Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 3. turu bugün yapıldı.
Toplu görüşmelerin üçüncü turunda gündemde eğitim, sağlık, enerji, din hizmetleri gibi alanlarda çalışan memurların sorunları ve talepleri var. KESK, üçüncü tura da katılmazken, toplantıya giren sendikalar arasında yine kısa süreli gerginlik yaşandı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini söyledi.
Gündoğdu, toplantıda özellikle tedavi ve görev yolluklarını kendisi ödeyip daha sonra bu ödemeleri alamadıkları için mağduriyet yaşayan kamu görevlileri ve bazı belediyelerde maaşlarını alamayan kamu görevlilerinin sorunlarını gündeme getirdiklerini bildirdi.
EYLEM CUMARTESİYE KALDI
Ayrıca hizmet kollarının genel ve özel sorunlarını Kamu İşveren Kuruluna anlattıklarını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:
''Bu konularda, Sayın Bakan'a, 'Geçmiş yıllardaki gibi hizmet kollarının sorunları ilgililer tarafından okunup, sizler tarafından dinlenmiş olmasın, bunların Yüksek İdari Kurula ve ilgili bakanlıklara sevkini ve güçlü bir iradeyle takibini istiyoruz' diye Memur-Sen olarak somut bir öneride bulunduk. Sayın Bakan da 'gelecek seneye ölmez burada olursak, bu masada bunların takibi ve giderilmesi için elimizden geleni yaptığımız göreceksiniz' diye bir siyasi sahiplenme ve bunun suya atılan imza olarak kalmamasına yönelik bir tavır geliştirdi. Bunu önemsiyoruz.''
Toplu görüşmelerde yarın grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı talebinin gündeme geleceğini anımsatan Gündoğdu, bu talebin gerçekleşmesi için yarın Ankara dışındaki tüm illerde eylem yapacaklarını, Ankara'daki eylemi ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay yarın konfederasyon genel merkezini ziyaret edeceği için cumartesi gününe ertelediklerini bildirdi.
'DEVLETTEN SÖZ ALDIK' MESAJI
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise şunları söyledi: "Kurumlarla ilgili taleplerin geçen sene olduğu gibi rafa kaldırılmamasını ve bu taleplerle ilgili değerlendirmelerin yapılmasını istedik. Bu konuda aldığımız söz, önemli bir sözdür. Altını çizerek ifade etmek istiyorum, geçen sene hizmet kollarıyla ilgili taleplerimizin Devlet Personel Başkanlığında değerlendirilmesi ve ne yönde işlem yapıldığının bize bildirilmesini istediğimizde ilginç bir yazıyla karşı karşıya kalmıştık. 'Mutabakat Zaptı'nda bu dosyaların değerlendirileceğine dair bir hüküm bulunmadığından işleme alınmamıştır' gibi bir cevap verdiler. Bunu yadırgadığımızı, bu sene aynı işlemle karşı karşıya kalmak istemediğimizi ifade ettik. Sonuçta Sayın Bakan bir söz verdi. 'Buradayken, Allah can verdiği sürece bu taleplerin iki noktada değerlendirilmesini ısrarla takip edeceğini' ifade etti."
Akyıldız, "Ayrıca bu taleplerin bütünü Yüksek İdari Kurula gönderilerek takibi ve gereğinin yapılması, kurulun sorumluluk üstlenmesi konusunda ısrarcı olacağını ve gereğini yapacağını ifade etmiştir. Bu bizi rahatlatmıştır" dedi.
TOPLANTIDA YİNE GERİLİM VARDI
Hizmet kollarının sunumları sırasında Memur-Sen'e bağlı sağlık sendikası sunumunu slaytlarla yapmak istedi.
Ancak Kamu-Sen buna itiraz etti ve geçen sene kendilerinin bu şekilde sunum yapmalarına izin verilmediğini belirtti.
Görüşmelere başkanlık eden Bakan Hayati Yazıcı bu itiraza şaşırdı ve "Teknolojiye karşı mı çıkayım?" dedi.
Bunun üzerine Kamu-Sen toplu görüşme salonundan çıktı. Toplantı salonuna da ancak Sağlık-Sen'in sunumu bittikten sonra girdi.
22 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan toplu sözleşme ve grev hakkı konulu toplantının tarihi de değiştirildi. Dördüncü oturum yarın yapılacak.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...