E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

FT, Ankara'nın IMF İle Anlaşmasından Umutlu 

İngiltere'de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Ankara'nın IMF anlaşmasından umutlu olduğunu yazdı

21.11.2008 - 10:33
FT, Ankara nın IMF İle Anlaşmasından Umutlu

Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir anlaşma yapmaya yakın olduğuna dair Türkiye'de hükümet yetkililerinin açıklamalarına dikkat çeken gazete, ancak bu anlaşmanın yapısı, koşulları ve miktarı konusunda henüz nihai kararın verilmediğini bildirdi.

Türkiye'deki iş çevrelerinin yeni bir IMF programı için çağrılarda bulunmakta olduğunu da hatırlatan gazete, bunun gelecek yılki dış finansman ihtiyacının karşılanması için gerekli görüldüğünü yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin mensuplarına yapılacak anlaşmanın 20 ile 40 milyar dolar arasında değişebileceğini söylediğine dair Türk basınında çıkan haberlerden de alıntı yapan gazete, Başbakan'ın da paketin boyutuna dair nihai kararın henüz alınmadığını söylediğine işaret etti.

Gazete IMF paketinin büyüklüğü ve yapısının, hükümetin yerel seçim öncesinde harcamaları ne kadar kısmayı isteyeceğine bağlı olduğunu da yazarken, paketin durumunun diğer yandan da IMF'nin mali politikada bilinen eli sıkı yaklaşımını uygulayıp uygulamayacağına bağlı olduğunu öne sürdü.

IMF'in 2009 yılı için büyüme oranının bugünkü yüzde 4 hedefinden daha gerçekçi bir noktaya, yüzde 2'ye çekilmesini istediğini de öne süren gazete, Türkiye'nin IMF ile yaptığı 10 milyar dolarlık anlaşmanın geçen Mayıs ayında dolmasından bu yana, aslında Başbakan Erdoğan'ın harcamalarda yeni kısıtlamalar konusunda gönülsüz olduğunu iddia etti.

Gazete, uzmanların Türkiye'nin büyüme hedefinde ve mali politikalarında beklenen adımı atması halinde alabileceği gerçekçi miktarın 20 ile 25 milyar dolar arasında değişecek bir miktar olabileceğine yer verdi. 

The Guardian gazetesinin konuyla ilgili haberinde de IMF'in, Türkiye ve Letonya ekonomilerine yardım konusunda baskı altına girdiği belirtilirken, Türkiye'nin IMF ile 7 ile 14 milyar sterlin (10-20 milyar dolar) arasında değişen bir paket üzerinde görüşmelerde bulunduğuna inanıldığını yazdı. Gazete Türkiye'nin bu parayla, geçen birkaç ay içinde azalma gösteren doğrudan yabancı yatırımlardan uğradığı kaybı gidermeyi istediğini savundu.

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Hasan Tahsin 14 Kasım 2008 Cuma 20:29

Sn BEKTAŞ bey, bu vatandaşı muhatab almamlıyız diye düşünmeye başladım.Bu zavallının fikri belli.Perinçekin yolundan yürüyen bir tip buvatandaş.Aynı yoldan yürüyen zevatın bir kısmıda ne yazık ki CHP de çöreklenmiş.Önderlerinden biri de "Yemuş Ananın" bu günlerde çok ünlenen oğlu.Bunların alayının soyunu biliriz.Anadolunun muhtelif yerlerinde kimliklerini gizliyerek,Türk Milletine ve onun yüce değerlerine saldırmayı görev edinmişler.Ben de AKP yi sevmem ama,Başbakana da "RTE" diye hitap edemem.

Yorumu oyla      18      10  
BEKTAŞ 14 Kasım 2008 Cuma 20:02

SANA ADRESİMİDE VERİRİM.KİMİN YALPALADIĞINI O ZAMAN GÖRÜRÜZ.BÖYLECE KALİTENİ ORTAYA KOYDUN.BEN ANKARA MAMAK LİSESİ 1975 MEZUNUYUM. O ZAMAN ARAPLAR KÜYÜ OLAN ŞİMDİKİ ARAPLAR MAHALLESİNDENİM.DAHA SAYIM MI TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI YAPTIM.ÜLÜKÜCÜ TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM.İŞİNE BAK ATATÜRK'İNSANLARA SEVDİRMEYE BAK.EĞER AMACIN BUYSA.

Yorumu oyla      18      10  
BEKTAŞ 14 Kasım 2008 Cuma 19:53

TÜRKOĞLU TÜRKÜM.ELHAMDÜRÜLLAH MÜSLÜMANIM.BENDE ANKARANIN ARAPLAR MAHALLESİNDE DOĞDUM.AMA ASLINI İNKAR EDENLERE HARAMZEDE DERLER.OSMANLI TÜRKÜNÜ İNKAR EDENLERİN ATALARI YA ETİLERDİR YA HİTİTLERDİR.YADA...

