Eski milli futbolcu Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheliye 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Çolak'a 'kişisel konumu itibari ile zengin olan ve dolandırılacak kişileri tespit edip suç örgütüne bilgi bilgi verdiği' suçlaması yöneltildi.
Hürriyet'in aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski Milli Futbolcu Tanju Çolak'ın da bulunduğu çeteye yönelik sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, aralarında Çolak'ın da bulunduğu 12 şüpheli hakkında Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede eski futbolcunun 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan 4.5 yıla yıla kadar hapsi istendi.
İddianamede, şüpheli İsmail Altınok’un 'çete lideri' olduğu, 'çete faaliyetleri'ni Başkent Oto Sanayi arkasında bulunan kendisine ait bir gecekondudan yönettiği savunuldu. Çetenin merkezi olduğu iddia edilen gecekondunun çevresinde yerleşim yerinin bulunmadığı, etrafının tel örgü ve brandalar ile çevrildiği, etrafının güvenlik kamerasıyla izlendiği belirtildi.
'ÇOLAK KONUMU İTİBARİ İLE SUÇ ÖRGÜTÜNE BİLGİ VERDİ'
İddianamede Çolak'ın eski bir futbolcu, şüpheli Erman Alaş’ın da eski bir polis olduğuna dikkat çekildi. Çolak için iddianamede, 'kişisel konumu itibari ile zengin olan ve dolandırılacak şahısları tespit ederek silahlı suç örgütüne bilgi verdiği, bu tür olaylardan kendisinin ve suç örgütünün maddi menfaat temin etmesini sağladığı' iddiasına yer verildi. Sanık Levent Çiçek’in de 'Ankara ilinde çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olması nedeniyle hukuka aykırı eylemlerinden dolayı bilinen' bir şahıs olduğu ifade edildi.
'EĞLENCE YERLERİNDE YİYİP İÇİP PARA ÖDEMİYORLAR'
Sanıkların Ankara’da tombala diye tabir edilen kumar oynattıkları, grup üyeleri üzerinde sürekli olarak silah taşıdıkları, grubun gücünü göstermek maksadıyla eğlence merkezlerinde yiyip içip hesap ödemedikleri, grubun baskıcı ve sindirici gücünü kullanarak eylemlerde bulunarak haksız kazanç sağladığı iddia edildi. Grup üyelerinin korkutma ve sindirmelerinden dolayı olayların çoğunun polise ve adliye intikal edemediği, polise intikal eden olayların basit bir olay gibi gösterildiği de ifade edildi.
'GRUP İÇERİSİNDE İTAAT ÖNEMLİ, ŞİFRELİ KONUŞMALAR YAPIYORLAR'
İddianamede grup üyeleri arasındaki telefon görüşmelerine de yer verildi. Grup üyelerinin, örgüt lideri İsmail Altınok’un talimatlarını yerine getirme sırasında mutlak bir itaat silsilesi içinde bulundukları, şifreli konuşmalar yaptıkları anlatıldı. Şüpheli Çolak’ın örgüt lideri İsmail Altınok 120 kez görüştüğü ve çetenin yönetim merkezi olan gecekonduda da bulunduğuna ilişkin baz bilgisi elde edildiği belirtildi. Söz konusu gecekonduda yapılan aramada 45 adet Kalaşnikof marka fişek ele geçirildiği belirtildi.
ÇOLAK: KENDİSİNİ KIRMADIM, PARA GÖNDERDİM
Çolak ifadesinde, TRT Stüdyolarında spor yorumcusu olduğunu, geçmiş yıllarda bir kez araba kaçakçılığından adli tahkikat geçirdiğini, neticesinde 23 ay cezaevinde kaldığını, şüpheli Erman Alaş’ı TBMM’de görevli polis memuru olduğu için tanıdığını anlattı. Çolak, özetle şunları söyledi:
“Bu şahısla zamanla samimi olduk. Benden borç para istedi. Ben de kendisini kırmayarak zaman zaman bu şahsın hesabına borç olarak para gönderdim. İsmail Altınok’u 2015 yılında Erman Alaş vasıtası ile tanıdım, müteahhit olarak biliyordum. Kendisi ile herhangi bir iş bağlantım bulunmamaktadır. ARC firmasıyla bir ortaklığım yoktur, bu şirket ile alakalı para, çek, senet alıp vermedim.”
'OSMANLI OCAKLARI BAŞKANIYDIM'
Şüpheli Levent Çiçek de ifadesinde, çete suçlamasını kabul etmediğini, çete üyesi olduğu iddia edilen kişileri tanımadığını, silah yakalattığı tarihte Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yaptığını anlattı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...