Bilim insanlarının yakın gelecekte büyük deprem yaşanacağını dile getirdiği İstanbul’un afete hazırlıkları İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından tüm hızıyla sürdürülüyor.
Bu kapsamda ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.
TOPLANMA ALANI SAYISI ARTIRILDI
39 ilçede Afet Yönetim Merkezleri’nin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi ve AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak hazır halde tutuluyor.
Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, İstanbul’da 2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Toplanma alanlarında kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor. Mevcut toplanma alanlarının yüzde 56,88’inde elektrik, su, kanalizasyon alt yapısı bulunuyor.
İstanbul eksenli Marmara Bölgesi’nin olası depreme hazırlıklı olması amacıyla yürütülen çalışmalar ve istatistikler özetle şöyle:
- İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında bugüne kadar; bin 365 okul, 54 hastane, 61 poliklinik, 57 idari bina, 39 yurt binası, 23 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda bin 599 kamu tesisinde 2 bin 576 binanın depreme karşı fizibilite güçlendirme çalışmaları tamamlandı.
- İl Risk Azaltma Planı (İRAP), İstanbul için tamamlandı. Plan kapsamında 4 amaç, 34 hedef, bin 515 eylem belirlendi. İRAP kapsamında 29 faaliyet, 121 toplantı ve 2 çalıştay gerçekleştirildi.
39 İLÇEYE 39 VALİ
- Bölgenin deprem aktivitesi 7/24, toplam 250 deprem gözlem istasyonu ile (İstanbul il sınırları içinde 33 adet bulunmakta) izleniyor.
- Muhtemel İstanbul depremi hazırlıkları kapsamında İlgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.
- 39 ilçede İlçe Afet Yönetim Merkezi (İlçe AFAD Merkezi) kuruldu. Merkezlerin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi. İlçe AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak raporlanıyor.
- 963 mahallede ‘Mahalle İrtibat Ofisleri’ kurularak görevlendirmeler yapıldı.
- 2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Toplanma alanlarının büyüklüğü 46 milyon 774 bin 450 metrekareye ulaşırken, kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor. Mevcut toplanma alanlarının yüzde 56.88’inde elektrik, su, kanalizasyon alt yapısı mevcut.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...