Tıp, Yunanistan'da 19, Türkiye'de 3 kişinin ölümüne yol açan 'Batı Nil Ateşi' karşısında çaresiz kaldı. Ege Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke, 'Batı Nil Ateşi' hastalığını tedavi etmeye yönelik bir ilacın ne Türkiye'de ne de dünyada olmadığını söyledi.
HAMİLE KADINLAR VE EMZİRENLER DİKKAT
Prof. Dr. Çağrı Büke, hastalığa neden olan virüsün yaz, ilkbahar ve sonbahar aylarında görüldüğünü belirterek, sinek ve sivrisineklerin bulunduğu bölgelerde uzun kollu kıyafet giyilmesini ve sinek kovucu maddelerin kullanılmasını önerdi. 1-2 saatte bir sinek kovucu maddelerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Büke, sinek kovucuların göze değmeyecek şekilde yüz kısmına ve ellere sürülmesi tavsiyesinde bulundu.
Hastalığın 'organ' ve 'kan' nakliyle bulaşabileceğine dikkati çeken Büke, hastalığa yakalanan hamile ve emziren kadınların da hastalığı çocuklarına bulaştırma ihtimali bulunduğunu belirterek 'Hastalığın solunum yoluyla bulaşma olasılığı yok' dedi. AA
Beyinde iltihap yapıyor
İLK kez 1937 yılında saptanan, 2000'li yıllardan sonra daha yaygın görülen 'Batı Nil Ateşi' hastalığına yakalandıktan sonra hastalık belirtilerinin ortaya çıktığı kişi oranı yüzde 20. Hastalık belirtileri ortaya çıkan kişilerde 3-5 gün sonra kas ve eklem ağrısı, yüksek ateş, deride yaygın döküntüler baş gösteriyor. ABD'deki rakamlar biraz daha farklı. Bu belirtilerinin görüldüğü kişilerin yüzde 40'ında menenjit, beyin zarı iltihabı, beyin iltihabı şeklinde seyreden formlara rastlanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...