İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına bağlı İzmir Balçova Termal Oteli bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen hastalara şifalı su ve modern tıp imkanlarıyla derman olunuyor.
Yılda yaklaşık 150-160 felçli hastaya bir yılı aşan süre hizmet sunulan merkezde, bin 300 nörolojik hasta da tedavi ediyor.
Balçova Termal Oteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başfizyoterapisti Burcu Aplak Arın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerine yerli ve yabancı çok sayıda hastanın başvurduğunu söyledi.
Hastaların yürüme ve hareketlilik becerilerini artırmak için bir dizi program uyguladıklarını belirten Arın, termal suyun hem ısısı hem suyun kaldırma kuvveti hem de oluşturduğu türbülansla hastaların algı seviyelerini yükselttiklerini anlattı.
Arın, termal suyun yanı sıra kas denge koordinasyonu ve egzersizler uyguladıklarını kaydetti.
Merkezlerine yılda 150-160 civarında felçli hastanın geldiğini, bunlara bir yılı aşkın program uyguladıklarını ifade eden Arın, hastaların yüzde 10'unun tekrar yürüme kabiliyetini kazandığını vurguladı.
İzmir'in Tire ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından yatalak olan Ahsen Taşkıran (35), 2011 yılında kullandığı ticari taksinin şarampole devrilmesi sonucu boyun kemiğinin kırıldığını bildirdi.
"Yaklaşık bir yıl hastanede kaldım. Bu sürede 6 ameliyat geçirdim, 5 ay burnumdan beslediler." diyen Taşkıran, hastanede kaldığı sürece hiç hareket edemeden yattığına dikkati çekti.
Taburcu edildiğinde doktorların kendisine "Hayata döndün, buna da şükür." dediğini ve eve çıktığında fizyoterapistlerle çalışmaya başladığını belirten Taşkıran, son 1,5 yıldır ise Balçova Termal Oteli bünyesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine geldiğini söyledi.
İnşaatlarda demir işçisi olarak olarak çalışan Hatem Dağdeviren ise bir sabah ayağında güçsüzlük hissettiğini, gittiği hastanede kendisine "polinöropati" teşhisinin konulduğunu kaydetti.
Dağdeviren, sinirlerinin işlevlerini kaybetmesi sonucu 7 ay yatağa bağımlı yaşamak zorunda kaldığını dile getirdi.
Yaklaşık 2 yıl önce fizik tedaviye başladığını belirten Dağdeviren, "Buraya ilk tekerlekli sandalyeyle gelip gidiyordum. Fizik tedavi sonrası yürüteç, şimdi ise koltuk değneğiyle yürümeye başladım. Otobüse binebiliyorum, araba kullanıyorum. Çok azmettim, moralimi bozmadım. En çok çalışmayı özledim." diye konuştu.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...