E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

17-25 Aralık Başarılı Olsa 15 Temmuz’daki Darbe Girişimine Gerek Duymazlardı 

Kamuoyunda 15 Temmuz Darbe Komisyonu olarak bilinen TBMM 15 Temmuz FETÖ ve Darbe Kalkışmasını Araştırma Komisyonu Anlara İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

30.11.2016 - 17:12
17-25 Aralık Başarılı Olsa 15 Temmuz’daki Darbe Girişimine Gerek Duymazlardı

Kamuoyunda 15 Temmuz Darbe Komisyonu olarak bilinen TBMM 15 Temmuz FETÖ ve Darbe Kalkışmasını Araştırma Komisyonu Anlara İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

www.haberola.com'un haberine göre; Bugün mesaiye Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret ederek başlayan komisyon üyeleri, çalışmalarını Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’dan darbe kalkışmasında en çok zarar gören kamu kurumlarından olan il emniyet müdürlüğü ve darbe teşebbüsünde oluşan can ve mal ziyanları hakkında bilgi aldılar.
FETÖ Organizeli Askeri Darbe Kalkışmasının olduğu gece tank, zırhlı muhabere araçları, helikopter ve uçaklarla ateş altına alınıp, bombalanan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binası şuan kullanılamaz halde olmakla birlikte bina dayanıklılık testleri sonuçu yoğun hasardan dolayı yıkım kararı alındığı bildirildi.
Komisyon Başkanı Reşat Petek, Komisyon sözcüsü Belma Satır, Komisyon üyesi Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Emine Nur Günay, Hüseyin Kocabıyık, Ravza Kavakçı Kan, Mehmet Erdoğan, Zeynel Emre, Sezgin Tanrıkulu, ve uzmanların katıldığı Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü ziyarettinde heyeti Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve il emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri karşıladı.

Kahraman personel Komisyon’a bilgi verdi

17-25 Aralık Başarılı Olsa 15 Temmuz'a Gerek Duymazlardı17-25 Aralık Başarılı Olsa 15 Temmuz’a Gerek Duymazlardı

Hasar gören Ankara il emniyet binasını hakkında da bilgi alan heyete 15 Temmuz gecesi burada çatışmalara katılan, darbe kalkışmasına karşı kahramanca canını ortaya koyan personelden bilgi alındı.
Ankara Özel Harekat şubede gazi ve polis amirleriyle birlikte öğle yemeği yiyen heyet 15 Temmuzda sahada darbeye karşı direnen il Emniyet Müdür Yardımcıları Yaman Ağırlar, Necati Çevik’ten o geceye dair bilgiler aldı.
Komisyonun dinlediği Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, “Biz o gece bir darbeyi önlemekten çok İSTİKLAL SAVAŞI verdiğimizin farkındaydık. Bu konuda 15 Temmuz gecesi polin muharebe ve telsiz konuşmalarına bakılırsa ruh hali daha iyi anlaşılacaktır. Darbe kalkışmasında Genel Kurmaydan silah sesleri geldiği ihbarı gelmeye başladığında ben nöbetçi müdürdüm. Hemen il garnizon komutanlığını aradık. Bir tatbikat olduğu bize söylenmesine rağmen yinede Ankara’nın kritik noktaları ve kavşaklarda ekip çıkararak teyakkuz durumuna geçtik. Bizzat kendim Genel Kurmay’ın oraya gittim sonra emniyet müdürümüzde geldiler. Bu sırada Genel Kurmay Başkanlığı avlusunda birini gördüm. Seslendim kendimi tanıttım. Bir Yüzbaşıydı. O da aynı şeyleri söyledi ve ben sıkıştırınca Genel Kurmay’a silah sıkıldığını söyledi. Kendisine ‘Ankara’nın göbeğinde tatbikat yapıyorsunuz ama bizim haberimiz yok! Nasıl oluyor bu? Böyle saçmalık olmaz’ dedim. Ben nizamiye önüne otobüs çektikleri için karşıya parkettiğimiz araçtan arkadaşlara döndüğümde bu asker kaybolmuştu.

O gece neler yaşandı?

