Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın SEGBİS ile katıldı. İki tutuksuz sanık da avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulundu.
ŞİKAYET ETTİKLERİ İÇİN PARALARINI ALAMADILAR
Müştekilerin katılmadığı duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Aydın, mağdurlarla ticari bir anlaşma yapıldığını söyleyerek, “Bu anlaşma şirkete kayyum atanana kadar devam etmiştir. Şirkete kayyum atanana kadar ödemelere de devam edilmiştir. Medyanın kışkırtması ile galeyana gelen halk yurt dışına kaçtığımı düşünerek savcılıklara şikayette bulundu. Bu şikayetler sonrası şirkete kayyum atandı. Mağdurlar sözleşmeye göre anaparayı kolaylıkla alacakken yaptıkları şikayetler nedeniyle paralarını alamamış ve ödeme yapılamamıştır." dedi. Şirketinin malvarlığının sürekli artış gösterdiğini söyleyen Aydın, “Şirketin içini boşalttığım tamamen medyanın kışkırtmasıdır. Şirketin malvarlığı sürekli artış göstermiştir. Asla insanları kandırmak onlara zarar vermek gibi bir düşüncem olmadı” dedi.
BEN NEDEN TUTUKLU OLDUĞUMU ANLAMADIM
Mehmet Aydın’dan sonra söz alan ağabeyi Fatih Aydın da, 350 gündür tecritte olduğunu söyleyerek, “Benim bu insanlarla ticari ya da sosyal bağlantım yok. Diğer sanıklara da sorduğunuzda benim şirkette üst düzey yönetici olmadığımı beyan ederler. Ben neden tutuklu olduğumu hala anlamadım. Kimsenin parasını almadım” dedi.
Alınan beyanların ardından Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 2 Eylül'e erteledi.
SUÇSUZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAKTIR
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın’ın avukatı Mehmet Keske, söz alarak müvekkilinin eyleminin dolandırıcılık faaliyeti içerisinde olmadığını, ticari bir faaliyet içinde olduğunu öne sürdü. Avukat Keske, "Mahkemenin detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Bu neticede müvekkilimizin suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 3 farklı iddianamede, toplam 1’i firari 48 sanıktan 18'inin örgüt yöneticisi, 23'ünün örgüt üyesi ve 7'sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtiliyor. İddianamede toplamda 4 bin 449 kişi de "müşteki" olarak yer alıyor.
Aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisinin bulunduğu "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", 3 bin 672’kez "Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" yine 3 bin 672’kez Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 25 bin 39 yıldan 83 bin 446 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.
23 sanığın “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama” suçlarından 4’er yıldan 10’ar yıla kadar, 7 sanığın ise “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 4’er yıldan 10’ar yıla kadar hapsi talep ediliyor.
Firari sanık Cengiz Samur’un avukatı Behlül Kıroğlu ise müvekkilinin Amerika’da yaşadığını kaydederek sanık Samur’un istinabe yoluyla savunmasının alınmasını talep etti.
Bunun yanı sıra Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 17 Mart’ta görülen celsesinde 48 sanıktan 28’inin dosyasının davanın niteliği dikkate alınarak bu dosyaların ayrılmasına ve yapılan yargılamada da 28 sanığın ayrı ayrı beraatlerine karar vermişti.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...