E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Teknosa da Açılıma Katılacak: Kürtçe Bilen Eleman Alacak!

Bu da özel sektörün Doğu ve Güneydoğu açılımı. Teknoloji marketleri zinciri Teknosa, Kars, Batman ve Tatvan'da beklediğinin iki katı cirolara ulaşınca Doğu'da hızla büyümeye karar verdi.

17.08.2009 - 12:29
Teknosa da Açılıma Katılacak:

Hükümetin Kürt açılımının gündemde olduğu şu günlerde, özel sektör de rotasını Doğu'ya çevirdi. Sabancı Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve teknoloji perakendeciliği sektörünün Türkiye'deki lideri konumundaki Teknosa, Doğu ve Güneydoğu'daki il ve ilçelerdeki yatırmlarına hız verdi.

Atatürk'ün, 'Hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır' lafına atıfta bulunan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, 'Bu ülkenin her yerinde bulunmak bizim sorunluluğumuz. Biz buralara gitmezsek başkaları gider' diye konuştu. Antalya'daki ÖzdilekPark AVM içinde bulunan Teknosa mağazasının açılışı dolayısıyla basınla bir araya gelen Mehmet Nane, Kars, Batman ve Tatvan'da açtıkları mağazalarda bir satmayı beklerken 2 sattıklarını, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, 'Umduğumuzun üstünde ilgi gördük.

Oralarda insanlar İstanbul'daki mağaza zincirlerini kendi bölgelerinde görmek istiyor. Onlara İstanbul standartlarını getirdiğimiz için bizi sahiplendiler' şeklinde konuştu. Doğu ve Güneydoğu'da şehirlerle birlikte artık ilçelere de gitmeye başladıklarını anlatan Nane, 'G.Antep-Nizip'te varız. K.Maraş Elbistan'da dükkanımızı kiraladık. Türkiye'nin en fakir ili olan Muş'ta da bir dükkan açıyoruz. Erzurum'da da yakında bir alışveriş merkezinin içindeki yerimizi alacağız' dedi.

AĞRI'DA MAĞAZA KİRASI BAĞDAT CADDESİ KADAR

Gittikleri şehirlerde sinerji de yarattıklarına dikkat çeken Mehmet Nane, 'Adıyaman'daki mağazamızı gören Collezione'nin sahibi Ekrem Akyiğit, hemen yanımıza bir Collezione açtı' diye anlattı. Halen Mardin'de, Ağrı, Artvin ve Tunceli'de yer baktıklarını ifade eden Nane, 'Doğu illerinde, şehrin bir tane işlek caddesi var. Bu merkez caddelerde de yer bulmak çok zor. Ağrı'da öyle yerler var ki mağaza fiyatları Bağdat Caddesi kadar' şeklinde konuştu.

'Ticaretin dili, dini, ırkı olmaz' diyen Mehmet Nane, Antalya'da Rus turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıkları için mağazalarında Rusça bilen eleman çalıştırdıklarını, Rusça ve İngilizce katalog bastırdıklarını ifade etti. 'Biz gittiğimiz bölgenin diline uyum sağlarız' diye vurgu yapan Nane, 'Doğu'da da bölgenin diline uyum sağlayacağız. Mağazalarımızda o bölgenin dilini bilen insanları çalıştıracağız' dedi.

Her 2 akıllı telefondan birini biz satıyoruz

Mehmet Nane'nin Teknosa'ya dair verdiği rakamsal veriler şöyle:
- ŞU an 229 mağazamız var. Yıl sonuna doğru bu rakam 250'ye ulaşacak.
- 64 ilde toplam 80 bin metrekare alana ulaştık.
- Türkiye'de her iki mp3 çalardan birini, 2 akıllı telefondan birini, 100 LCD ve plazmadan 20'sini biz satıyoruz
- Özdilek AVM'deki mağazamızla birlikte Teknosa Exxtra'ların sayısı 9'a ulaştı.
- Yılda 60 milyon kişi Teknosa'yı ziyaret ediyor.
- Bir Teknosa müşterisi yılda 3.7 kere alışveriş yapıyor.

Vodafone kampanyası beklenenden iyi gidiyor

3G kapsamında Vodafone, Toshiba ve Teknosa üçlüsü olarak Türkiye'de yapılan en büyük kampanyaya imza attıklarını anlatan Mehmet Nane, '5 Ağustos'ta başladığımız kampanyada Vodafone 3G'ye üye olanlara 1.000 liralık hediye çeki bedava netbook ve HD kamera veriyoruz. Kampanyaya talep beklentilerimizin üzerinde oldu. Şimdiden ikinci baskı siparişini aldık' diye konuştu..

