TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, darbe girişimi öncesinde FETÖ’nün sahip olduğu ekonomik gücü anlattı. Gülal, FETÖ’den dolayı kayyum atanan şirket sayısının 829, bunların aktif büyüklüklüklerinin 59.6 milyar lira, yani terör örgütünün 10 milyar dolarlık bir yapıyla finanse edildiğini belirtti.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ'den dolayı kayyumluk yaptıkları şirket sayısının 829, bu şirketlerin aktif büyüklüklerinin 59.6 milyar lira, özkaynak büyüklüğünün de 23.9 milyar lira olduğunu söyledi. Şirketlerin milletin emaneti olduğunu belirten Gülal, "Şirketlerde 41 bin 270 kişi çalışıyor. Tedarikçileri de dahil ettiğinizde 70-80 bin kişiye tekabül ediyor. Bu şirketlerde irtifa kaybı istemiyoruz. Temel politikamız büyüsün, katma değer, istihdam yaratmaya devam etsin" diye konuştu.
"KAYITDIŞI İŞLEMLERİ KAYIT ALTINA ALDIK"
Hürriyet gazetesinden Sefer Levent ve Neşe Karanfil’in sorularını yanıtlayan Gülal, FETÖ aidiyeti olan şirketlerin, devraldıktan sona aktif olarak yüzde 38 büyüdüklerini belirterek, "İmaj sorunu vardı. Hem imajını hem bilançosunu yönetiyoruz. Şirketlerin içinde içi boşaltılanlar, sürekli zarar edenler vardı. Buna rağmen yüzde 38 büyüdüler" dedi. Koza Altın'ı 2016 ağustos ayından itibaren yönetmeye başladıklarını ifade eden Gülal, “Türkiye'de çıkarılan 30 ton altının üçte birini burası çıkartıyor. Yılda 11 ton civarında altın üretmiş olacağız. Biz devraldığımızda borsada değeri 13 liraydı şimdi 77 lira. Aktif olarak devirden itibaren yüzde 68 büyüdü, karlılığı yüzde 338 arttı. 'Böyle ne oldu, para mı konuldu" diye soruluyor. Hiçbir şey konulmadı. Yönetimleri oluştururken birikimli, profesyonel insanlarla yönetelim dedik, bu da performansa yansıdı. Bu performansın arkasındaki asıl neden anlaşılan bu şirketlerde kayıtdışı çok işlem vardı her şey kayıt altına alınınca şirketlerin aktifi, cirosu, kårlılığı büyüdü. Kaymaz altın madeni var. Üretim de arttı tamam ama çıkarılabilecek altın miktarı belli. Koza bir önceki yıl kurumlar vergisi rekortmenleri sırasında 35. sıradaydı bu yıl 20'nci sırada. Aydınlı listeye ilk defa girdi" diye konuştu. Aynes Gıda'nın ilk devralındığında iflas erteleme halinde olduğunu kaydeden Gülal, bu sene ilk defa kåra geçeceğini kaydetti. Naksan Grubu devraldıklarında bütün fabrikaların durmuş vaziyette olduğunu anlatarak, "3 bin 600 çalışanı var, şimdi fabrikalar çalışıyor kapasite yüzde 80'e ulaştı. Çok önemli bir sosyal sorumluluk üstlendik" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...