Sözcü gazetesi yazarı Zeyrek, Başkan Çerçioğlu, CHP tarafından bir dönem daha aday olarak gösterilmesinin ardından bir görüşme gerçekleştirdi.
Zeyrek'in bugün "“Topuklu Efe” kendinden emin" başlığı ile Sözcü gazetesinde yayınlanan yazısından ilgili bölüm şöyle;
Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile buluştuk. Her zamanki gibi neşeliydi, kendinden emindi. Partisi CHP tarafından yeniden aday gösterilmişti. İYİ Parti ile ittifak yapılan illerden biri Aydın olduğu için rahattı. AK Parti henüz adayını açıklamamıştı. “Aday bulamıyorlar” diye espri yaptı.
Yol yapmak belediyenin zorunluluğu
Geride bırakılan 4 buçuk yılda 1 milyar 425 milyon lira yatırım yaptığını anlattı. Bu paranın nerelere harcandığını sordum. Bir büyükşehir belediyesinin yapması gereken yol, altyapı gibi çalışmalardan fazlasıyla yaptıklarını söyledi. “Göreve geldiğimde 58 mahallede su akmıyordu. Bu mahallelerdeki bu sorunları bitirdik” dedi. Aydın genelinde 2 bin 600 kilometre yol yaptıklarını anımsatan Çerçioğlu, “Biz bunları proje olarak dile getirmiyoruz, çünkü yol yapmak her büyükşehir belediyesinin sorumluluğu” dedi.
Hemcinslerinin yanında
Çerçioğlu, Aydın'da tarıma ve hayvancılığa yönelik projeleri ön plana çıkardı. Böylelikle kadına pozitif ayrımcılığın gözetildiğine dikkat çekerken, “Aile Tipi Koyunculuk Projesi”nde kadınların öncelikli olduğunu anımsattı. Aydın'ın peyzajında kullanılan çiçeklerin tamamını da Aydınlı kadın üreticilerin kurduğu Mutaflar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi karşılamış.
Türkiye et fiyatlarını tartışırken, Aydın Büyükşehir Belediyesi hem üreticiyi hem tüketiciyi destekleyen önemli bir adım atmış. Ege Et'e 5 milyon lira yatırım yaparak, hem mezbaha yenilenmiş, hem Aydın geneline yayılan 15 şube açmış. Çiftçiden doğrudan temin edilen hayvanlardan elde edilen et ve et ürünlerini doğrudan üreticiye ulaştırmaya başlamış.
Sosyal, ekonomik projeleri, festivalleri, Aydınlının refahını ve mutluluğunu düşünerek planladıklarını vurgulayan Çerçioğlu, “Yaptığımız projelerde yerel kalkınmayı öncelik olarak ele alıyoruz. Tarım ve turizm ekonomisi bu konuların başında geliyor. Bunun içerisine turizmin Aydın geneline yayılması ve çeşitlendirilmesi de giriyor, üreticilerin daha fazla kazanarak ürünlerini tüketiciyle buluşturması da…” diye konuştu.
Ranta değil millete hizmet
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kıran kırana bir ihale ile Tariş'e ait Tekstil Fabrikası'nın arazisini satın almış. 177 dönümlük alanda, tescilli yapıları koruyarak büyük bir park inşaatına başlanmış. Çok kıymetli bir arsayı ranta çevirmek yerine bütün Aydınlıların hizmetine sunduklarına dikkat çeken Başkan Çerçioğlu'na “Aydın'ın millet bahçesi de burası olacak” dediğimde, “Açılışı yapılan ağaçsız çim bahçeleri kastediyorsanız, burası farklı olacak. Bu arazide binlerce 40-50 yıllık fıstık çamını kurtardık” dedi.
Topuklu efe'den Ankara sitemi
Aydınlıların “topuklu efe” ismini taktığı Çerçioğlu'nun sokaktaki karşılığı da yüksek. Aydın şehir merkezinde yatay şehirleşme ilkesiyle hareket edilmesi, kentin görünümünü de büyük ölçüde korumuş.
Çerçioğlu, bizimle görüşürken bir taraftan da bir sorun çözmeye çalışıyordu. Biraz kulak misafiri olunca, Belediye'nin yaşlılara ve hastalara sunduğu “evde sağlık hizmeti”nin valilik tarafından engellenmeye çalışıldığını anladım. Çerçioğlu, yüzlerce insanın yararlandığı hizmetin bürokratik gerekçelerle engellenmesini anlamakta zorlanıyordu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...