15 Temmuz Darbe Komisyonu Özel Harekat'ı Ziyaret Etti15 Temmuz Darbe Komisyonu Özel Harekat’ı Ziyaret Etti
Benim şahsi kanaatim Allah bu hainleri birçok noktada ellerini ayaklarına dolandırdı. Mesela telsiz rulolarımızı vurdular ama bizim atıl durumda olan rolemizi vurdular ve muharebemiz kesilmedi. Ankara Emniyetinin üstündeki ve daha önce taşıdığımız kullanılmayan vericilerimizi uçakla hedef aldılar. Haberleşmemiz hiç kesilmedi.
Genel Kurmay kavşağında üstümüzden Eskişehir yönüne çok alçak uçuş yaptı sonra ters istikamette ikinci bir uçak yine kulaklarımızı yırtarca geçti.
Askeri bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduğumuzu çeşitli yerlerden gelen ihbar ve muharebede aktarılan olaylarla netleşmeye başladı. Özellikle zırhlı araçlar ve tankların şehir merkezine geldikleri ve yollarındaki sivil araçları ezdikleti yönünde ihbarlar askeri darbe konusunda şüphe bırakmadı.
Daha sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçtik tedbir aldık.
Tabii bu sırada eş dost, emekli izinli personelimiz arıyorlar. Arayan herkese şunu söyledik, ‘Bir askeri darbe kalkışmasıyla karşı karşıyayız. Kime ulaşırsanız sokağa çağırın. Bu bir istiklal savaşı ve teslim olmayacağız’ dedim.

Dakika dakika 15 Temmuz gecesi

15 Temmuz Darbe Komisyonu Özel Harekat'ı Ziyaret Etti15 Temmuz Darbe Komisyonu Özel Harekat’ı Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk karartılmış şekilde gelen askeri taarruz hrlikopterine hafif silahlarımızla karşı koyduk. İlkinde karşılık vermedi.
İkincisinde ise Millet Camii önünde bomba attı ve silahla taradılar. Orada 5 vatandaşımız şehit oldu.
Burada benim makam şöförüm de bombadan dolayı yaralanan vatandaşlara yardım ederken açılan helikopter ateşiyle şehit oldu.
Sabaha karşı ise Emniyet müdürümüzün talimatı ile Akıncı Üssünden bazı darbecilerin kaçmaya çalıştığını ve müdehale etmemiz emrini verdiler.
Biz o gece Cumhurbaşkanımız gibi dik durmasaydık gerçekten güneşin nereye doğacağı, sabah başımıza ne geleceğinin farkındaydık.
Telsizden personele hitap ederken, ‘Bu memleket bizim. Biz düşmeden düşmesine izin vermeyin. Hainlere ülkeyi terketmeyeceğiz. Şehadet bir ödüldür, ödülün sahibi ise Allah. Vatanımızın tek taşını söktürmeyeceğiz. Bakın millet sokakta, milletimiz ayakta, onlar ayaktaysa biz diz çökemeyiz. Milletimizi korumak için POLİS YEMİNİ ettik. Yemin bizim şeref ve onurumuzdur’ gibi anonslar geçtik.

Darbecileri Tepeci ekibi etkisiz hale getirdi

15 Temmuz Darbe Komisyonu Özel Harekat'ı Ziyaret EttiAnkara Özel Harekat Şb Müdürü Eraslan Er ise, “Bizim en ağır silahımız makineli tüfek. Diğer taraftan bizim dost düşman ayrımı yapmak çok zordu. Hainlerin yaptığı gibi ateş gelen hedefe dönüp, ateş altına alsaydık çok zayiat olurdu. Çoğu zaman ağır ateş altında kalsak bile buna aynı karşılığı veremedik. Daha çok keskin nişancılarımızı yani bizim TEPECİ dediğimiz personelimizle darbecileri etkisiz hale getirmeye başladık.
Nişancılarımızla nizamiyelerde bulunan Türk Askeri Üniformasını gaspetmiş hainleri etkisiz hale getirince belediye kepçesi ile çelik bariyerleri yıkarak içeri girdik.
Bu arada vatandaşlarımızın tavırları, cesareti bizim irademizi güçlendirdi.
Geliyor vatandaş Cumhurbaşkanımızı kastederek, ‘Reis bizi gönderdi hadi ne yapacaz söyleyin?’ Diyorlar.
‘Ne yapacaksın amca elindeki sopayla?’ Diyorum. ‘Ne gerekiyorsa onu! Biz şehit olmaya geldik’ diyor.
Bir şey daha ifade etmek isterim ki 16 Temmuz sabahı öpüldüğüm kadar hayatım boyunca öpülmedim. Akıncı Temizlendikten sonra ve hatta oraya ilk intikalimizde vatandaşlarımızın bize gösteriği sevgi muazzamdı. Allah milletimizden razı olsun. Milletimiz bize büyük cesaret ve şevk verdi.
Akıncıda belli bir süre sonra bu işin bittiğini anlayan darbeciler teslim olmaya başladılar. Teslim aldığımız bu Türk Askeri Üniformasını gaspetmiş hainlerin üzerinden hemen şerefli üniformaları çıkarttık.
En garip olan ise milletimizin canına kastedmiş, bizleri yaralamış, arkadaşlarımızı şehit ve gazi olarak aramızdan alan bu hainleri milletimizin öfkesinden korumak yine biraz önce üstlerine ateş ettikleri bize kaldı”

