Şirket birleşmesinden sonra Avea ve TTNET’in kurumsal varlıklarını devam ettireceklerini belirten Aslan, şirketlerin lisans ve imtiyazlarının korunacağını kaydetti. Aslan, şu anda farklı vergi oranları nedeniyle tüm hizmetleri kapsayan bir ‘tek fatura’ sisteminin düşünülmediğini belirterek, mevzuat izin izin verirse değerlendireceklerini aktardı.
Aslan yeni yapılanma için, “Şu şirketten sabit, bundan mobil yerine bizden her şeyi alabilirsiniz mentalitesine geçişten söz ediyoruz” dedi. Ürün yerine müşteri odaklı olmaya karar verdiklerini anlatan Aslan, hedefledikleri entegrasyonun rekor sürede tamamlandığını kaydetti.
‘Rekabet dinç tutar’
“2 yıl çok kısa süre” diyen Aslan, bazı şirketlerde benzer birleşmelerin 3-5 yıl, hatta 7 yıl sürebildiğini anlattı.
4.5G hazırlıklarına ilişkin soru üzerine de Rami Aslan, evlerin yüzde 60’ına uzanan fiber bağlantıları olduğunu belirterek, 4.5G ihtiyaçlarının fiber olmadan karşılanamayacağını vurguladı. Sadece mobil bağlantıyla istenen altyapının verilemeyeceğine işaret eden Aslan, 4.5G rekabeti için “Rakipsiz olmak istemiyoruz. Rekabet dinç tutar” yorumu yaptı. 4.5G için herkesin çok çalıştığını, Avea’nın ise son 3 yılda en çok müşteri kazanan operatör olduğunu aktaran Aslan, “En optimum frekans bizde. 4.G’ye liderlik edeceğimizi söylerken bunları göz önüne alıyorum” diye konuştu.
İstihdama devam
Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini kaydeden Aslan, 34 bin 500 personelleri olduğunu sadece geçen yıl binden fazla kişi işe aldıklarını söyledi. Aslan, hem tecrübeli hem yeni mezunları işe almak kaydıyla istihdama destek olmaya çalıştıklarına da dikkati çekerek, “Bu büyük bir operasyon. Biz bütün altyapı için çalışıyoruz ve bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var” dedi.
Bağlantı sorunu hızla çözülecek
İnternetteki bağlantı sorunlarının hatırlatılması üzerine Rami Aslan, bunların önemli kısmının kablolama sistemi zayıflıklarından ve kabloların eskiliğinden kaynaklandığını belirtti. Aslan, mevcut durumun binalara kadarki hattın sorumluluğunu şirkete yüklediğini ve bundan sonraki dönemde binaların içindeki sorunları da çözmeyi istediklerini kaydetti. Rami Aslan, “Binanın içinde de sorun varsa çözmek zorundayız. Asıl konu, sorunun nerede olduğunu tespit etmekte oluyor” dedi. Aslan, bu şekilde fatura dahil her şeyde olumlu etkinin görüleceğini kaydetti.
milliyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...