E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bu Gidişle Ya Euro ya da AB Ülkelerinden Bazıları Çökecek 

AB, 'itibarı sarsmamak için' Yunanistan'ın IMF ile anlaşma yapmasını istemedi diyen AKP'nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'ye göre AB ekonomisi şu an büyük sıkıntıda. Bu gidişle Avrupa'da ya euro ya da AB ülkelerinden bazıları çökecek

21.02.2010 - 08:08
Bu Gidişle Ya Euro ya da AB Ülkelerinden Bazıları Çökecek

AKP'nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Bülent Gedikli ekonomi ve siyasetteki gelişmelere ilişkin AKŞAM'ın sorularını yanıtladı. Ekonomik kriz ile birlikte IMF'nin de değişmeye başladığını vurgulayan Gedikli, 'Şimdi daha iyi bir aşamadalar dedi' dedi. Gedikli,  yürüttükleri yerli ekonomik programla, krizi en iyi yöneten ülke konumuna geçtiklerini vurgulayarak, şu değerlendirmeleri yaptı:

'YATIRIM'A AZ KALDI
Türkiye'nin ekonomide 'yatırım yapılabilir ülke seviyesine' gelmesine ramak kaldı. Buna çok yakınız. Yani büyük fonların, garanti fonlarının, bireysel emeklilik fonlarının paralarını Türkiye'ye getirmesi için 'Türkiye, yatırım yapılabilir ülke seviyesini' yakalamış olması gerekiyor. Yargı reformu gerçekleşirse, Türkiye'nin önünde engel kalmayacak. HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin büyük bölümünü seçilmiş irade yani TBMM atamalıdır. ABD ve Avrupa'da olan bu.
Önümüzdeki seçimin en önemli meselesi Anayasa olacak. Şu anki tabloda toptan değişiklik mümkün   görünmüyor. Genel seçimin   Mayıs 2011'de yapılması muhtemel, ki buna çok az zaman kaldı. Anayasa'nın kimi maddelerinin değişmesi içeren bir paket ise partinin yetkili organlarda tartışıldıktan sonra değerlendirilecek.

6 MİLYON İŞSİZE İŞ!
Ekonomik kriz ortamında gerek işsizlik ödeneği, gerek kısa çalışma ödeneği, gerek işverene yönelik teşvik programları ile 6 milyon kişiyi işsizlikten kurtardık. İşsizlik oranını yüzde 13'te tutmayı başardık. İstihdam birinci önceliğimiz.  Antalya'da Ulusal İstihdam Çalıştayı'nı başlattık. Buradan çıkacak politikaları uygulamaya koyacağız.

KRİZ, TÜRKİYE İÇİN FIRSAT
AB, 'itibarı sarsmamak için' Yunanistanın IMF ile anlaşma yapmasını istemedi. AB ekonomisi şu an büyük sıkıntıda. Bu gidişle Avrupa'da ya euro çökecek ya da AB ülkelerinden bazıları çökecek. Ancak Avrupa'daki bu sıkıntı, Türkiye'ye çok büyük fırsat perencesi açtı. Avrupa'daki birçok firma yatırımlarını Türkiye'ye kaydırmak istiyor. Fransız Clio 4 modelinde bunu gördük.  Şimdi Çin'in 'Cherry' yatırımını ülkemize kaydırmak istiyor. Destek vermeliyiz.

IMF'nin önerileri krize yol açmıştı
IMF, 1999 yılında o zamanki DSP-MHP ve ANAP koalisyonuna, 'Nereden buldun' diye bir mali milat çıkarttırdı. Ne müthiş zeka ya!  Kriz ortamında bu tedbiri alırsan, tüm sermaye Türkiye'den kaçar. Türk ekonomisinde art arda iki büyük kriz çıktı.  Şimdi biz bu tecrübe ile aynı şartlarda IMF ile anlaşma yapar mıyız? Her şeyin zamanlaması var.

