AK Parti Sözcüsü Ünal, genel merkez bünyesinde oluşturulan Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu, Kamu Personeli Rejimi Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu, Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması ve Meclis İçtüzük Komisyonu'nun çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
MHP ile AK Parti arasındaki Milli Mutabakat Komisyonu'nun da çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Ünal, bu konudaki çalışmalara ilişkin MYK'nin bilgilendirildiğini ifade etti.
"YÜZDE 10 KORUNMALI"
AK Parti ve MHP arasında gerçekleşen görüşmelerde, seçim barajı konusunda herhangi bir anlaşmaya varılıp varılmadığının sorulması üzerine Ünal, Milli Mutabakat Komisyonu'nun yarın dördüncü toplantısını gerçekleştireceğini bildirerek, "Komisyonun görüşmeleri, karşılıklı müzakerelerden oluşmaktadır. Bu müzakereleri biz belli seçenekler haline getirip Sayın Genel Başkanlara sunacağız. Genel temayül yüzde 10 barajının korunması üzerinedir. Onun dışındaki hususları da değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Kasım 2017'deki grup toplantısından sonra TBMM'deki makam odasında gazetecilere yaptığı gündemi değerlendirmesinde, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır bir seviye olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemişti.
Ünal, şu anda genel başkanlarla ilgili bir görüşmenin de söz konusu olmadığını ifade ederek, çalışmalar tamamlandıktan ve sunulma noktasına geldiğinde genel başkanların bir araya gelerek değerlendirme yapacaklarını vurguladı.
Bir gazetecinin, "Uyum yasaları kapsamında yerel seçimlere yönelik hazırlanan ve Meclis'e sevk edilmesi beklenen paket tamamlandı mı?" sorusu üzerine Ünal, "Şu anda hem Milliyetçi Hareket Partisi'nin mutfağı hem de AKP’nin mutfağı bu konudaki çalışmalarını tamamladı. Bu paket milli mutabakat komisyonunun önünde. Milli Mutabakat Komisyonu bu paketi hazırlayan uzmanlarla birlikte çalışmalarını tamamlayıp genel başkanlara sunacak. Bu paket, yerel yönetim seçimlerinin yapılan anayasa değişikliğine uyumunu kapsamaktadır" yanıtını verdi.
Seçimlere ittifakla giren partilerden birinin barajın altında kalması durumunda nasıl bir yol izleneceği yönündeki soru üzerine ise Ünal, masada birçok seçeneğin bulunduğunu, pusulanın bir ittifak durumunda nasıl bir şekil alacağının önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Ünal, çalışmanın şekilden çok maksadının dikkate alınarak gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Bu çalışmanın maksadı bir ittifak yapan siyasi partilerin oyunun belli olması. Marka değerinin korunması. Seçim sonuçlarına göre, alacakları milletvekillerinin açık ve net olarak belirlenmesi. Bu amaçları gerçekleştirecek bir pusula biçimi üzerinde çalışıyoruz. Henüz daha karara varılmış değil" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...