E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Hıyarlı Baba" Geri Mi Dönüyor? 

Şahin Irmak'la, samimi insan ilişkilerini eğlenceli bir dille ekrana taşıyan diziyi konuştuk

9.07.2013 - 18:35
 Hıyarlı Baba  Geri Mi Dönüyor?

'Çok Güzel Hareketler Bunlar' adlı mizah programında canlandırdığı farklı karakterle tanıdı Türkiye Şahin Irmak'ı. Özellikle 'Hıyar Baba' tiplemesiyle yıldızı parladı. Geçtiğimiz sezon, başrolünü Nurgül Yeşilçay'la paylaştığı 'Sultan' adlı diziyle ekrandaydı. Genç oyuncu, geçtiğimiz perşembe akşamıysa yeni dizisi 'Aldırma Gönül' ile çıktı televizyon izleyicilerinin karşısına. Atv ekranında yayınlanan dizinin yapımcılığını BKM üstleniyor. Hakan Algül'ün yönettiği komedi dizisinde Irmak'a; Tülin Özen, Ulvi Alacakaptan, Yeşim Ceren Bozoğlu, Ayşenil Şamlıoğlu, Çağlar Çorumlu, Nadir Sarıbacak, Bülent Seyral, Asena Tuğal, Meltem Yılmazkaya ve İlke Solmaz'dan oluşan güçlü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Reşitpaşa'da oturan bir çift aniden evlerine yerleşen bir kayınpederin etrafında dönen komik olayları anlatan dizide, Irmak, astsubay emeklisi huysuz kayınpeder Cabbar Bey'in damadı Mahir'i canlandırıyor. Mahalle arkadaşlarıyla arasında çok güçlü bir bağ olan, karısı Gönül'e sırılsıklam aşık, delikanlı bir adam Mahir. Kendisi de tıpkı dizide canlandırdığı karakter gibi sıcacık biri. Konuşur konuşmaz insanın içine işliyor yumuşacık enerjisi. İşte diziyle ilgili söyledikleri...

'SOKAKTAN HİÇ KOPMADIM'
Mahir karakteri için “'Mahir'in içinde zerre kötülük yok. Bir çocuk saflığında ve masumluğunda oluşu oynarken bana 'Kaldı mı böyle adamlar?' dedirtiyor.” demişsiniz. Sahi kaldı mı böyle adamlar?

Kalmamış gibi gözükse de hala Mahir gibi adamlar ve kadınlar var. En azından benim çevrem için geçerli bu söylediğim. Senaryoyu okuduğumda bana “Keşke Mahir'i oynamasam” dedirten şey Mahir'in mükemmeliyetçi olmamasıydı. İddialı hayalleri yok, kendine ait bir dünyası var. Neyse o! Şimdilerde pek kalmayan mahalle duygusuna sahip. Birlikte okey oynadığı, maç izlediği mahalle arkadaşları var. Dostlukları samimiyetsiz değil.

Bir süper kahraman değil, halkın içinden biri yani...
Aynen öyle, tam bir halk çocuğu. Kurgu bir karakter değil. Böyle gerçek karakterler seyirciye daha yakın geliyor bence. Bu dizide hiç hata yapmayan , çok düzgün konuşan, harika yaşayan insanlar yok. Hikayemiz Reşitpaşa'da geçiyor. 'Aldırma Gönül', hayatla ilgili hayalleri ve dertleri olan insanları ekrana taşıyor.

Ergenlik yıllarınızda zamanınızın çoğunu İzmir'deki kahvehanelerde geçirmişsiniz. Mahir gibi sizde de varmış yani. Şöhret değiştirdi mi bu durumu?

Dediğin gibi kahvehane muhabbetiyle yetiştim ben. Yancılık yaptım, hesabımı ödeyemedğim günler oldu. Bunlar önemli tecrübeler. İstanbul'a geldiğimden beri de Beşiktaş'tan kopamadım. Köfteci Sabahattin Abi en yakın arkadaşlarımdan biri mesela. Arada sırada lüks restoranlara da gidiyorum tabii ama Sabahattin Abi'den taviz vermiyorum. Halkla iç içe olmak, sokaklardaki insanlarla muhabbet etmek bana hem özel hayatımda hem de mesleğim açısından iyi geliyor. İnsanların neler hakkında konuştuklarını, durumlara nasıl baktıklarını, neye gülüp neye öfkelendiklerini bilmem lazım. Oyunculuk açısından insanı ve detayları bilmek önemli. O detayları seyirci mutlaka yakalıyor.

