Almanya’da SPD- Yeşiller ve Libareller’den oluşan koalisyon hükümetinin düşmesi, en çok kaçaklara yaradı. Ülkeye kaçak yollarla girip iltica eden ve yıllardır "halk parası- Bürgergeld" denilen yardımla geçinenlerin parası kesilemeyecek. Hızlandırılması beklenen sınır dışılar da durma noktasına geldi. Ülkeye kaçak girişte Suriyeliler’den sonra ikinci sıraya yükselen Türkler arasından, ilticaları kabul edilenlerin yardımları kesintisiz olarak ödenmeye devam edilecek.
MECLİS ÇOĞUNLUĞU KALMADI
Yine en çok sınır dışı tehdidi yaşayan grup olan Türk vatandaşları da, en azından yeni hükümet kurulup yeni kurallar getirilene kadar „daha az sınır dışı tehdidi“ yaşayacak.
Başbakan Scholz hükemetinin bu yaz hazırlığını yaptığı ve bakanlar kurulunun onayladığı, "Çalışmak istemeyenlerin ve yıllarca yardım alanların paralarının kesilmesini öngören" yasa, mecliste çoğunluğu kalmadığı için yasalaşamıyor.
Yasanın meclise gelmeyeceği belirtilirken, sınır dışlarının hızlandırılması ve iltica yasalarının değiştirilmesi ile ilgili yasalarda da değişiklik olmayacak.
YARDIMLAR GERİ ALINACAKTI
Başbakan Scholz’un düşen hükümeti, sosyal yardım alıp da kaçak çalışanlardan tüm yardımların geri alınmasını, önerilen işi kabul etmeyenlere ödenen yardımların yüzde 30 kesilmesini, para bağlatıp izini kaybettirenlere yapılan ödeneklerin kesilmesini öngören yasal değişiklikleri hazırlamıştı.
Ancak bunlar artık meclise gelemeyecek. Çünkü Liberaller’in ayrılması ile SPD-Yeşiller hükümeti mecliste azınlığa düştü. Başbakan Scholz, 16 Aralık’ta güvensizlik oylaması ile gidişini onaylatacak, ardından meclis feshedilecek ve 23 Şubat 2025’te erken seçim yapılacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...