E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fındık Fiyatlarında Rekor Düşüş 

TZOB Başkanı Bayraktar, TMO'nun piyasadan çekilmesi nedeniyle fındık fiyatının düştüğünü söyledi..

2.08.2009 - 15:09
Fındık Fiyatlarında Rekor Düşüş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) piyasadan çekilmesi nedeniyle fındık fiyatının geçen aya göre yüzde 26,2 düşüş gösterdiğini söyledi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gıda piyasalarında bir hareketlilik yaşanması ve iç talebin canlanmasının beklendiğini belirterek, “Gıda piyasalarında beklenen hareketlilik bazı spekülatörlerin iştahını kabartmaktadır.

Spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmesini istiyoruz” dedi.

Temmuz ayı için yapılan tespitlere göre, üretici ve tüketici fiyatları arasındaki farkının yaş sebze ve meyvede yüzde 339, kurutulmuş ürünlerde yüzde 260, baklagillerde yüzde 325, pirinçte yüzde 257 ve hayvansal ürünlerde yüzde 231’lere kadar çıktığı ifade eden Bayraktar, üretici ve tüketici fiyat farkının en fazla yüzde 339,3 ile sivri biberde olduğunu kaydetti.

-“RAMAZAN ÖNCESİ BAKLAGİL VE PİRİNÇTEKİ SPEKÜLATİF ARTIŞLAR ÖNLEMLELİ”-

Marketlerde kuru üzüm, kuru incir ve yumurtada fiyat değişimi görülmediğinin altını çizen Bayraktar, elmada yüzde 17,7, karpuzda yüzde 18, kavunda yüzde 26,6, patlıcanda yüzde 27,5 fiyat düşüşü görüldüğüne dikkat çekti.

Buna karşılık patateste yüzde 31,3, limonda yüzde 9,8, domateste yüzde 7,4, kırmızı mercimekte yüzde 6,8 fiyat artışı yaşandığını belirten Bayraktar, Ramazan öncesi baklagiller ve pirince özellikle dikkat edilmesi ve spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Bayraktar, “Kuzu eti üretici kilogram fiyatı 12 TL iken, marketlerde kuzu etinin kilosu 24,2 TL ile üreticinin yaklaşık 2 katı bir fiyata satılmaktadır. TMO’nun piyasadan çekilmesi nedeniyle fındık fiyatı da geçen aya göre yüzde 26,2 düşüş gösterdi” diye konuştu.

-“TALEP ARTIŞI STOKÇULAR VE FIRSATÇILAR TARAFINDAN SUİSTİMAL EDİLEBİLİR”-

Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle meydana gelmesi beklenen talep artışının birtakım stokçular ve fırsatçılar tarafından suiistimal edilebileceği, bunun da fiyatların suni olarak artmasını sağlayacağı uyarısında bulunan Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bu durum engellenmeli, spekülatörlere fırsat verilmemelidir. Üreticiler ve tüketiciler mağdur edilmemelidir. Fiyat artışının sorumlusu üretici değildir. Tüketicilerin ödediği fiyat üreticilere yansımamaktadır.

 Üreticiler ve tüketicilerin mağdur edilmemesi bakımından küçükbaş ve büyükbaş hayvan üretimi desteklenmeli, çeltik üretimine gereken önem verilmeli, üretici birlikleri idari ve mali açıdan güçlendirilmeli, piyasaya müdahale ederek, piyasayı düzenleyecek hale getirilmelidir.

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
KOÇAK !TAN 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:45

CHP YİNE TARİHİ BİR ROL OYNUYOR..KURTULUŞ SAVAŞI ÖNCESİ GİBİ..ÖZKÖK!ÜN YILLARCA SUSUP UYGUN ORTAM BULUNCA MENSUBU OLDUĞU KURUMUN İLERİ GELENLERİNİ SUÇLAMASI ANLAMLI..ÖZKÖK BİLDİKLERİNİ YETKİLİLERE HABER VERMEMEKLE TÜRK CEZA KANUNUN SUÇU BİLDİRMEME BAŞLIKLI 278. MADDESİNİ İHLAL ETMİŞTİR..BU MADDEDEN YARGILANMASI SAĞLANMALI.ÇUVAL GEÇİRME,BRÖVEDEN ATA!YI ÇIKARMA,HOCAM DİYENE TEPKİ VERMEMESİ DE AYRI KONU ÖZKÖK!ÜN..

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir-3 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:31

Bununla beraber doğrusu ben; Özkök Paşa’nın etkin, dirayetli, astları üzerinde liderliğini kabul ettirebilmiş bir komutan olabilmesini; darbe hazırlığında bulunduğu ileri sürülen ve haklarında duyumlar aldığı komutanların tümünü; kendisine bağlı güvenilir komutanlarının yanında özel olarak bir arada çağırıp görüşmesini, tavrını açıkça ortaya koymasını, gürleyip askerce fırçasını atmasını, eğer astlarının gerçekten böyle faaliyet ve düşüncelerde olduğu izlenimini edinirse, ellerinden çatır çatır istifalarını alıp ordudan def edilmelerini sağlamasını da beklerdim… Dolayısı ile liderlik yönünden Özkök paşayı yeterli bulmuyorum… Bu da onu o göreve getirenlerin kusuru…

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir-2 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:22

