Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin de yargılandığı 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Ogün Samast, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
Bugün görülen duruşmada dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ifade verdi. Cerrah Hrant Dink’e karşı koruma tedbirleri başlatma gibi bir görevi ya da yetkisi olmadığını söyleyerek, “Trabzon istihbaratı cinayete ilişkin aldığı bilgiyi İstihbarat Daire Başkanlığı ile paylaşmalıydı. İstihbarat Daire Başkanlığı da İstanbul ve Trabzon arasında koordinasyon sağlamalıydı. Ama iki yer de üzerine düşeni yapmamıştır” dedi. Dink’in öldürülmesinde hiçbir kusuru olmadığını söyleyen Cerrah, “Beraatimi talep ediyorum” dedi.
İfadesinin ardından çapraz sorgusuna geçilen Cerrah’a mahkeme başkanı ve üye hakimler soru sordu. Üye hakim Cerrah’a, “Koruma ile ilgili sorumluluğun valilikte olduğunu söylediniz? Ancak siz de İl Koruma Komisyonu’na üyesiniz. Bu kapsamda tüm sorumluluğu valiliğe yüklemek doğru mu?” diye sordu. Cerrah bu soru üzerine, “Komisyonda söz sahibi vali beydir. Biz koruma verilsin desek bile o hayır derse koruma verilmez. Ayrıca koruma verilecek kişi ile ilgili MİT’ten ya da diğer istihbarat birimlerinden bilgi gelmelidir” dedi.
Kendi döneminde hayati tehlike yönünde istihbarat aldıklarında hemen harekete geçtiklerini anlatan Cerrah şarkıcı İbrahim Tatlıses’e yönelik bir eylemi de durduklarını söyledi. Cerrah, ‘İbrahim Tatlıses vurulacak’ bilgisini aldıklarını ve hemen Tatlıses’i uyararak araştırma yapmaya başladıklarını anlattı.
Tatlıses’i vurmasından şüphelendikleri kişi olan Abdullah Uçmak’ın telefonlarını da dinlemeye aldıklarını söyleyen Cerrah, “Ne zaman ki şahıs kalaşnikofu aldı hemen operasyon yaptık. Adam tutuklandı. Zamanını hatırlamıyorum ama 7 yıl filan yattıktan sonra çıktı. Biz de görevi bırakmıştık ve eylemi gerçekleştirdi. Tatlıses’i vurdu” dedi.
Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisinin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Trabzon Valisi’ne iletilmesi gerektiğini anlatan Celalettin Cerrah, “Ancak Vali Beye bilgi verilmemiş ki kanuna göre bilgi verilmeliydi. Eğer bilgi verilse Vali bunu hemen üst yazı ve kişiye özel olarak ilgili ilin valisine gönderecekti. Göndereceği kişi o zamanın İstanbul Valisi Muammer Güler. Güler de bana bilgi verecekti. Ben ne yapacaktım? Hrant Dink ile iletişime geçecektim ve koruma vermeyi teklif edecektim” dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...