Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında, "İmamoğlu ve Yavaş, bu süreçte herhangi bir seçime girmeyecek. O yüzden görevlerinden istifa etmelerine de gerek kalmayacak. Bu kritik süreçte geliştirilen formül, 6'lı masayı daha da güçlendirdi. Açıkçası, krizden güçlenilerek çıkıldı" dedi.
İŞTE SAYGI ÖZTÜRK'ÜN YAZISI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, mevcut görevlerinin yanı sıra geniş yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılması formülüyle, 6’lı masada kriz aşıldı. Onlar seçime katılmayacak, dolayısıyla görevlerinden istifa etmeleri de gerekmiyor. Cumhurbaşkanı yardımcılığına ne zaman başlatılacaklarına da Kılıçdaroğlu karar verecek.
Anayasa’nın 127’nci maddesinde çok küçük bir değişiklik yapılmıştı. Orada, “Bakanlar Kurulu” kaldırıldı yerine “Cumhurbaşkanı” konuldu. Bu bölüm önemli değil. Önemli olan o maddenin tamamında mahalli idarelerin kanunla düzenlenmesi ilkesinin bulunması. Buna göre belediyelerin kuruluşu, organlarının görevleri, bütün yapacağı işlemlerin kanunla düzenlenmesini öngörüyor.
KARARNAME ÇIKARILAMAZ
Anayasa’yı yine açalım. 104’üncü maddede cumhurbaşkanının yetkilerini açıklandıktan sonra “Anayasa’da, kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarılamaz” deniliyor. Maddeyi okuduktan sonra, konuyu Danıştay eski Başkanı Nuri Alan’a sordum. Şunları söyledi:
“Kanunla düzenlenmesi gerektiği açıkça...
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...