Rusya, Türkiye'den domates ithalatı kotasını 250 binden 300 bin tona yükseltti. Bu gelişme ihracatçılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Ülke ekonomisine sunduğu katkıyla dikkati çeken yaş meyve sebze sektörü, Rusya Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan kararnameyle, Türkiye'den ithal edilen domatesin kotasının 250 bin tondan 300 bin tona çıkarılmasını sevinçle karşıladı.
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde tarımın öneminin bir kez daha öne çıktığını söyledi.
Bu dönemde yaş meyve sebze sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Kavak, sektör olarak çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü söyledi.
Kavak, Rusya'nın Türkiye'den domates ithalat kotasının artmasının son derece önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Sektör temsilcileri olarak bu durumu sevinçle karşılıyoruz. İhracatçılarımız açısından önemsenen bir konuydu. Rusya, bizim için önemli bir pazar. Yaş meyve sebze ihracatının büyük bir bölümünü bu ülkeye yapıyoruz. Dolayısıyla bu kotanın artırılması önemli. Sektör olarak son derece başarılı ihracat politikası izliyoruz. Pazarlarımızı genişletme çalışması içerisindeyiz. Tek pazara bağımlı kalmak yerine, biraz daha pazarlarımızı genişletmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız var. Rusya'yla iyi bir gelişme kaydediyoruz. Bu anlamda kotanın artırılması da güzel bir gelişme. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."
"DEVLETİN DESTEĞİ VAR"
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin de Rusya'nın domates kotasını artırmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Sektörde Rusya'nın ana pazarlardan biri olduğunu anımsatan Sin, "Pazar çeşitliliği için devletimizin desteği var. Elimizdeki pazarları koruyarak, bu pazarları geliştirmeye çalışacağız. Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatı kotasını 250 binden 300 bin tona yükseltmesi olumlu bir gelişme. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu durum, bize önümüzdeki süreçte moral ve motivasyon olacak" diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...