CHP’li Yılmaz, ANFA’da çalışan taşeron işçilere kadroya geçiş hakkı verilmesi için düzenlenen ve tartışmalı hale gelen sınavı TBMM gündemine taşıdı. Sınava giren
peyzaj mimarları ve ziraat mühendislerinin “İhtiyacımız yok” denerek kadroya alınmamasının nedenini soran Yılmaz, “ANFA gibi kamusal kullanıma açık bir parkta peyzaj mimarlarına ve ziraat mühendislerine ihtiyaç yok mudur? Bakanlık sınavla ilgili gerekli incelemeyi yapmış mıdır?” sorusunu yöneltti.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Altınpark İşletmeleri’ndeki (ANFA) şaibeli sınavı Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Taşeron işçilere kadroya geçiş hakkı verilmesi için düzenlenen sınavın bitiminde başarılı bulunduğu söylenen, ancak sonuçlar açıklandığında başarısız bulunan 100’ü aşkın taşeron işçinin mağdur olduğunu vurgulayan Yılmaz, sınava giren peyzaj mimarları ve ziraat mühendislerinin “İhtiyacımız yok” denerek kadroya alınmamasının nedeninin açıklanmasını istedi. Yılmaz, “ANFA gibi kamusal kullanıma açık bir parkta peyzaj mimarlarına ve ziraat mühendislerine ihtiyaç yok mudur? Bakanlık sınavla ilgili gerekli incelemeyi yapmış mıdır?” sorusunu yöneltti.
“SINAVA İTİRAZ ÇOK”
Yılmaz, Ankara Altınpark İşletmeleri’ndeki (ANFA) tartışmalı sınavı TBMM gündemine taşıdı. Ocak ayında yayımlanan 696 sayılı KHK kapsamında kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilere kadroya geçiş hakkı verildiğini anımsatan Yılmaz, “Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren ANFA’da çalışan taşeron personele yönelik düzenlenen sınav sonucunda, sınava giren peyzaj mimarları ve ziraat mühendisleri ‘İhtiyacımız yok’ denerek kadroya alınmamıştır. Konuya yönelik çıkan haberlerde işçilerin sınav sonuçlarına yönelik çok sayıda itirazı olduğu görülmektedir” dedi.
“SINAVDA İLGİLİ MEVZUATA UYULDU MU?”
Sınava giren taşeron işçilerin iddiasına göre kendi mesleklerine yönelik sorular sorulmadığına dikkat çeken Yılmaz, “1 Ocak 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve 24’üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Madde 14(6)’da geçen ‘Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak sınav kurulu tarafından hazırlanır’ ifadesine uyulmuş mudur?” sorusunu yöneltti.
“BAKANLIK SINAV SONUÇLARINI DENETLEDİ Mİ?”
Yılmaz, 12-20 Mart 2018 tarihleri arasında yapılan sınavların sonuçlarının 16 Mart 2018 tarihinde duyurulduğunu, işçilerin bir kısmı sınava girmeden sınav sonuçlarının nasıl belli olduğunun açıklanmasını isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |