E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Akşener'den ittifak tepkisi: Bizim oyumuzdan oy gitti 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kapsamında Afyonkarahisar'a gitti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, "Bu ittifak işi Türkiye'yi gerçekten uçuruma götürüyor" dedi.

27.08.2023 - 15:43
Akşener den ittifak tepkisi: Bizim oyumuzdan oy gitti

Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü kapsamında Afyonkarahisar'a giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak Kocatepe'deki anıtı ziyaret etti. İYİ Parti lideri, daha sonra; Afyonkarahisar programını takip eden gazetecilerle bir araya geldi.

Basın mensuplarının Akşener’e yönelttiği sorular ve yanıtlar şu şekilde:

"YERELDE TEŞKİLATLAR BİRBİRİYLE ÇALIŞMA YAPABİLİRLER"

(Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara'yı da kapsıyor mu?)

Biz teşkilatlarımızla, GİK üyelerimizle, milletvekillerimizle sonucu anlamak amaçlı ayrı ayrı toplantılar yaptık. Doğal olarak iki büyükşehire odaklanıyor herkes. Genel seçimlerde biz yenildik, kaybettik. Kimseyi de suçlamıyorum ben bu konuda. Ortağız ve o altı siyasi parti, hepimiz bir pay sahibiyiz o konuda. Yani sonuçtan sorumluyuz. O nedenle bu tür kamplaşan kutuplaşan sistemlerde, seçmenin tercih noktasında bir özgürlüğü yok. Halbuki yerel seçimler yüzde 50+1 değil, onun için ben bütün partilere yani AK Parti, CHP, MHP, DEVA, Gelecek gibi bütün siyasi partilere ayrı ayrı girmemiz açısından bir çağrıda bulundum. Ama nereye doğru gider, nereye evrilir onu bilmiyorum. Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi bir çalışma yapıyoruz arkadaşlarımız talebiyle. Ama bir şey daha söyledim: Yerelde teşkilatlar birbiriyle bir çalışma yapabilirler. Ona dair bugünden bir şey söylemek mümkün değil.

'CHP BU ARKADAŞLARIMIZDAN BİRİNİ ADAY GÖSTERECEK SANDIM'
Sayın Erdoğan bir yürüyüş yaptı. Mahkemeye gidip, hapsolması nereyle alakalı? Siirt'te okuduğu bir şiirle alakalı. Şimdi de aynı şey yaşandı. Dolayısıyla vatandaş hem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nda hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nda aynı şeyi gördü.

İki yıl evvel ben, Koray Aydın, Uğur Poyraz, Cihan Paçacı ve Salim Ensarioğlu beş kişi CHP'ye gittik. Daha masa falan kurulmuş değildi gittiğimizde. Onlarda da Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke gibi yönetici isimler vardı. Başka yani onlar beş kişi biz beş kişiyiz. Açık açık, ‘Bu iki arkadaşımızdan birini aday gösterecekseniz biz varız. Yok eğer yapmayacaksanız o zaman geriye çekin’ dedim. Ben zannettim ki CHP bu arkadaşlarımızdan birini aday gösterecek. Çünkü bütün anketlerde kendileri de varlar. Şehir şehir gezebiliyorlar, o popülarite artarak devam ediyor. Ne zannedersiniz siz? Yol veriliyor zannedersiniz.

Bu iki arkadaşımız gerçekten kamuoyunda müthiş bir karşılık buluyorlardı. Ben ondan sonra kendim aday olmayacağımı ilan ettim ki bazı şeyleri söyleyebildiğimde insanlar samimiyetime inansınlar. İYİ Parti olağan şüpheli şeklinde her bir konuda her bir kötülüğün anası gibi ilan edildi. Ben 45 ilde Sayın Mansur Yavaş'ı da yanıma alarak, şahit tutarak miting yaptım. Partinin parasıyla yani bir de kimseden yardım almadan, özellikle CHP'den hiç kimseyi çağırmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun arkasında durma kararı verildikten sonra şüphesiz çalıştım. Ben de arkadaşlarımız da devam etmesini sağlamaya çalıştık ve alkışlar arttı. Bizim seçmenimizde bir sempati oldu, ‘Biz bu işi yapacağız’ inancı oluştu.