Muvazzaf görevde iken, sonradan eylemden kendiliklerinden vazgeçmiş olsalar da, darbe hazırlığı çalışmalarında bulunduğu öne sürülen komutanların tamamının (bir üst rütbe veya makama yükseltilmeden ya da görev süreleri uzatılmadan) emekli edilmiş olmalarında, mutlaka bu faaliyetlerine ilişkin duyumlar alan Özkök Paşa’nın etkisi olmuştur… Dolayısı ile bu koşullarda Özkök Paşa’ya daha başka sorumluluk yüklenmeye çalışılmasını haklı görmüyorum…

Yorumu oyla      18      10  
İlk Misafir-1 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:21

Özkök’ün Genel Kurmay Başkanlığı sırasında bazı muvazzaf komutanlarca darbe hazırlığı şeklinde çalışmalar yapıldığı iddia ediliyor… Bu gerçek ise; hazırlık safhasında kaldığı, kendilerince vazgeçildiği için eyleme dönüşmediği nedeniyle, yasalarımıza göre suç teşkil etmeyeceği açık… Özkök Paşa’nın Adli Müşavirleri, başkaca bir kanıt olmadan böyle bir soruşturmadan sonuç alınamayacağı konusunda mutlaka kendisini aydınlatmıştır… Bu komutanların emekli olmalarından sonraki (varsa) faaliyetleri de, zaten Genel Kurmay Başkanının sorumluluğunda olamaz…

Yorumu oyla      18      10  
sakin 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:53

hilmi özkök'ün söylediklerine değilde çuval olayını gündeme getirerek olayı dallandırmak CHP yi gergenekonun avukatlığını yaparak üstlendiği sorumlluktan kurtarabilecek mi peki? darbeyle suçlanan generallere inanıp onlara karşı çıkan g.kurmay başkanına inanmıyorum diyebilmek CHP zihniyetinin ve üstlendikleri avukatlığın bir gereği olsa gerek! çuval olayında kendileri olsaydı ne yapacaklarmış,onu da açıklasınlar bari,amerikaya savaş mı açacaklardı? muavenet olayında da savaş açtılar ya!

Yorumu oyla      18      10  
hulagu 29 Temmuz 2009 Çarşamba 13:48

Totem haklı. Bu haberin (daha ziyade yorumun, zira haber değil) veriliş tarzı kıblesi belli olmayan Yeniçağ'a yakışır tarzda. Neymiş, biliyorsa işlem yapsaymış. Büyükanıt da,Başbuğ da birçok şeyden haberdar oldu, ne yapabildiler? Çiçek gibi demeçler verdiler, aslı yok deyip geçiştirdiler. Mütekait savcıbaşı da Özkök'e güvenmiyormuş. "HSYK son kozumuz deyince" sanki bütün millet sana güven tazeledi. Ellerinizde minik bayrakları Türk vatandaşının üzerine sallayan müsamere öğrencilerini! unutmadık.

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 29 Temmuz 2009 Çarşamba 11:08

eN BAŞINDAN BERİ BAZI KANATLAR KİŞİLERİN YADA ERGENEKON OLUŞUMUNUN VARLIĞI YADA SUÇLU OLUP OLMAMASINA HİÇ DEĞİNMEYİP SÜREKLİ KURAL ETİK DEYİP DURUYORLAR.DÖNEMİN GENELKURMAY BAŞKANI YANİ EN YETKİLİ AĞZI BÖYLE BİR PLAN VARDI DİYOR AMA CHP LİLER YAA OLMAZ AMA KENDİ ARALARINDAKİ KONUŞMAYI AÇIKLAMASI ETİK DEĞİL YADA YOK İNANMAM YALAN SÖYLÜYORDUR GİBİ ABUK YAKLAŞIMLAR SERGİLİYORLAR.EMİN OLUN ERGENEKON SANIKLARI ÇIKIP EVET DARBE PLANLADIK SUÇLUYUZ DESELER BU ARKADAŞLAR HAYIIR YALAN SÖYLÜYORLAR DERLER..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Enflasyonu Belli Oldu
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) verilerine göre, Temmuz’da İstanbul’da ...
Merkez Bankası’na TL’nin İstikrarı İçin Uyarı
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu sefer işin şakası olmadığını söyleyerek ...
Türkiye İstikrar İçin Mali Kurala Geçebilir
IMF uzmanları Türkiye’nin 2011’e kadar borcun GSYİH’ya oranını istikrara ...
 
Petrole Alternatif Enerji
Doç. Hikmet Budak, bio-yakıt projesinin bitmesiyle ortaya çıkacak yakıtın ...
MÜSİAD'dan Ekonomik Rapor
13üncü ve 14üncü Uluslararası İş Forumları hazırlıkları hakkında Cumhurbaşkanı ...
ŞARKI İNDİRENLER YANDI:
İnternetten şarkı indirmeyen neredeyse yok gibi... Bu korsanın önünün ...
 
SON RAKAMLAR AÇIKLANDI
Haziran ayının İhracat ve ithalat rakamları geçen yılın aynı ayına göre büyük düşüş yaşadı.
Tüketici Güveni Geriledi:
GFK Türkiye'nin araştırmasına göre, bu yılın Haziran ayında 82 olan Tüketici ...
Bakan Çağlayan'dan İyi Haber
Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Serdar Ortaç
PETROL
işte benim stilim
Vedat İnceefe
Zlatan Ibrahimoviç
İthalat
Milletvekili
Bursaspor
İptal