E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

15 TEMMUZ RUHU GÜCÜNÜ NE ÖLÇÜDE KORUYOR?
15 Temmuz 2023 Cumartesi

 

Ülkemizde 15 Temmuz ihanet kalkışmasının üzerinden 7 yıl geçti.

Hala 15 Temmuz ihanet kalkışmasında yaşanan bazı acı hatıralar bir bir gün yüzüne çıkıyor; insanlar yaşadıkları bazı hikâyeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyorlar.

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın Şehadeti

Ben burada sadece İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Acıbadem Mahallesi muhtarı Mete Sertbaş’ın şehadetine ilişkin hatırayı paylaşmak istiyorum.

15 Temmuz ihanet kalkışmasında şehit edilen Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş’ın eşi Rahşan Sertbaş, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını özetle şu şekilde anlattı: 

“Eşim o gece eve erken geldi. Çocuklarıyla birlikte yemek yedi, televizyon izlerken darbe girişiminden haberdar oldu ve apar topar dışarı çıktı. ‘Mete nereye gidiyorsun’ dediğimi duymadı bile. Arkasından 2 kez ‘Dikkat et Mete!’ diye seslendim. Daha sonra beni arayarak ‘askerler Telekom’u işgal ediyorlar, siz dışarı çıkmayın’ dedi. Bu, son konuşmamız oldu. Daha sonra telefon çaldı. Telefonu açınca başkasının sesini duydum, afalladım. ‘Mete’ dedim. Karşıdaki ses ‘Öldü’ dedi. ‘Şaka mı yapıyorsunuz?’ dedim. Karşıdaki ses tekrardan ‘Ne şakası, Mete öldü’ dedi. O anda yığıldım kaldım. Mete tankların geldiği bölgeye doğru gidince bir anda darbecilerin ortasında kalmış. Orada gördüğü yüzbaşıya ‘Komutanım sizin burada ne işiniz var, kışlanıza dönün’ demiş. Bu sözleri üzerine darbeciler eşimi vurmuşlar. Eşimi vuran darbeciler, çevredekilerin eşime yardımcı olmalarına bile izin vermemişler. Eşimi kaybettikten sonra çok zorlu günler geçirdim. Mete’nin ölüm haberini duyduğumdan beri benim gözlerim hiçbir şeyi görmüyor. Zorlu bir süreç yaşadık. Allah razı olsun devletimiz her daim yanımızda oldu ve bizim ayakta kalmamız için her şeyi yaptı. Mete her zaman yanımızda, onun yanımızda olduğunu hep hissediyoruz. Şehitler gerçekten ölmüyor”.

Bu hissiyat, sadece Rahşan hanıma mahsus değildir; tüm 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarında ve gazilerde de mevcuttur. 15 Temmuz ruhunu zedeleyecek her bir tutum ve söz bu kesimin yüreklerini yakıyor. O gecenin dehşetini yaşamayanlar, ocaklarına şehitlik ateşi düşmeyenler, o gecede yaşananları görmeyenler, şehit yakınlarının acılarını anlayamazlar.

15 Temmuz İhanet Kalkışmasına Karşı Sergilenen İki Farklı Tutum

İlk günlerde hem siyasi hem de toplumsal kesimlerin tamamı bu ihanet kalkışmasına karşı nefret dolu karşı duruşlar sergilediler, bazıları en azında bu yönde görüntüler verdiler.

Günler geçtikçe, özellikle siyasî cenahta ve bunları destekleyen çeşitli çevrelerde, 15 Temmuz ihanet kalkışmasına karşı duruşlarda, takınılan tavırlarda, değişik dozlarda, incelikli bahanelerle tavır değişiklikleri yaşanmaya başlandı.

Burada Cumhur İttifakı bileşenleri ile Millet İttifakı bileşenlerinin FETÖ İhanet örgütüne yönelik tutumlarında farklılaşmalar ortaya çıktı.

Cumhur İttifakına Karşı FETÖ-PKK Güdümlü HDP/Yeşil Sol Parti İttifakı

Burada önce FETÖ ihanet örgütü ile sergilenen fiili siyasi ittifaklarla, FETÖ’nün bazı siyasî çevrelere yönelik sergilediği destekleyici tutumlara temas edeceğiz.

Gerek AK Parti gerekse müttefiki olan başta MHP olmak üzere diğer siyasi çevreler, 15 Temmuz gecesi sergiledikleri katı karşı duruşu halen sürdürmeye devam ediyorlar.

Yakın geçmişte ülkemizde yapılan 14 ve 28 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde, FETÖ ihanet örgütü mensupları, Cumhur İttifakına yönelik çok katı saldırılar gerçekleştirdiler.

