İstanbul Emniyet Müdürlüğü, aranan araçların veya plakaların en kısa süre içerisinde tespitini sağlamak amacıyla Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 13.04.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Pol-Net araç tescil kaydında tek/çift çalıntı plaka ve çift plaka kayıp bilgisi bulunan tüm araçların plakalarının yeni harf ve rakam grubundan plaka ile değiştirilmesinin zorunlu hale getirildiğini bildirdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, aranan araçların veya plakaların en kısa süre içerisinde tespitini sağlamak amacıyla Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 13.04.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Pol-Net araç tescil kaydında tek/çift çalıntı plaka ve çift plaka kayıp bilgisi bulunan tüm araçların plakalarının yeni harf ve rakam grubundan plaka ile değiştirilmesinin zorunlu hale getirildiğini bildirdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, emniyetin sorumluluk alanında araç tescil ve sürücü belgesi işlemlerinin Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve 38 İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Büro Amirlikleri tarafından yürütüldüğü belirtildi.
İstanbul'da 30 Nisan itibariyle tescilli 3 milyon 742 bin 680 araç olduğu, 2016 yılında ise 56 bin 601 aracın tescil edildiği belirtilen açıklamada, "Aranan araçların veya plakaların en kısa süre içerisinde tespitini sağlamak amacıyla Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 13.04.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Pol-Net araç tescil kaydında tek/çift çalıntı plaka ve çift plaka kayıp bilgisi bulunan tüm araçların plakalarının yeni harf ve rakam grubundan plaka ile değiştirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Plakası çalınan veya kayıp olan araç sahiplerine, bildirimde bulunduğu aracın plakasının PTS'de (Plaka Tanıma Sistemi) alarm üreteceğinden kendisinin mağdur olmaması ve kolluk kuvvetlerinin meşgul edilmemesi için, bildirimde bulunulan plakanın 15 gün içinde yeni harf ve rakam grubu plaka ile değiştirilmesi gerekiyor, aksi takdirde her yakalama esnasında Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre ceza uygulaması yapılmaktadır." denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"ASBİS (Araç Tescil ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması) Projesi kapsamında ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren değişiklikleri ile ülkemizde kullanılan sürücü belgelerinin tamamı şekil ve içerik olarak Karayolları Trafik Konvansiyonu ve Avrupa Birliği Müktesebatında yer alan sürücü belgelerine uygun olarak 5 yıl içerisinde değiştirilecek olup, süreli olarak verilecek bu belgelerin süresi bitiminde sürücülerin sağlık kontrolünden geçirilmesi hedeflenmiştir. 3 ay içerisinde yurt dışına çıkış yapacaklarını belgeleyen veya zayi başvurusunda bulunanlara yenileme işlemlerinde öncelik verilecek, ilk defa sürücü belgesi alacaklar ile sürücü belgesi sınıfını yükselten vatandaşlarımızın müracaatları randevu sistemi ile yapılmaktadır.
Ayrıca, ilk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi olanlar 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilmektedir. Sürücü belgesi işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğünün e-randevu sistemi (surucurandevu.egm.gov.tr) üzerinden randevu alınarak yapılmaktadır. 2016 yılı Mart ayı itibariyle ilimizden verilen toplam 6 milyon 916 bin 557 sürücü belgesi olduğu, diğer illerden sürücü belgesi alıp da ilimizde ikamet eden vatandaşlarımız da göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 8 milyon sürücü belgesinin 5 yıl içerisinde yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi öngörülmektedir. Ayrıca, yeni tip sürücü belgelerinin verilmeye başlandığı 01.01.2016 tarihinden itibaren; 68 bin 681 yeni sürücü belgesi, 152 bin 804 yenileme olmak üzere Mayıs ayına kadar geçen sürede toplam 221 bin 485 sürücü belgesi işlemi yapılmıştır."
akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...