyla      18      10  
Mehmet Yüksel 23 Temmuz 2009 Perşembe 10:52

Bu açılımda sakın ola ki onbinlerce şehit, gazi ve mağdur ailesini rencide edecek bir düzenleme yapmayın. Gelecek cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek oy hesabı içine girmeyin. Çünkü sade vatandaşların darbesi çok daha ağır olur. Sokağa bile çıkmaya korkarsınız.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İNANILMAZ İŞ FIRSATLARI:
Gelecekte bilgisayar odaklı mesleklerin diğerlerine oranla daha şanslı ...
İŞBİLMEZLİĞİN RESMİ:
Hollanda’dan tanesini 1 milyon 200 bin Euro’ya satın aldığı ve arızalar ...
MEMURLAR KARARLI
Kamuda çalışan 2 milyonu aşkın memurun 2010 yılı ücret artışları için ...
 
KEY Sahiplerine Kötü Haber:
Konut Edindirme Yardımı’na (KEY) ilişkin itirazların değerlendirme sürecinin ...
BAKAN YILDIZ'DAN AÇIKLAMA:
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, primer enerji kaynaklarının ...
Piyasalarda Ramazan Umudu
Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber özellikle gıda sektöründe hareketlilik başladı..
 
AÇLIK SINIRI BELLİ OLDU
Türk-İş Temmuz ayı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” çalışmasını açıkladı..
İŞTE KRİZİN SONUCU:
Türkiye Kamu Sen, ekonomik krizin sonuçlarını çarpıcı bir araştırmayla ortaya koydu.
PİYASALARDA BUGÜN.
Artan iyimserliğin etkisiyle TL/ Dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs
Belçika
Afganistan
Euro
PETROL
ygs 2015
Abdullah Ercan
EURO2016
hdp