'KARİYER ÇEŞİTLENDİRİLMELİ'
Sizi önce komediyle tanıdık, geçtiğimiz yıl dram geldi, şimdi yine bir komedi dizisindesiniz...
“Ne yapıyorsun sen! Bu ne tutarsızlıktır! Bir kendine gel” mi diyeceksin?

Yok, cepten yemek yerine cebinizde ne var ne yok ortaya döktüğünüz için teşekkür edeceğim.
Dediğin gibi komediyle başladım. 'Sultan' için teklif geldiğinde, “Jönü oynayacağım. Acaba seyirci bunu kabul eder mi?” diye hiç düşünmedim. Bence ne oynuyorsan nasıl daha inandırıcı olabilirim diye bakman gerekiyor. Tabii öbür türlüsü de geçerli. Bazı oyuncular “Seyirci beni bu rolde kabul eder mi?” diye düşünüyor. Bazende sektör böyle düşündürtüyor. Mevcut imajının bozulmasından korkanlar ya da bundan korkulduğu için böyle teklifler alamayanlar olabilir. Keşke herkese çeşitli teklifler gelse. Oyuncuysan jönü de oynarsın, komedide de oynarsın, oynamak lazım. Sürekli jönü, iyi adamı oynarsan ya da sürekli komedi yaparsan sıkılırsın. Kariyer çeşitlendirmek gerekiyor.

'HIYARLI BABA' YOLDA
Önümüzdeki sezon tiyatroda görecek miyiz sizi?
Vallahi çok istiyorum. 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'dan arkadaşlarımla da kendi aramızda konuşuyoruz. Aklımızda bir iki şey var. Dışarıdan okuduğumuz oyunlar da oluyor ama biz kendimizin yazmasını daha kıymetli buluyoruz çünkü anlatacak hikayelerimiz var. Bizim seyircilerimizde bizden hikayemizi anlatmamızı istiyor. Ben şimdi çıkıp bir Shakespeare oyununda oynarım ama onun müşterisi çok başka olur. Tiyatro benim için başka bir şey. Seyirci işin içine girince ortaya başka bir enerji çıkıyor. Çok özledim tiyatroyu. Keşke busitcom'u da, yurtdışında olduğu gibi seyircili çekebilseydik. Etkisi çok başka olurdu diye düşünüyorum.

'Çok Güzel Hareketler Bunlar'da canlandırdığınız 'Hıyarlı Baba' karakteri çok sevildi. Bu karaktere film çekilsin isteyenler var. Var mı böyle bir proje?
Sanırım 'Hıyarlı Baba'yı kimseye eyvallahı olmadığı için sevdi insanlar. Film için büyük baskı var, biz de istiyoruz. Çok güzel bir hikaye oluşturduk. Bu kış için ısrar var ama dizide devam ederken zor olur. Herhalde önümüzdeki yaza yapacağız. Şu anda bütün konsantrasyonum bu dizide. Büyük platolar, çok eğlenceli bir ekip kurduk. Umarım dizimiz uzun yıllar sürer.

'GECE HAYATINDAN ÇOK SIKILDIM'
Kız arkadaşlarımın bana “Tanıyorsan lütfen tanıştır” diye dil döktükleri isimler arasında Mert Fırat'la siz başı çekiyorsunuz.

Aaaa! Benim niye haberim yok ya! Mert neyse de ben 'Hıyarlı Baba' değil miydim? Öyle bir imajım mı var benim ya? O zaman alayım ben soranların telefonlarını.

Farkında değil misiniz ilginin?
Yani, bilmem. Mert'e duyulan ilgi kadar olduğunu bilmiyordum. Mert yakışıklı adam yani. Benim onun kadar bi durumum yok sanıyordum. Beni uyandırmış oldun.

Bir dönem gece hayatında çok hızlıydınız. Sonradan niye duruldunuz?
İstanbul'a geldiğimde 22 yaşındaydım. 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'da genç ekip bir aradaydık. Hep birlikte gezmeyi seviyorduk. O dönemi çok yoğun yaşadım. Haftada dört gün dışardaydım. İyi ki de öyle yaşamışım. İki senedir doğru düzgün dışarı çıkmıyorum. Çok sıkıldım. Hep aynı insanlar, aynı müzik. Eğlenemiyorum da! Bara güzel müzik dinlemek, iki kadeh içmek için gidilir, birini kesmek için değil! Oysa İstanbul'da herkes ne kaparsam teleşında. Bu çok yorucu. Bu yüzden iki senedir evdeyim. Arkadaşlarım bana geliyor yada ben onlara gidiyorum. Böyle çok mutluyum.