Nihai noktaya gelemedik
TÜRKİYE, IMF programı olmaksızın en istikrarlı ekonomi dönemini yaşıyor. IMF parası olmadan da Türkiye ekonomisinin ayakta kalabileceğini herkese gösterdik. Bir kere IMF'nin kendisi kriz süresinde tartışma konusu oldu. Bir kere çifte standart uyguladı. Gelişmiş ülkelere, 'harcamalarınızı artırın, teşvik tedbirleri uygulayın' dediler. Gelişmekte olan ülkelere ise 'harcamalarınızı artırmayın, teşvik tedbirleri uygulamayın' dediler. Böyle bir IMF anlayışı ile yani kendisini yenilememiş IMF ile anlaşma yapmamak çok doğru bir adımdı. Ama  şimdi kendini yenileyen IMF var. IMF açısından fon yönetiminin, sermaye yapısının gözden geçtiği bir süreç oldu. Ama tam nihai noktaya varmış varmış değiliz. Vizyonu değişmiş IMF ile Türkiye bir anlaşma yapabilir. Çünkü IMF; şartlar noktasında çok esnek bir yere geldi.

Yunanistan'a Türkiye blöfü yapın
MARKETWatch'ta yayımlanan bir analizde, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P) Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu  'BB-' den 'BB'ye yükseltmesinin, Türkiye'yi Avrupa Birliği ve euroya bir adım daha yaklaştırdığı ifade edildi ve Yunanistan yerine Türkiye'yi aday olarak kabul etme tehdidiyle, Atina hükümetinin harekete geçirilebileceği belirtildi. MarketWatch'ta yayımlanan analize göre, bütün bu gelişmeler Yunan ekonomisiyle tezat oluşturuyor. Bu yüzden Yunanistan kamu finansını daha iyi yönetmek için bir yöntem arıyorsa, ilk olarak Ege'nin karşı kıyısındaki komşusuna bakması gerekiyor. Analize göre, Atina'yı ekonomi reformları gerçekleştirmeye zorlamak için, Yunanistan'ın yerine Türkiye'nin AB'ye alınacağı yönünde 'hafif' bir tehdit işe yarayabilir.

YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
V.Değer 17 Şubat 2010 Çarşamba 23:39

Zalimin zülmü Yatsıya kadar.İşinize gelince Hukuk,gelmeyince Guguk,

Yorumu oyla      18      10  
Cemal Toptancı 17 Şubat 2010 Çarşamba 20:33

Bugün gün boyu yargıda yaşanılan gelişmelerden bir yurttaş olarak utanç duydum. Bu görüntülere Orta Afrika bölgesinde yaşayan ilkel kabilelerden PUŞMEN'lerde bile rastlamak mümkün değildir. Onlar bile adaleti yürütme görevini verdikleri bir görevliye; Neden bu suçluya veya zanlıya ceza verdin ? diye görev ve yetkilerinden onu azletmezler. Gelelim işin asıl kısmına mesele; Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının tutuklanması değil, işin aslı Saldıray Berk Paşa'nın davet edildiği ifadededir.

Yorumu oyla      18      10  
biçare 17 Şubat 2010 Çarşamba 19:54

Tarikatla uğraşırsan sonun bu olur demekki..önce eski erzincan alay komutanı(şimdiki eskişehir alay komutanı) ve erzincan savcısı tutuklandı...ama haburda savcı hakimler diyarbakırdan kalkıp teröristleri serbest bıraktı..hukuk devleti değil böyle muz cumhuriyeti olursan israil elçside amerika elçiside posta koyar....türkiye cumhuriyeti tarikatlar dervişler hacılar hocalar memleketi olamaz..m.kemal...olursa da böyle oluyor demekki...

Yorumu oyla      18      10  
C.Çiçek Güveyi 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:41

Ya şu Poyrazköyde yollarını kaybedip tam mühimmatların bulunduğu yere çıkıp hatıra fotoğrafı çekenlerin pozlarını yayınlasalar da biraz eylensek. Ümraniye soruşturmasında suçlu olan cezasını çeker de suçsuz yere içeri atılanların ahı ve alacakları intikamları seyrelemeye değer. Bilmemekl ayıp değil öğrenmemek ayıp. Tarikatların Cemaatlerin Milleti, Halkı olamadığı gibi halk millet sayılmazlar. Ama bu yapılar yıkılıp sömürücüleri işbirlikçileri hak ettikleri cezayı alınca insanlarda Hak ettikleri özgürlük ve vasıflara kavuşacaklar.