Bu ihanet örgütü militanları, aynı dozda saldırıları, her ortamda 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimler sonrasında da sürdürüyorlar.

FETÖ ihanet örgütünün 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakına yönelik saldırıları, PKK ve uzantıları tarafından yapılan güçlü destekleyici açıklamalarla tamamlandı.

Siyasi cenahta bu destekler, Millet İttifakı ve diğer muhalif çevrelerce karşılıksız bırakılmadı; peş peşe FETÖ-HDP-PKK ittifakına yönelik affedici vaadler sıralandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine yönelik yapılan Millet İttifakı-PKK güdümlü HDP ittifakı, fiilen FETÖ ihanet örgütü mensuplarınca tamamlandı.

Gerek CHP’de gerekse Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinde, FETÖ’cü oldukları bilinen ve haklarında adli soruşturma ve kovuşturmalar yürütülenlere yönelik aday gösterme ve partilerinde görev verme yarışı yaşandı ve bu yarış hala devam ediyor.

Bu partilerin yöneticileri bu konuda şunları söyleyebilirler: “Efendim, bunlar hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları yoktur, bu sebeple de bu kişiler hukuken masumdurlar”.

Hukukî zeminde bu söylenenler haklı görülebilir, ama meselenin bir de toplumsal zihinlerde şekillenen algı ve vicdanî yönden kabul edilebilirlik boyutu mevcuttur.

Bu kişiler, yargı mercileri nezdinde hukuken aklandıktan sonra aday gösterilseler ya da bu kişilere görevler verilse, hukuken söylenecek bir şey yoktur.

Fakat bu kişiler hakkında yargısal kararlarla aklanma süreci beklenmeksizin, FETÖ’cü oldukları yönünde ciddi iddiaların olduğu kişilerin milletvekilliğine aday gösterilmeleri, partilerde bu kişilere görevler verilmesi sebebiyle, bu partilere yönelik, FETÖ’cülerle işbirliği ve ittifak içinde oldukları yönündeki ciddi manada algılar güçlenmektedir.

Erdoğan’ın FETÖ’ye Karşı Devam Eden Katı Karşı Duruşu

Cumhur İttifakı bileşenlerinin oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 ve 28 Mayıs 2023 seçimleri sonrasında Milli Savunma Üniversitesi’ndeki Mezuniyet Töreni’nde ortaya koyduğu görüşlere kısaca yer vermek istiyorum:

“15 Temmuz ihaneti sonrasında yeniden yapılandırdığımız kurumların hemen hepsinde, gurur tablolarına şahit oluyoruz. Eskiden kendi görev alanı dışında farklı hadiselerle anılan kurumlarımız, bugün artık vatanımıza yaptıkları müstesna katkılarla gündeme geliyorlar. Emniyet teşkilatımız asayiş hizmetleri ve terörle mücadelede, istihbarat birimlerimiz devletimizin iç ve dış güvenliğini teminde, askeri unsurlarımız vatanımızın her türlü tehdide karşı savunulmasında, diğer kurum ve kuruluşlarımız kendi görev sahaları içinde mesuliyetlerini en güzel şekilde yerine getiriyor. Ödediğimiz nice ağır bedeller sonrasında ulaştığımız bu aşamayı ülkemizin geleceği adına çok kıymetli buluyoruz”.

Sayın Erdoğan’ın bu sözleri, FETÖ ihanet örgütünün amansız çok yönlü saldırılarına yönelik verdiği en net cevapları teşkil etmektedir.

Siyasette 15 Temmuz Ruhunda Aşınmalara Sebep Olan Bazı Hadiseler

15 Temmuz ihanet kalkışmasından günümüze gelinceye değin yaşanan bazı hadiseler sebebiyle, bazı siyasi çevrelerle toplumsal kesimlerde, 15 Temmuz ruhunda zayıflamalar olduğu yönünde algıların ortaya çıktığı söylenebilir.

Elbette ki, Cumhur İttifakı ve bileşenlerinin, hem siyasî, hem de toplumsal zeminde 15 Temmuz ruhunu canlı olarak yaşatmaya devem etmektedir.

Fakat aşağıda bahsini edeceğimiz bazı hadiselerin, hem siyasî hem de toplumsal zeminde şekillenen 15 Temmuz ruhuna yönelik zararlar verdiği söylenebilir:

(1) FETÖ ihanet örgütü mensuplarının başta CHP olmak üzere bazı siyasi çevrelerde kendilerine sığınak bulmaları, 15 Temmuz ruhunu zayıflatmaktadır.

