45. Ulusal Psikiyatri Kongresi için Türkiye’ye gelen ve ’’Şizofrenide İşlevsellik’’ konulu sempozyuma katılan Paris Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gorwood, yaptığı açıklamada, şizofrenin, düşünceleri, algıları, duyguları ve davranışları etkileyen ve hastanın işlevlerinde önemli bozukluklara neden olan belirtilerin görüldüğü kronik bir hastalık olduğunu söyledi.
Şizofrenin, hem hastayı hem de hasta yakınlarını derinden etkileyen ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Gorwood, mutlaka tedavi altına alınması gerektiğini bildirdi. Gorwood, bu sorunu yaşayanların ve yakınlarının, tedaviye yönelik gelişmeleri sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, şizofreni alanında yeni teknolojilerle geliştirilen tedavilerin etkili sonuçlar verdiğini belirtti. Gorwood, ’’Dünya nüfusunun yüzde 1’ini etkileyen şizofreni hastalığının tedavisinde yeni nesil anti-psikotiklerin, özellikle işlevselliğin artırılmasında oldukça başarılı elde ediliyor’’ dedi.
Şizofrenin, okul, iş, aile ve sosyal hayatta ciddi işlevsellik kayıplarına yol açtığını vurgulayan Gorwood, hastalığın tedavisinde erken teşhis ve hasta uyumunun büyük önem taşıdığını ve doğru tedavi yöntemleri ile şizofreni hastalarının topluma katılımlarının artırılabildiğini söyledi. Gorwood, ’’Uzatılmış salımlı tablet teknolojisi, etkinlik ve tolerabilitede sağladığı avantajların yanı sıra, hastaların bir günde almak zorunda oldukları ilaç sayısını azaltarak hastanın tedaviye uyumunu artıyor’’ diye konuştu.
Bir ilaç tedavisi olan uzatılmış salımlı tablet teknolojisinin, çoklu ilaç kullanımına bir alternatif olduğunu anlatan Gorwood, ’’Günde tek bir ilaçla 24 saat salım yaparak eski teknolojilere göre daha az ilaç alınmasını sağlar’’ dedi.