E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA BAYRAM VE HÜZÜN BİR ARADA
30 Haziran 2023 Cuma

Kahraman Maraş ve Antakya merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin en çok yıkıcı ve ölümcül neticelerinin meydan geldiği ilimiz Hatay’dayız.

Hatay, benim doğduğum, büyüdüğüm ilimiz.

Hatay’ın Hassa ilçesinin Eğribucak köyünde (o zamanlar köy idi, şimdi bütün köyler mahalle oldu) dünyaya geldik, ilkokulu burada, Ortaokul ve Liseyi Kırıkhan’da okuduk.

Eğribucak köyü (resmiyette mahalle de dense, ben hala köy diyorum) benim için çok anlamlı.

Çocukluğumun bütün hikâyeleri burada geçti. Acı günlerimiz-tatlı günlerimiz oldu.

Köyümüzde ayakta kalan ev sayısı çok az.

Baba yadigârı 60 yıllık bir evimiz vardı. İlk yapıldığında iki katlı, her katı iki odalı imiş. İlk yapıldığında o zamanlarda köyümüzde evimiz “Güççük Mustafa bir saray yapmış” diye dillere destan olmuş o zamanlarda.

Deprem zamanında bizim bu evimiz gibi yığma taş duvarlı olan evlerin yüzde yüzü yıkıldı. Ayakta kalanlar takriben %20 civarında; ayakta kalanlar genellikle yeni yapılar.

İşte benim hayatımın ilk 12 senesinin tamamı, ortaokul ve lise yıllarında yazları bu köyde geçti.

Üniversitede öğrencilik yıllarında ve akademik hayatımı sürdürdüğüm dönemlerde her yaz köyümüze gidiyordum.

Kısaca 60 yıllık baba yadigârı evimizde bir ömür hayat hikâyemiz saklı. Bir tarih maalesef hâk ile yeksan oldu. Ama Allah’tan gelene diyecek bir sözümüz yoktur.

Deprem sonrasında Hatay’da ikinci bayramımı geçiriyorum.

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde neredeyse can kaybı olmayan hiç bir aile yoktur. Bu vesileyle Hatay’da hüzün ve bayramı bir arada yaşıyoruz.

İnsanlarımız, birbirlerine, yaşayan eşe-dosta-akrabaya, kısaca vakit bulabildiği kadarıyla tüm âşina insanlara bayramlaşmaya gidiyorlar, ulaşamadıklarıyla telefonla, mesajlarla bayramlaşıyorlar. Unuttuklarından, daha sonra helallik diliyorlar.

Yurdum insanları, sadece dirilerle, yaşayanlarla bayramlaşmazlar, depremde şehit olan (inancımıza göre depremde vefat eden imanlı insanların şehit olduklarına inanılır) yakınları ile de bayramlaşmaya giderler. Depremzede vatandaşlarımız, mezarlık ziyaretine gittiklerinde, deprem şehidi yakınlarının ruhlarına okudukları Yasin-i Şerif’leri, Fatiha ve İhlas surelerini, diğer dua ve niyazları, onların ruhlarına “bayramlaşma” mesajları olarak gönderirler

Depremzede insanlarımızın çok sayıda ibretlik sözleri var. İbret-i alem için birisini paylaşacağım. 6 Şubat depremlerinde şehit olan ciğerparelerinin cesetlerini toprağın altına, ruhlarını cennete uğurlayan depremzede bir anne hissiyatını şu şekilde paylaşıyor:

“Yavrularımı, ciğerparelerimi görmeye, onlarla bayramlaşmaya, onlarla halleşmeye geldim. Bir kızımı, bir damadımı, iki torunumu buraya defnettik, hepsini cennete uğurladık, hepsinin cesedi burada, inşaallah ruhları cennette. Hayatta iken her bayramda onlar yanıma gelirlerdi, şimdi bu bayramda ben onların yanına geldim”.

Bu sözler, aslında derin bir iman ve inancın, köklü, sarsılmaz bir kültürün ifadesidir.

İşte bu bayramı, bu insanlarla tam bir ruh ve his birliği içinde yaşıyoruz.

Esasen ben ve ailem, her ne kadar Ankara’da yaşıyorsak da, asıl memleketimiz Hatay. Yaşayan akrabalarımız, vefat eden, ruhlarını rahmana teslim eden insanlarımız bu topraklarda.

Bizlerin de yakın-uzak akrabalarımızdan çok sayıda deprem şehitlerimiz, yaralılarımız var.

Rabbim, yaralılarımıza, hastalarımıza şifalar bahşetsin, depremde şehit olan tüm yakınlarımıza ve diğer deprem şehitlerimize rahmeti ile muamele etsin, ruhları şâd, makamları âli, mekanlarını cennet olsun, amin.

Yürekleri dağlı, ama bir o kadar da iman dolu olan depremzede insanlarımızın, dillerinde inanç dolu şu sözler hiç eksik olmuyor:

“Bütün bu yaşananlar Allah’ın kaderi, yapacak bir şey yoktur. Yüce Allah’ım herkese sabırlar versin. Depremde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Rabbim tüm insanlarımızı benzer ya da daha beter musibet ve belalardan korusun”.

Tevekkül ve kader inancı, yakınları şehit olsun ya da olmasın, evleri viraneye dönsün ya da dönmesin, depremde doğrudan fiziki olarak zarar görsün ya da görmesin, depremzede bütün vatandaşlarımızda mevcuttur. Bazı istisnalar, bahsimizin haricindedir.