(2) CHP’liler tarafından alenen, müttefikleri tarafından zımnen dillendirilen 15 Temmuz ihanet kalkışmasının bir tiyatro olduğu söylemleri, 15 Temmuz ihanet kalkışmasına karşı sergilenen vatanperverlik ve hamiyetperverlik ruhunu zedelemektedir.

(3) 28 Mayıs 2023 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde FETÖ ihanet örgütü mensuplarına sahip çıkan, onlara serbestîyet sağlama vaadlerinde bulunan Kılıçdaroğlu geçerli oyların %47.82’ni aldı. FETÖ ihanet örgütü tarafından hararetle desteklenen Kılıçdaroğlu’nun %47.82 oy alması neticesinde, FETÖ’nün seçmenlerin bu kadar kesimi tarafından desteklendiği şeklinde algıların ortaya çıkmasına sebep oldu.

Burada şu belirlemeyi yapmak isterim:

CHP’ye oy veren herkesin FETÖ ihanet örgütünün fiillerini mutlak bir şekilde destekledikleri söylenemez. Benzer belirleme, Millet İttifakının diğer bileşeni partilere mensup seçmenler için de söylenebilir.

Fakat 14 ve 27 Mayıs 2023 seçimlerinde, Millet İttifakını teşkil eden partilerin yöneticilerinin, FETÖ ihanet örgütü mensuplarına yönelik vaadlerde bulunmaları, FETÖ ihanet örgütü mensuplarının bu ittifaka yönelik sürekli destekleyici açıklamalar yapmış olmaları, Millet İttifakına mensup partilere ve adaylarına oy verenlerin, FETÖ ihanet örgütünü sahiplendikleri yönünde güçlü algıların ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Bu algı, FETÖ ihanet örgütü mensuplarınca çok güçlü söylemlerle dillendirilmiştir.

Bu Millet İttifakı-PKK güdümlü HDP-FETÖ ittifakı görüntüsü, 15 Temmuz ruhuna zarar vermeye devam etmektedir.

(4) Demokrasi görünümlü harici güçler de FETÖ ihanet örgütünü, PKK ve uzantıları ile birlikte korumaya, hatta sevk ve idare etmeye devam etmektedir. Bu himayeci ve koruyucu harici tutumlar, 15 Temmuz ruhunun karşıtı cenaha güç ve moral desteği sağlamaktadır.

(5) 25.10.2016 tarih ve 6752 Sayılı kanunla 15 Temmuz “demokrasi ve millî birlik günü” ilan edildi. “Demokrasi ve millî birlik günü”, Cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılması günüdür. Demokrasisiz Cumhuriyet diktatörlüktür. Bu sebeple, Cumhuriyetin demokrasi ile taçlanması, Türkiye’de demokrasisinin ve halkın iradesinin hâkim kılınması için hayati derecede önemlidir.

Fakat 15 Temmuz günü, tatil olma işlevini görmeye devam ederken, toplumun geniş kesimlerinde/bütününde Cumhuriyet Bayramına benzer bir şekilde “demokrasi ve milli birlik” ekseninde bir konsensüs sağlanamadı. Yıllar geçtikçe, demokrasi ve milli birlik günü, AK Parti ve diğer Cumhur İttifakı bileşenlerinin etkinliklerine dönüştü. Kısaca “demokrasi ve milli birlik günü” zemininde Cumhuriyet Bayramı benzeri bir toplumsal bütünleşme sağlanamadı.

15 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı nezdinde yürütülen etkinlikler devam ediyor. Fakat bu etkinliklerin toplumun bütününü kapsamamasının, algısal düzeyde “demokrasi ve milli birlik günü” üzerinde şekillenen vurguları zayıflattığı söylenebilir.

Bu olgunun yaşanmasında, FETÖ ile fiili ittifak görüntüleri sergileyen Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs seçimlerinde %47.82 oy almasının da etkili olduğu söylenebilir. Bayramların ve milli günlerin toplumda samimi olarak kabul görmesi, geniş toplumsal kesimlerin kabulüne mazhar olması ile mümkündür. Dini bayramlar yanında Cumhuriyet Bayramının bu özelliğe sahip olduğu söylenebilir.

Fakat %47.82’lik seçmen tabanının seçimlerde FETÖ ihanet örgütü lehine görünümlü siyasî bütünleşme sergilemeleri, 15 Temmuz ruhunu toplum zihninde zinde tutmayı amaçlayan “demokrasi ve milli birlik günü”ne ilişkin etkinliklerin toplumsal canlılığını zedelemektedir.

