Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hüzünlü karşılayacak.
PKK'lı teröristlerin insan hayatını hiçe sayması nedeniyle en çok kadın ve çocuklar mağdur oluyor. Teröristlerin saldırıları sonucu Sur ilçesinde çoğunluğunu dar gelirlilerin oluşturduğu binlerce aile, eşyalarını alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kimi başka yerlerdeki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınırken, bunlara dahi sahip olamayan aileler ise kaymakamlıkça yerleştikleri otellerde kalıyor.
Devlet tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanan terör mağduru ailelere mensup kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü evlerinden uzakta geçirecek.
Mağdur kadınlardan A.F, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerine açılan çukurlar ve konulan bombalar nedeniyle evlerinden ayrıldıklarını, sığınacak yakınları olmadığı için kaymakamlıkça otele yerleştirildiklerini söyledi.
A.F, şöyle konuştu:
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü evimizde geçirmek isterdik. Kendi mutfağımda çocuklarımla birlikte yemek yemeyi özledim. Evimize çok sayıda kurşun isabet etti, canımızı zor kurtardık, çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Ara sıra kardeşimin evine sığınıyorduk sonra baktık olmuyor, evden çıktık. Çocuklarımızla evden bu şekilde hiçbir şey alamadan çıktık. Doğrusu çıkartmamıza izin vermediler. 3 aydır evimizden uzak otelde yaşıyoruz. Her şeyden mahrum kaldık. Evim zaten yıkılmış, bir tek demirleri kalmış, binamız olduğu gibi çökmüş. Şimdi nereye gideceğim, nereye sığınacağım, ne yapacağım bilmiyorum? Belki devlet ev verir ya da gidip evimin yerine çadır kurup oraya oturacağım."
-"Devlet sağ olsun, bize elini uzattı"
A.F, devletin terör mağdurlarına yaptığı yardımların önemine değinerek, "Yaklaşık 3 aydır devletin sağladığı otelde konaklıyoruz. Allah var, ne istesek yardım ediyorlar. Devlet bize en azından otel verdi, el uzattı. Bu otel de olmasa sokakta kalacaktık. Devlet sağ olsun, bize elini uzattı" şeklinde konuştu.
-"Allah hakkımızı bırakmasın"
N.Ş. de 2 çocuğu ve eşiyle evlerinden hiçbir şey alamadan çıktıklarını söyledi.
"Kapımıza mayınlar döşediler, eşyalarımızı dahi çıkarmamıza izin vermediler" ifadesini kullanan N.Ş, şunları kaydetti:
"Çıktıktan sonra 1 ay yakınlarımın evine sığındım sonra kaymakamlık otele yerleştirdi. 2 aydır buradayım, eşim işsiz, çocuklarımın psikolojisi bozulmuş. Ev ortamını unuttuk. Evde yemek yapmayı, misafirlerimi karşılamayı özledim. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Allah devletten razı olsun. Kadınlar gününü daha mutlu ve huzurlu bir ortamda karşılamak isterdim ama ne yazık ki onu da elimizden aldılar. Allah hakkımızı bırakmasın, onların da yüreğine böyle bir acı koysun."
H.B. ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne üzüntülü gireceklerini dile getirerek, "Kadınlar artık ezilmesin hakaret görmesinler, biz de insanız. 8 Mart'a buruk giriyoruz. Böyle bir günde evimizden uzağız. Evimize kavuşmak istiyoruz, bize evimizi geri versinler" dedi.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...