Buradaki “kader” ifadesini, birilerinin çarpıttıkları “kader” anlayışı ile karıştırmamak gerekiyor. Burada, İslâm inancının kadere iman anlayışının, insanlar üzerindeki manevi tesiri ve gücü söz konusu. Şimdilik bu kadarlık izahla iktifa ediyoruz.

Bir hususa daha temas etmek isterim. Deprem bölgesinde yaşamayan, onlarla hemhal olmayan, onların yaşadıklarını ve hissiyatlarını anlayamazlar.

Deprem döneminde, bir kısmı kasıtlı olarak sırf fitne çıkarmak için deprem bölgesinde dolaşanlar, bir kısmı da Ankara’da masa başında oturanlar, spekülatif haberler yayarak kasıtlı bir şekilde insanların zihinlerini karıştırmak istediler. Bu bağlamda “devlet nerede, devlet yoktur, insanlar kaderlerine terk edildiler” şeklinde sansasyonel kirli haberler yaydılar.

Fakat benim karşılaştığım bütün depremzede vatandaşlarımız, devletin varlığından, yaptıklarından, hayırsever vatandaşlarımızın büyük hamiyetperverliklerinden son derece mutlular.

Yürekleri yaralı, evleri virane olan insanlarımız, sürekli, “devletimizden, yetkililerimizden, hayırsever vatandaşlarımızdan, bizlerden dualarını eksik etmeyen tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, bir başka ülkede olsa bunun onda biri olmazdı” diyorlar.

Depremin en yıkıcı sonuçlarının meydana geldiği Hatay’da, depremzedelerin bir kısmı hala çadırlarda, bir kısmı nispeten daha konforlu görünen konteynerlerde yaşıyorlar. Bazı vatandaşlarımız da, hafif hasarlı evlerini restore ederek evlerinde yaşıyorlar.

Fakat vatandaşlarımızın bu yaşantıları hala maddi-fiziki güçlüklerle dolu.

Lütfi Savaş’a Duyurulur

Burada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a bir çift sözüm olacak.

Ben Hassa’nın Aktepe beldesinde ve Eğribucak köyünde bayramı geçiriyorum.

Her tarafta sivrisinek var. Ya hiç ilaçlanmıyor, ya da yapılan ilaçlama faaliyetleri kesinlikle etkili değil ki, sivrisineklerde hiç azalma olmuyor. Özellikle akşamdan sonra, gerek çadır içinde gerekse açık havada sivrisinekler insanların hayatlarını cehenneme çeviriyor.

Çadırlarda insanlar hem sıcakla hem sivrisinekle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Akşamları çadır içinde yaşayan insanlar, çarçafı başlarına çekip örtseler sıcaktan bunalıyorlar, başlarından aşağıya üzerlerini açacak olsalar, sivrisineklerin topyekün saldırısına uğruyorlar. Anlayacağınız dayanılmaz zorluklar söz konusu. Ben çareyi otomobilde yatmakta buldum.

Sayın Lütfi Savaş, “bu bölge insanlarını sırf siyasi eğilimlerinden/oylarından dolayı cezalandırmak mı istiyor” diye aklımdan geçmiyor değil; ama umarım bu yaşananlarda bir siyasi kasıt yoktur. Bu vesileyle, Sayın Savaş vatandaşlarımızın bu halini bilmiyorsa buradan kendisine duyurmak isterim. Hatay’ın diğer bölgeleri nasıl bilemiyorum.

Depremzede vatandaşlarımızın bazı kaygıları var. Bunları da paylaşmak istiyorum.

Özellikle köylülerin yıkılan evlerinin nereye yapılacağı konusunda bilgileri yoktur.

Halk arasında devletimiz tarafından yapılacak evlerle alakalı astronomik fiyatlardan bahsediliyor.

Denilen o ki, bu evlerin maliyetlerinin 3.6 milyon ile 5.5 milyon TL arasında olacağı, bu fiyatların %40’nın (1.44 milyon ile 2.2 milyon TLarası) vatandaşlar tarafından ödeneceği, bu maliyetlerin çok yüksek olduğu belirtiliyor. Fakat bu söylenenler, halk arasında dolaşan rivayetler, bu konuya ilişkin doğru olan bilgiler nedir bilemiyorum.

Bazı depremzede insanlarımız kendi evlerini yapmak istedikleri halde yapamıyorlar, ne zaman yapım izninin çıkacağını öğrenmek istiyorlar.

Yetkililer yapacakları açıklamalarla depremzedelerimizin zihinlerini rahatlatabilirler.

Şunu ayrıca ifade etmek isterim ki, bayramı depremin en derin acıları ile acılanan insanlarla birlikte geçirmek, bu insanlarla paylaşmak, dertlerine ortak olmak, onlarla tesellileşmek, emsali olmayan bir duygu benim için.

Rabbimden en büyük temennim, bu acıların tez elden ortadan kalkması, insanlarımızın olağan hayatlarına dönmeleri. Tüm depremzede vatandaşlarımızın temennileri de bu yöndedir.

Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 20710 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP İktidar Olabilir mi?
6/20/2023
14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ: “SAHTE” VE ÇELİŞKİLİ SİYASETİN YENİLGİSİ
6/6/2023
KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
5/23/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
tff
seçim
sanayi
Jose Mourinho
Beycan ÜÇKARDEŞ
BBP
Danimarka
Ermenistan