'İTTİFAK İŞİ TÜRKİYE'Yİ UÇURUMA GÖTÜRÜYOR'
Bizim partimizin görüşü; her bir ilçe, belde, şehirde kendi adaylarımızla gitmeye yönelik organize olmak. Bu ittifak işi Türkiye'yi gerçekten uçuruma götürüyor. Sonuç itibariyle mümkünse bütün partilerin tek başına girip, yerel seçimi gerçekten yerel seçim haline getirmeye gayret etmek istiyoruz. Bugün ben hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem Sayın Bahçeli'ye hem de Sayın Erdoğan'a bu konuda çağrıda bulundum. Göreceğiz bakalım nasıl bir şey olacak. Ama dediğim gibi bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz. Ama partilerin bir araya gelmesi, ortak adaylar belirlenmesi gibi bir kısmı yok.

'BİZİM OYUMUZDAN OY GİTTİ'
(İstanbul ve Ankara’daki belediye başkanları Millet İttifakı'nın adaylarıydı. Türkiye'yi yönetmeye aday gösterdiniz. Bu isimlerin karşısına İYİ Parti nasıl aday çıkaracak?)

Arkadaşlarımızın ekspertizinin eksik olduğu, fazla olduğu üzerinden bir şey söylemiyorum. Türkiye'de ‘İYİ Parti seçmeni Cumhuriyet Halk Partisi veya bir başka siyasi parti veya bir başka meşhur bir hareket yapılırsa peşinden koşar’ gibi bir algı var. Yok böyle bir şey. Nitekim olmadığı ortaya çıktı. Biz yüzde 10 civarı oy aldık diyelim. CHP ve YSP’nin oyunu da toplayın, Sayın Kılıçdaroğlu'nun oyu çıkıyor. Hani bizim seçmenimiz oy vermeye gitmemişti? Bunu konuşanlar var, matematik bu. Hadi toplayın. Bizim oyumuzdan oy gitti. Yani bir bedel de ödedik. Bu yapılanların karşılığında dediğim gibi bu iki arkadaşımızın karşısına aday çıkarılacak, çıkarılmayacak konusu günü geldiğinde bakılır; amma velakin çıkarıldığı takdirde de bizim aday gösterdiğimiz, proje üzerinden konuşacak. Yani biz ‘bunlar ocudur, şucudur, bucudur’ demiyoruz. Demeyeceğiz. Eğer ittifaklar üzerinden yerel seçime gidilirse, görürsünüz ki aynı oculuk buculuk üzerinden birbirimizi yediğimiz ondan sonra o yerelde insanların ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağının konuşulmadığı bir seçim olur. Biz buna karşıyız.

 

ETİKETLER:
İYİ Parti , Meral Akşener ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Bakan Soylu'dan skandal habere sert tepki: Tamamen gerçek dışı!
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın ...
Bakan Güler'den Azerbaycan'a ziyaret
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
AK Parti'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ...
 
İYİ Partili Erhan Usta'dan CHP'ye tepki: Her yerde karşımıza terör çıktı
Tv100 ekranlarında Kübra Par'ın sunduğu programa konuk olan İyi Parti ...
Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin yerel seçim kararını açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin yerel seçimlerde ...
Nevşin Mengü'den dikkat çeken sözler: Millet İttifakı'nın ruhuna El Fatiha
Meral Akşener'in yerel seçimlere kendi kadroları ve adaylarıyla gireceğini ...
 
Meral Akşener'den yerel seçim kararı! Tüm liderlere çağrı: Gelin birlik olalım!
SON DAKİKA: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlediği ...
CHP'den ittifak kararı: Kazanamayacağımız kesin
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir partisine yönelik eleştirilerde bulundu. ...
Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: İllerimizi geri almaya hazır mıyız?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
seçim
ygs 2015
uefa
zonguldak maden
yargıtay
bodrum
İslam
Carlos Arroyo