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 14 Kasım 2008 Cuma 19:49

Tuğkan efendi,adnan hoca müritleri ile tartışırken bir laf eylemiş."Atatürkün kişisel inancı onu ilgilendirir" demiş.Tuğkanın bu söylemi, Bu arkadaşın ATATÜRKÇÜ olup olmadığı hususunda net ve açık bir bilgi veriyor olmalı.Senden Atatürkçü falan olmaz arkadaş.Boşuna kendini pazarlamaya falan kalkma, "Yemuş Ananın" çocuğundan Atatürkçü olursa senden de olur.

Yorumu oyla      18      10  
Tuğkan 14 Kasım 2008 Cuma 18:30

Senin nüfus kağıdın da ırk yazılıysa bize de bildir GERİCİLERİN TAŞBEKİ. Çok merak ettiysen söyleyelim. Biz Ankara Altındağ Alpaslan mahallesine kayıtlı Ankaranın has yerlisiyiz. Bir araştır bakalım. Fazla yalpalama oralarda haa hoplatırlar. Atatürk'ü karşılayan Seğmen alayı içinde dedesinin tarihi resimlerde bulunmasından onurlanan biri.

Yorumu oyla      18      10  
huzur 14 Kasım 2008 Cuma 18:25

Atatürk son TÜRK devletini emanet ettiğini söylemişti.Bunun dışında bugün üretilen fikirler ve sahipleri hiç debelenmeyin sonuçlarını hep birlite görürüz Altemur beyde dahil.Özalla ilgili birşey demeye gerek görmeyin zamanında ahlaksızlık meşrulaştı diyenler var doğru olup olmadığını düşünmeliyiz.ŞARK KURNAZLARI kediden arslan yaratmaya çalışıyorlar.Hade,hade,hade,hade.

Yorumu oyla      18      10  
BEKTAŞ 14 Kasım 2008 Cuma 18:12

OSMANLI TORUNUN KUYRUK ACISINI ANLAYAMADIM.ERMENİLERDE BUNU GİBİ KİN KUSUYOR.SAHİ SENİN DEDENİN NUFUS KAĞIDINDA BAŞKA BİR IRK FALAN MI YAZIYOR.

Yorumu oyla      18      10  
14 Kasım 2008 Cuma 17:53

Osmanlı parçalayan İşbirlikçilerin devamı olan zevatlar,bakıyorum ki Türkiye Cumhuriyetini de parçalamak için" Sözde Ulusalcı Gömleği" giymişler.Kuzey Irakta; "Kürt Ulus Devleti" yapılanmasına yol açan zihniyetin ürettiği politikaların SAVUNUCUSU Türk düşmanları,amaçlarına asla ulaşamıyacaktır.Kuzey Irakı da,ATAMIN tarif ettiği ancak o günün şartlarında LOZANDA GEÇİCİ OLARAK bıraktığı MİSAKİ MİLİYE hayat verecek politikaları Atatürkün tarif ettiği güzergahta yürüyerek gerçekleştireceğiz.

Yorumu oyla      18      10  
kemal 14 Kasım 2008 Cuma 17:50

allahtan ölünün arkasından konuşulmaz diyen bir kültürden geliyorum yoksaaaaa........................................

Yorumu oyla      18      10  
SAMİM TÜRE 14 Kasım 2008 Cuma 17:50

A.KE.PE....C.H.P.....M.H.P....VE DTP GENEL BAŞKANLARINI BİR MASANIN ETRAFINDA TOPLAYIP ,ÖNLERİNE DE OKEY TAŞLARINI DÖKECEKSİN...OYNAYIP DURSUNLARDA BİRAZ MİLLET BAŞINI DİNLESİN BU NE YAHU..YETTI ARTIK....

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devler Kaç İşçi Atacak?
Küresel krizden en çok etkilenen sektör otomotiv oldu.Dev şirketler fabrikalar ...
Fabrikalar İçin Son Çare Yine Kömür
Küresel krizin vurduğu birçok sektöründe kömür fabrikaların yeniden umudu ...
IMF İle görüş ayrılığı var
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile yeni anlaşma için görüş ayrılığı ...
 
Enflasyon Beklentisi Yükselmedi
Merkez Bankasının anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki ...
5 Günlük Kar İçin 1100 Kişi İşinden Oldu
Küresel kriz geldi, geliyor, gelecek derken Türkiye de krizden nasibini ...
Merkez Bankası Enflasyonda Değişim Beklemiyor
Merkez Bankasının anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki ...
 
Bütçe Görüşmelerinde Ekren Krizi Anlattı
Devlet Bakanı Nazım Ekren,krize karşı 18 Kasım itibariyle toplam 5,639 ...
Hazine Alacakları 24,8 Milyara Ulaştı
Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Hazine alacak stoku içerisinde ...
Merkezi Yönetim Borç Stoku
Merkezi Yönetim brüt borç stoku 31 Ekim 2008 tarihi itibariyle 373,3 milyar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
tff
ygs sonuçları
yakmak
İlker İnanoğlu
işte benim stilim
ygs 2015
Abdullah Ercan
Zlatan Ibrahimoviç