E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

2016 YGS Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı! 

Milyonlarca öğrencinin girdiği ve merakla beklediği o sınav soruları açıklandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin internet sitesinde yayınlandı.

14.03.2016 - 19:29
2016 YGS Sınav Soruları ve Cevapları Yayınlandı!

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) maratonu sona erdi. Sınav yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda ve 303 bin sınav görevlisi gözetiminde gerçekleşti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin internet sitesinde yayınlandı.

YGS SORULARI VE YANITLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

YGS sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ÖSYM sınav takviminde yer verildi. YGS’deki soruların tamamı, “Temel Soru Kitapçığı” adı altında, ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması beklenirken, sonuçlar ise 25 Mart’ta açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2016 LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular ise 1-14 Nisan’da alınacak.

YGS NEDİR?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı olarak liselerin son sınıfında eğitim gören ve mezun olacak öğrencilerin girebildiği YGS sınavı, öğrencilerin üniversiteye geçiş yapabilmesi için girilmesi gereken bir sınavdır. Yıl içerisinde iki aşamalı olarak yapılan sınavda, birinci sınav sonucuna göre ikinci sınava girmeye hak kazanan öğrenciler belirlenmektedir. YGS sınavının yapılmasının ardından ÖSYM tarafından YGS sınavının soru ve cevapları yayınlanmaktadır.

YGS’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi olmak üzere öğrencilere 4 bölümde sorular soruldu. Her bölümde 40 sorunun sorulduğu YGS’de toplam soru 160 olurken, öğrenciler her biri soru için 1 dakikalık bir süreye sahip oldu. Öğrencilerin yıl boyunca eğitim gördükleri müfredat üzerinden seçilen ve hazırlanan sorularda doğru şıklara göre YGS puanları hesaplanmakta. YGS 1, YGS 2 gibi 6 puan türü bulunan YGS’de öğrenciler sayısal, sözel ya da eşit ağırlık gibi bölümlerine göre puanlarını öğrenebilecek.

YGS PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ

YGS’de puan hesaplaması her bölüm için ayrı ayrı yapılmaktadır. Hesaplamada ilk olarak ham puan hesaplanmaktadır. Ham puan hesaplaması için her bölümdeki doğru cevaplardan dört yanlış için bir puan çıkartılmaktadır. (4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir) Bu ham puanın yanında ÖSYM tarafından standart sapmalar hesaplanarak puanlara eklenecek.

YGS PUAN LİMİTİ

24 Aralık’ta yapılan Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150’ye çıkartılması kararı alındı. Bu karar 2016-ÖSYS’de uygulanmaya başlanacak.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bir süre önce tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık programları için başarı sıralaması sınırı getirdik, olumlu sonuçlar aldık. Bunlar girdi esaslı düzenlemelerdi. Çıktı esaslı yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz. Kalite Kurulu’nu kurduk. Üzerinde çalıştığımız Yükseköğretim Yasası çalışmamızda da kalite odak noktamız olacak. Son yıllarda artan ön lisanstan lisansa geçiş kontenjanları, ön lisans programları için aranan yetkinliğin önemini daha da arttırması üzerine bu kararı aldık. Alınan bu karar ile ön lisans programları için girdi esaslı bir iyileştirme yapıldı. Bu karara eğitim öğretim süreçlerinde de iyileştirmenin eşlik etmesi için çalışmalarımızı sürdürdürüyoruz.”

Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılması başarı beklentisinin yüzde 10’dan yüzde 12.5’e çıkması yani 16 net doğru eşiğinin 20 net doğruya yükselmesi anlamını taşıyor.
YÖK, bir süre önce de tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık programları için sıralama tabanı getirerek ilk defa taban puanları yükseltmişti. Tıp için 40 bin, hukuk 150 bin, mühendislik (ziraat, su ürünleri ve orman fakülteleri hariç) 240 bin, mimarlık için de 200 bin barajı getirilmişti.

Önceki yıllarda 16 net yapan barajı aşarken artık 20 net yapan ikinci aşamaya girmeyi hak edecek.

LİSANS programlarını tercih edebilmek için ham puan olarak yüzde 20 başarıya karşılık gelen 180 baraj puanı; ön lisans, açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programları için yüzde 10’luk başarıya eşdeğer olan 140 baraj puanı uygulanıyordu. Bugüne kadar çeşitli YGS puan türleri için, her biri 40 sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanındaki toplam 160 sorudan oluşan testlerin her birinden 4 ham puan (net) yani toplamda 16 ham puan (net) alan adaylar 140 olan baraj puanı elde ediyorlardı. Ancak adayların YGS puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinin en az ikisinden 0.5 veya daha fazla ham puan almaları gerekiyordu. Fakat, 4 test yerine sadece 2 testten de ham puan şartını sağlayan adaylar, örneğin YGS-5 için Türkçe’den 11, Temel Matematikten de 0.5 ham puan almaları halinde 140 baraj puanını ancak geçebiliyordu.

RADİKAL

ETİKETLER:
ygs , YGS , Soru , cevap , ösym , öğrenci , sınav soruları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
General Dostum Turktime’a Konuştu: Taliban Güçlendi Ama Onları Ben Yok Ederim!
Hamid Karzai ile ittifak kurup seçimlere girmek için Afganistan’a dönen ...
E.Albay Türemen: Karadayı Darbe Konseptine Uymayan Subayları Ankara’dan Uzaklaştırdı!
Karadayı darbe hazırlığı için subayları nasıl fişledi? Darbe konusunda ...
Büyük Yangından Önceki Son Röportajı Turktime Yaptı… Özbey: İstanbul Kötü Yönetiliyor!
Birkaç gün önce yanarak kül olan Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi İstanbul ...
 
Adnan Oktar Turktime’a Konuştu: Said-İ Nursi'yi Atatürk Konusunda Yanılttılar!
Evrim teorisine karşı onlarca eseri, şatafatlı hayatı ve ilginç çıkışlarıyla ...
Erhan Göksel: Teslim Bayrağı Çeken Büyükanıt Divan-ı Harp’te Yargılanmalı!
Sınır ötesi harekat yapıldığı zaman aslında sanıldığı gibi bir harekat ...
Fatih Karaca: Tuncay Özkan Grubun’dan Kimseyi İşten Atmadık, Kendileri Ayrıldı...
Aralarında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin de bulunduğu Koza-İpek Medya ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
Güney Kore
Kocan Kadar Konuş
A Milli Takım
film
mülteci
zonguldak maden
Şota Arveladze
Ramon Motta