FETÖ’cüler temizlenmemiş olsaydı…

Organize Suçlar Şube Müdürü Necati Çevik ise, Emniyet içinde ciddi tedbir alınmasının bu yapıdan önemli ölçüde temizlenmesinin önemine değindi.
“Bu FETÖ’ye yakın personel konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştık. Etkili görevlerden, aktif görevlerden el çektirilmişti. Bu yüzden emniyet güçlerimizin darbe kalkışmasına karşı duruşu da çok net olmuştur. Çünkü FETÖ mensubu denilen birçok meslektaşımız ya açığa alınmış veya içeridedir. Bu anlamda bağırsaklarını en hızlı temizleyen kurum nizim teşkilatımız oldu.
Bu arada 15 Temmuz gecesi polislerin sivillere silah dağıtıp, çatışmaya çağırdığı haberleri veya manipülasyonları yapıldı. Bu kesinlikle kati olarak yalandır. Ne böyle bişey oldu nede biz herhangibir sivilin silahlı çatışmaya girdiği yönünde bir vakıa ile karşılaşmadık.
İzinli, mazeretli personelimiz daha günün ilk saatlerinde hemen görev yerlerine çağırılmadan geldiler. Diğer taraftan zaten bütün bir Türk milleti yanımızdaydı.”

Türkiye’yi darbecilere teslim etmedik

Özel Harekat Şube Başkanı Selami Türker’in Gölbaşı Harekat Merkezinde kullandığı cümleler ise burada da gazi Özel Harekatçılarca tekrar edildi.
Türker, bu darbe girişimi neden oldu sizce? Sorusuna
“Çünkü sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi bunlara teslim etmedi. Eğer 17-25 Aralık’ta istediklerini almış olsalar. Eğer Cumhurbaşkanımızın şahsında bu ülkeye diz çöktürüp, istediklerini elde etmiş olsalardı 15 Temmuz’a gerek duymazlardı. Darbe Girişimi Türkiye’yi esir aşma, diz çöktürme, milli iradeye karşı bir hainlik kalkışmasıdır”
Son olarak ziyarete katılan tüm Ak Partili ve MHP’li üyeleri Özel Harekat personeline teşekkürlerini belirttiler.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden 'Lavrov' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un ...
Bahçeli, Gökçek için devrede!
ATO Başkanlığı için 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak seçim öncesinde ...
Abdullah Gül parti kuruyor!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni bir partinin kurulması amacıyla ...
 
Son dakika! Polis, ÖSYM'nin kozmik odasında arama yapıyor
Polis, ÖSYM'nin kozmik odasında 2009-2014 yılları arasında yapılan KPSS ...
Ankara Valiliğinden kritik uyarı!
Ankara Valiliği, başkentte beklenen kar yağışı dolayısıyla vatandaşların ...
Kaynak'tan şok 'kilit' açıklaması
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana Aladağ'daki yangına ilişkin, "Bize ...
 
Yurt faciasında 8 gözaltı kararı
Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınına ilişkin soruşturmada, yurt ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Aladağ' mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Aladağ'da 11 öğrenci ve bir ...
Flaş haber! 'O' adreste Erdoğan'ın suikast planını yaptılar
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Sağlık
İsrail
Cüneyt Çakır
Tedavi
Ezgi Mola
ygs soru ve cevapları
Elif Erbakan
hdp