İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Soruşturma Bürosu tarafından hac ve umre kayıtlarında sahte evraklarla usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada 14 zanlının kimlikleri belirlendi.
EŞZAMANLI OPERASYON
Başsavcılığın talimatı üzerine şüphelilerden haklarında, "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından gözaltı kararı verilen 11'i için 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 3 şehirde belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.
SAHTE HACI KAYDI
Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalarda, hac ve umre hizmeti sunan bazı firmaların hac ibadetinde haksız kontenjan elde etmek amacıyla kişilerin bilgisi dışında kimlik bilgilerini kullanarak sahte hacı kaydı oluşturdukları belirlendi.
Şüphelilerin, sahte feragat dilekçeleri oluşturarak kontenjan elde ettikleri, yedek listeden yönlendirilen gerçek hacı adaylarına da fahiş fiyat uyguladıkları tespit edildi.
DİYANET MÜFETTİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ
Bazı Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin sahte kayıtlarla ilişkili olduğu, Diyanet Başmüfettişliği tarafından da bu tespitlerin doğrulandığı iddia edildi.
Hakkında ıslak imzalı dilekçe yazılan 112 kişinin, müşteki olarak verdikleri ifadelerde, hac veya umre kaydından haberlerinin olmadığını ve imzaların kendilerine ait olmadığını beyan ettikleri belirtildi. Müştekilerin imza ve yazı örnekleriyle dosyadaki dilekçelerin bilirkişiye gönderildiği, karşılaştırmada dilekçelerin sahte olduğunun saptandığı kaydedildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...