'Beraber olduğum kişi ne derse inanırım'
Mahir gözü karısından başka hiçbir şeyi görmeyen bir aşk adamı. Siz de öylemisiniz?

Tabii ki. Ben aşksız yaşayamam. İnsanı ayakta tutan, yaşama enerjisini kazandıran şey aşktır. Bence erkekler ikili ilişkiler konusunda kadınlardan daha saf.

Öyle miymiş?
Vallahi öyle' En azından ben saf kısımdayım. Beraber olduğum insan ne derse inanırım. Algım yalan üzerine kurulu değil. Etrafımdaki insanlar içinde aynı şeyi söyleyebilirim. Kadınlar daha uyanık. Daha teknik ve detaylı düşünüyorlar. Biz düzüz ve bu yüzden kadınlara göre 1-0 yeniğiz. Kadınlar karışıklığı seviyor, olaylar biraz çetrefilli olsun istiyor. Biz canımız elma çektiği için “Elma istiyorum” deriz, kadınlar “Niye istedi?” diye düşünür. Elma için bile hafiyelik yapabiliyorsunuz ya!

Örneklerini gördüğümüzden soruyorum, şöhret etkilemedi mi bu saf aşık durumunuzu?
Şöhret değil ama artık seksin kolaylaşması çoğu insanı etkiledi. Benim ergenliğimde biriyle iletişime geçmek kolay değildi. Seks çok sonralarda gelirdi. Artık dışarı çıkan çok kolay seks yapabiliyor. “Nasıl olsa her bara gittiğimde biriyle beraber olabiliyorum, bu özgürlüğümü niye aşkla sınırlandırayım?” diye düşünenler olabilir. Ben onlardan değilim Bir yerden sonra seksde tüketiliyor ve durum ruh hastalığına doğru gidiyor. Kendimizi ve duygularımızı hızla tüketiyoruz.“O bitti, bu başlasın” diyerek çok hızlı yaşanıyor her şey. Bu, bana göre bir durum değil. Aksine çok tatsız geliyor bana.

'Baldız baldan tatlıdır'
Sevgiliniz Asena Tuğal 'Aldırma Gönül'de baldızınızı canlandırıyor. Nasıl gerçekleşti bu buluşma?

Yönetmenimiz Hakan Abi, Asena'yla benim vasıtamla tanışmıştı. O ısrar etti Asena'nın oynaması için. Birlikte oynamak enteresan geliyor bize. Baldız baldan tatlıdır durumu var.

Hakkınızda 'Güzelden anlıyor' başlıklı haberler çıktı. Ne diyorsunuz?
Öyle mi? Benim haberim yoktu, iyiymiş. Vallahi ben o güzel, bu güzel diye yaşamıyorum ilişkilerimi. Yaklaşık bir senedir Asenayla beraberiz. Çok komik kızdır. Ona çok gülüyorum, birlikte çok eğleniyoruz. Önemli olan bu bence.

HABERTÜRK

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fehmi Koru'dan Turktime'a Müthiş Açıklamalar

(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) - İşte gündelik hayatından ...

Acun'dan Hülya'ya Survivor Cevabı
Acun Ilıcalı Bodrum'da tatilin keyfini çıkartıyor...
Güneşi Beklerken 2. Bölüm İzle,Güneşi Beklerken Son Bölüm İzle
Güneşi Beklerken dizisi 1. bölüm yayınlanmasının ardından 2. bölüm fragmanı ...
 
Güzel Çirkin 2. Bölüm İzle,Güzel Çirkin dizi İzle
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yepyeni yazlık diziler seyirciyle buluşmaya ...
Güzel Çirkin 2. Bölüm İzle
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yepyeni yazlık diziler seyirciyle buluşmaya ...
Güzel Çirkin 2. Bölüm Tek Part İzle,Güzel Çirkin 2.bölüm İzle
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yepyeni yazlık diziler seyirciyle buluşmaya ...
 
Güzel Çirkin 2. Bölüm İzle,Güzel Çirkin dizi İzle
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yepyeni yazlık diziler seyirciyle buluşmaya ...
Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm Fragmanı İzle - 9 Temmuz 2013 Salı Fox Tv'de
Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm fragmanı verildi.Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm fragmanı ...
Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm Fragmanı İzle
Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm fragmanı verildi.Bir Aşk Hikayesi 14.Bölüm fragmanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Kasımpaşa
barcelona
mehmet özkan
Elif Erbakan
Los Angeles Clippers
Erdoğan
Ersan İlyasova
Balıkesirspor