Koronavirüsün artan etkisine dair bazı insanlar için potansiyel uzun vadeli komplikasyonların giderek daha fazla tanınmasına yol açtı.
Koronavirüs hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklara yol açıyor.
Bu rahatsızlıklardan bazı şöyle sıralanabilir:
-Fiziksel hastalık: Kalp, akciğer, böbrek, sinir
-Psikolojik hastalık. İnsanların normal hayata dönmesine izin vermek için rehabilitasyon gerektirir.
Fitnessın rehabilitasyonda önceden var olan rolü açıktır ve rehabilitasyon hizmetlerinin büyük çoğunluğu şu anda birçok hastalık için fitness sektörü tarafından sağlanmaktadır.
SPORA KORONAVİRÜS ENGELİ
Sporun hem ruha hem de bedene olan birçok faydası biliniyor. Sağlıklı bir yaşam için hareket halinde olmak, gün içinde en az 10000 adım atmak, haftalık olarak düzenli egzersiz yapmak gerekiyor. Ancak koronavirüsü ağır atlatan ve yoğun bakımda kalan hastaların spor yapması neredeyse imkansız.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklama, birçok koronavirüs hastasının solunum yolu yetmezliği nedeniyle spor yapmakta zorlandığı belirtildi.
6-12 AY ARASI TAVSİYE EDİLMİYOR
Daha önce yoğun bakım servisinde koronavirüs tedavisi görmüş hastalara doktorlar tarafından 6 ila 12 ay arası spor yasaklandı. Koronavirüsün kalpte enflamasyona yol açtığı biliniyor. Bu nedenle doktorlar, ağır koronavirüs vakalarının tedavisinin zorlaştığını ve iyileşme sürecinin daha belirsiz hale geldiğini ifade ediyor. Kalpteki hasar nedeniyle de koronavirüs geçirmiş hastaların 6-12 ay arası spor yapması tavsiye edilmiyor.
GİZEM AK/TURKTIME
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |