Bu ay içerisinde netleşmesi beklenen düzenlemeyle yaklaşık 600 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi bekleniliyor. Sözleşmeli kamu personele ile ilgili düzenleme sona yaklaşıldı. Düzenleme ile birlikte yaklaşık 600 bin sözleşmeli personele kadro yolu gözüktü.
Kamuda, 300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olmak üzere 600 bin civarında sözleşmeli personel bulunuyor. Kamuda çalışan yüzbinlerce sözleşmeli personelin beklediği düzenlemede sona gelindi. Bu ay içerisinde netleşmesi beklenen kadro düzenlemesiyle yaklaşık 600 bin sözleşmelinin kadroya alınmasının yolu açılacak. Kamuda çalışma barışını da sağlayacak düzenleme ile sözleşmeli çalışanlar asil kadroda çalışan personeller ile aynı haklara sahip olacak.
HÜKÜMET VE MEMUR-SEN GÖRÜŞTÜ
Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşmeyle hüküm altına alınan sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili düzenlemede sona yaklaşıldı. Bu kapsamda son değerlendirmeleri yapmak üzere geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur- Sen yönetimi bir araya geldi. Talepler ve öneriler dile getirildi. Öncesinde de Bakan Bilgin, “Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz” demişti.
FARKLAR ORTADAN KALKIYOR
Artık sözleşmeli personele kadro yolu göründü denilebilir. Ancak uygulamanın nasıl olacağı, geçişin nasıl sağlanacağı taslak metinler ortaya çıkınca netleşmiş olacak. Vergi dilimi, görevde yükselme, yer değişikliği, ücretsiz izin, yemek ücreti, bunların tamamında kadrolu ve sözleşmelilerde farklılıklar mevcut. Ücretsiz izin, harcırah gibi kalemlerin tamamında da kadrolu ile sözleşmeliler arasında farklılıklar var. Sözleşmelerin taleplerinde haklı olup olmadığını iyi anlamak için sözleşmeli personelin kim olduğuna, çalışma koşullarına ve kadrolu memurlarla aralarındaki farka ve neden kadroya geçmek istediklerine göz atmakta yarar var.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...