Sektör yüzde 20 daraldı biz 'çift haneli' büyüdük

İlk 6 ayda, sektördeki küçülmeye rağmen Teknosa'nın çift haneli büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Nane, 'Sektörün yüzde 20 daraldığı ortamda biz yüzde 10 büyüdük. Sektöre yüzde 30 fark attık. Bu bize pazar payı olarak geri döndü. 11.8 olan payımızı, beyaz eşya hariç yüzde 15’e çıkardık. Bu büyümeyi müşteriyi dinleyip, araştırmalarla müşterinin nabzını tutarak sağladık' dedi.

Yurtdışı planı sürüyor

Romanya pazarında hayal kırıklığına uğrayan Teknosa'nın yurtdışı planları sürüyor. 2009 yılını atlattıktan sonra çevre ülkelere açılmayı planladıklarını vurgulayan Nane, Irak pazarına sıcak baktıklarını, İran'da da büyük potansiyel olduğunu ama oraya girmenin zor olduğunu ifade etti.

Kadife eldiveni cıkardık Anadolu cocuğu yedirmez

Sektördekİ haksız rekabete de vurgu yapan Mehmet Nane, 'Şimdiye kadar Teknosa olarak elimizde kadife bir eldiven vardı. Biz artık bunu çıkardık. Kavgada yumruk sayılmaz. Biz kavga başlatan değiliz ama bize karşı bir atak olursa artık armut toplamayacağız' dedi. 'Dağdan gelen bağdakini kovamaz' diye meydan okuyan Nane şöyle devam etti: 'Kimse bizim pazarımızı vahşi batı zannetmesin.

Bu pazarda herkese ekmek var. Yeter ki doğru ve dürüst çalışalım. Ekmeğimizi elimizden almak isteyenlere cevap verecek güçteyiz. Organize teknoloji perakendesinde Teknosa'nın payı yüzde 50'ye ulaşınca, pazarda umduklarını bulamayanlar bel atından vurmaya başladılar. Ama sizin alınteri verdiğniz bir konuda gelip biri çalım atmaya kalkarsa Anadolu çocuğu yedirmez'... Başbakanın 'Uysal koyunuz diye kasabın önüne boynumuzu uzatacak değiliz' sözüne de atıfta bulunan Nane, sözlerini şöyle sürdürdü: 2000 yılında Teknosa'yı kurduğumuzda Türkiye'de böyle bir sektör yoktu. Bu sektörü biz kurduk.

Yaser Arafat'ın bir sözü var: Silah kınından artislik için çıkmaz. Biz minimum agresifiz ama ekmeğimizle oynanmak istenirse vurmaktan çekinmeyiz.
Vurduk mu da oturturuz.'

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
turboserkan 12 Ağustos 2009 Çarşamba 16:21

Bu orman yanıgının cıkartanları alaha avale edelim yazık deyilmi o ormanlarımıza okadar insan şuhan söndürmeye calışıyor hep birlikte yardım edelim söndürmeye

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
VATANDAŞA MÜJDE:
İhtiyaçlarını erteleyen, vatandaşların talebi düşünce giyim firmaları ...
PİYASALARDA BUGÜN:
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, cuma günü ikinci seans kapanışına ...
DİSK'TEN SERT AÇIKLAMA:
DİSK Genel Başkanı, İşsizlik Sigortu Fonu’nun amacı dışında kullanılmayacağını belirtti.
 
MÜSİAD AÇILIM AÇIKLAMASI:
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan, ...
MAYIS AYINDA İYİ HABER:
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı. Bu yılın Nisan ayında yüzde 14,9 ...
'Sanayileşmek Demek, Enayileşmek Demek Değildir'
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Aliağa'da kurulması planlanan termik ...
 
İTO Başkanı’ndan İhrcatı Kolaytırıcı Talepler
İTO Başkanı Yalçintaş, "İran, Irak ve Suriye’deki ekonomik gelişmeden ...
Hazine’den 6 Ay Vadeli Bono İhalesi
Hazine, yarın 6 ay (182 gün) vadeli TL cinsinden iskontolu bono ihalesi düzenleycek.
Donanmaya Yeni Radar Sistemi
Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) öncelikli tedarik projeleri arasında ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
japonya
Almanya
fatih terim
İstanbul Başakşehir
Mehmet Şimşek
Ankara
Barack Obama
Kayseri Erciyesspor
Zeytin burnu