Ah keşke, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü de, tıpkı Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, Cumhuriyet Bayramı gibi toplumun bütün kesimleri tarafından coşku ile kutlandığı, 15 Temmuz ruhunun gönüllerde coşku ile yayıldığı bir güne dönüşebilseydi.

Nihai Değerlendirme

Bütün bu kısmi kötümser belirlemelere rağmen, 15 Temmuz ruhunun en azından toplumun (seçmenler nezdinde) %52.18’nde devam ettiği söylenebilir.

FETÖ ihanet örgütü mensuplarının, hem harici güçlerle hem de PKK ile ittifak halinde yürüttükleri her bir ihanet saldırıları, toplumun %52.18’lik kesimlerinde aleni, diğer bazı milliyetçi kesimlerde de zımni olarak tepki gösterilmesi, 15 Temmuz ruhunun nispeten canlılığını sürdürmesine katkı sağlamaktadır.

Bundan sonra 15 Temmuz ruhunun gücünü ve zindeliğini koruması için, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününün, geniş halk kesimleri nezdinde canlı şekilde etkinliklerle yaşatılması; sadece belli mahfillerde Cumhurbaşkanlığının organize ettiği lokal etkinlikler olmaktan çıkarılması lazımdır.

Aksi halde bir iktidar değişikliği halinde, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü çıkarılacak bir kanunla kaldırılabilir. Şayet Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilse ve TBMM’de Millet İttifakı çoğunluğu sağlasaydı bu kanun kısa sürede kaldırılabilecekti.

Nasıl ki, Cumhuriyet Bayramı, tüm toplumsal ve siyasi kesimler tarafından özümsenerek devam ettiriliyorsa, siyasi iktidar değişikliklerine bağlı olarak Cumhuriyet Bayramının kaldırılması tehlikesi, beklentisi söz konusu değilse, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününün de Cumhuriyet Bayramı gibi toplumsallaştırılması gerekiyor.

Cumhuriyeti insancıl ve toplumsal kılan demokrasidir. Tekrardan 15 Temmuz benzeri darbeler yaşanmayarak demokrasinin güçlü şekilde geleceğe taşınması, cumhuriyet kadar demokrasinin de toplumsal sahiplenmeye kavuşmasına bağlıdır. Bu amacın tahakkuk etmesi için, tüm çabaların, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününün de Cumhuriyet Bayramı gibi toplumsal öneme kavuşması yönünde olması lazım. Bu amaca yönelik çabalar yoğunluk ve yaygınlık kazandıkça, 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik gününün de, Cumhuriyet Bayramı gibi toplum nezdinde ve resmiyette kalıcı hale gelmesi mümkün hale gelebilecektir.

Bir daha 15 Temmuz benzeri hain darbe teşebbüslerinin yaşanmaması ümit ve dileğiyle, Türkiye’de demokrasinin ilelebet yaşaması için çaba sarf eden, Türkiye’nin geleceğinin vesayetçi güçlerde değil demokraside olduğuna inanan herkesin “15 Temmuz demokrasi ve millî birlik gününü” bütün samimiyetimle tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un şu sözleri önemli:

“15 Temmuz ruhu geleceğimizin sigortasıdır. Milletimiz de vatanımızın sahibidir. Cumhurbaşkanımızın gecenin karanlığını aydınlatan çağrısı, duruşu ile milletimizin basireti ve şanlı direnişiyle 15 Temmuz’da yazdığı destanı unutmayacağız, unutturmayacağız”. 

15 Temmuzda bütün ruhunu ve bedenini ortaya koyarak darbecileri darman duman eden MİLLETİMLE iftihar ediyorum. Artık bu millet, sahip olduğu asil ruh ve güçlü hamiyet-i milliyesi ile bir daha 15 Temmuz benzeri bir başka ihanet darbesine kesinlikle izin vermeyecektir. Hatay’a özgü bir ifadeyle: “ARTIK ANARAYA (geri) GİDİŞ YOKTUR”. 

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 15962 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA BAYRAM VE HÜZÜN BİR ARADA
6/30/2023
CHP İktidar Olabilir mi?
6/20/2023
14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ: “SAHTE” VE ÇELİŞKİLİ SİYASETİN YENİLGİSİ
6/6/2023
KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
5/23/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ADNAN METİN 18 Temmuz 2023 Salı 15:50

ADNAN METİN YÜREĞİNİZE SAĞLIK SAYIN HOCAM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ KOLAY GELSİN. SELAMÜNALEYKÜM.

Yorumu oyla      39      39  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
Sosyal Medya
Joachim Löw
Chloe Loughnan
burçin terzioğlu
Yeni Zelanda
Vedat İnceefe
tekne
mülteci