Kablosuz iletişim teknolojilerinden biri olan NFC (Near Field Communication - Yakın Alan İletişimi) kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Fiziksel kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duyulmadan uyumlu telefonların POS cihazına yaklaştırılarak ödeme yapılmasını sağlayan NFC kullanıcısının yüzde 60 oranında arttığını ifade eden telefoncular, bu özelliğin daha da yaygınlaşması sonucunda fiziksel kart kullanımının azabileceğini öngörüyor. Geçmişte yaşanan güvenlik açıklarının giderildiği bilgisini de paylaşan esnaf, NFC teknolojisinin paket servisleri ve temassız ödeme kullanımı arttırdığını aktardı.
''ÖNEMLİ BİR ARTIŞ TEMSİL EDİYOR''
Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, NFC teknolojisi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. NFC’nin son dönemlerde büyük bir popülerlik kazandığını belirten Aytekin, “Artık POS cihazları bile telefonlara dönüşmeye başladı. Bunun temel sebebi ise NFC’nin kullanımının yaygınlaşması. NFC’nin kullanımı özellikle bu yıl içinde paket servislerin ve temassız ödemelerin daha da yaygınlaşmasına katkı sağladı. NFC kullanımı şu anda yüzde 60 seviyelerine ulaşmış durumda. Bu da önceki döneme göre önemli bir artışı temsil ediyor” dedi.
''FİZİKSEL KART KULLANIMININ AZALMASINI BEKLİYORUZ''
Geçmişte insanların ceplerindeki telefonlara POS cihazı yakınlaştırılarak para çekildiğini ancak bu tarz güvenlik açıklarının giderildiğini de sözlerine ekleyen Aytekin, “Bu tarz işlemleri gerçekleştirmek için bankaların ve diğer uygulamaların çeşitli güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Örneğin, ödeme alırken ekranda bir onay seçeneği belirir ve bu onaylandıktan sonra ödeme gerçekleştirilir. Temassız kartlarla klasik fiziksel kartlar arasında temel bir fark olmamakla birlikte, NFC’nin telefonlar aracılığıyla kullanılabilmesi bu teknolojinin daha da yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır. İlerleyen dönemlerde fiziksel kart kullanımının azalması beklenirken, aynı zamanda dijital bankacılık ve dijital kartların kullanımının artmasıyla birlikte bu teknolojinin daha da evrimleşmesi mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...