Korona virüs salgınıyla beraber pek çok iş yeri uzaktan çalışma modeline geçerken; bu durum işletmeler için büyük risk oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, işletmeler için alınması gereken siber güvenlik önlemlerini 7 başlıkta topladı. Buna göre; Erişim sağlanacak cihazların sistem ve güvenlik güncellemelerinin yapıldığından emin olunmalı. İki aşamalı kimlik doğrulama mekanizmasının kullanılmasına özen gösterilmeli. Cumhurbaşkanlığı, uzaktan çalışma sürecinde işletmeleri, siber saldırılara karşı uyardı. Siber saldırıların odağında yer almamak için çalışanlarda farkındalığın artırılması önerisinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, tehditlere karşı işletmelerin uygulayabileceği güvenlik önlemlerini 7 başlıkta topladı. Öneriler şu şekilde sıralandı:
SİBER SALDIRILARIN ODAĞINDA OLMAYIN
Siber saldırıların odağında yer almamak için çalışanlarınızda gerekli farkındalığı arttırın.
Çalışanlarınız ve kurumsal alt yapınız arasındaki bağlantının sadece güvenli bir kanal üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayın.
Erişim izinlerini, erişim sağlanması gereken zaman ve sistemlerle sınırlı tutun.
İKİ AŞAMALI KİMLİK DOĞRULAMA
-Erişimin yalnızca kurumsal güvenlik politikalarında izin verilen ve denetlenebilen cihazlardan gerçekleştirilebilmesini sağlayın.
-Erişim sağlanacak cihazların sistem ve güvenlik güncellemelerinin yapıldığından emin olun.
-İki aşamalı kimlik doğrulama mekanizması kullanmaya özen gösterin.
-Ağ sınır koruma cihazlarınızı ihtiyaç duyulan en az yeki prensibine uygun olarak yapılandırın.
Yenişafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...