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:10

Sözüm "Zır Vadili" olan arkadaşadır. Zır vadideki silahları gömen zır vadili muvazzafın akıbeti ne oldu? Zır vadililer şunu kafasına koysun ki, Türk Halkının İktidarı asla ENGENLENEMEYECEKTİ. ...

Yorumu oyla      18      10  
yoköle 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:03

Tuz koktu. Artık HSYK de siyasetten arındırılıp yeniden yapılandırılmalı. Yargı vesayeti, askeri ve sivil vesayetten daha zalim. Bunları öğrenmek için bugünleri yaşamak gerekiyormuş. Yaşasın bağımsız yargı, yaşasın bağımsız siyaset, yaşasın siyasetsiz ordu.

Yorumu oyla      18      10  
tülay 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:02

hsyk heyetinin nihayet aklı başına geldi hukuk işlemeye başladı galiba.inşallah bu kanuni duruşlarını devam ettirirler ve adaleti yerine koymaya başlarlar.darısı ;hukuksuzlukta ve yanlı davranışlarda bulunmaya devam eden diğer savcı ve hakimlerde.demorasizliğin en aza indirildiği bir türkiye dileğiyle....

Yorumu oyla      18      10  
Bildiğini Bilen-1 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:55

Cumhuriyet savcıları kural olarak tarafsız da ve bağımsız da değildirler, olamazlar… İktidara karşı tarafsız durmaya kalkanların icabına siyasi iktidar bir şekilde bakıverir çünkü… Adalet bakanlığından emir alırlar, takipsizlik kararı verseler de adalet bakanı “davayı açacaksın” diye emrederse mecburen açarlar... Adalet bakanlığı müfettişlerinden acayip tırsarlar… Milleti, halkı falan değil, devleti ve gerçekte siyasi iktidarı temsil ederler…

Yorumu oyla      18      10  
tülay 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:54

bir zamanlar bir savcı vardı.adı ferhat sarıkaya!bu eski savcının akıbeti ne oldu acaba?duyduğumuz kadarıyla en son amerika'da feytullah gülen hocanın yanındaydı.acaba halen orada mı yoksa özel görev yürütmek için türkiyeye döndü mü?dönebileceğini zannetmiyorum ama eğer dönmüşse ne iş yapıyor merak ediyorum.

Yorumu oyla      18      10  
Cıss! Akp= Yalan Dolan Takiye Talan Avanta ve Zulüm 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:50

Zerre kadar mantık, vicdan ve adalet anlayışı bulunmayan; kafatası ölçüp biçmek ve samanlıkta kripto kimlik arayıp durma takıntılı cühela HaTa dan kendine yakışır sözler bunlar. Tuvalet kağıtlarına bas da milletin helada dötü gülüp şenlensin.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATO'dan Çakma Ekonomi Raporu
ATO'nun "Çakma Ekonomi" raporuna göre, Türkiye, 3 milyar dolarlık cirosuyla ...
Özelleştirmede İşe Yaradı:
Türkiye ekonomisinin krizden çıktığına yönelik veriler artarken iyi bir ...
KRİZ İŞLERİNE YARADI:
Kredi alanlar kriz nedeniyle borçlarını ödeyemeyince, bankalar yüksek ...
 
Vatandaş Hizmetleri Beğenmedi!
TÜİK verilerine göre vatandaşın kamu hizmetlerinden memnuniyeti düştü.
İşte Kaçak Elektrik Rekortmeni İller
Özelleştirme idaresi başkanlığı dün 14 ilin elektrik dağıtım işini kapsayan ...
S&P Kredi Notunu Yükseltti
Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB'ye yükseltti.
 
SİGARA YASAĞI TAM GAZ!
İstanbul'un en çok şikayet alınan 5 ilçesinde işletme ve şahıslara yönelik ...
İŞSİZLERE İYİ HABER:
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun işsiz kalanların sağlık hizmetinden yararlanma ...
DESTEK DEVAM EDİYOR...
Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen TEKEL işçilerinin sorunlarının ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
sanayi
IŞİD
seçim
ygs 2015
Fatih Erbakan
pkk
survivor
Binyamin Netanyahu
atletico madrid