E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSMİNİ KORUMA KANUNU ÇIKARILMALI
25 Aralık 2023 Pazartesi

CHP-PKK Güdümlü DEM İşbirliği

Türkiye’de toplum hafızasına fiili algı olarak kazınan bir hakikat şudur: “HDP’nin devamı olan DEM, PKK terör örgütünün meşru siyasi parti görünümlü temsilcisidir”.

İki gün önce Amerika ve İsrail’in mutlak güdümünde vekâlet savaşı yürüten, bu kapsamda yıllardır ülkemizi parçalamak için kanlı eylemler gerçekleştiren PKK, 12 kahraman askerlerimizi hunharca katletti.

Cumhuriyetin kurucusu olan bir partinin, bu eylemleri en başta ve en şiddetli tonda kınaması beklenirdi. Hatta bu partiden hunharca işlenen bu katliamı kınama yönündeki işbirliğinin başlatıcısı olması da beklenirdi. Ama bu parti, ne bu işi başlattı, ne de bu yöndeki işbirliğine yanaştı; PKK’nın uzantısı DEM ile olan ilişkilerini daha da sıkılaştırdı. Gittikleri her bir şehit cenazelerinde, şehidin can parçaları (anneleri, babaları, eşleri, evlatları vd.), CHP yönetiminin bu tutumuna yönelik en üst perdeden tepki vermelerine rağmen, CHP-DEM ilişkileri aksamadı, daha ileri aşamalara taşındı.

Ülkemizde Cumhuriyetin Kuranlar ve Cumhuriyetin Mana ve Gerekleri

Ülkemizde eğitimin tüm aşamalarında öğretilen bir bilgi vermek istiyorum:

“Türkiye’de Cumhuriyeti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir”.

Zaten ülkemizde bunun aksini iddia eden bir kesim de yoktur.

Peki, Cumhuriyet nedir?

Hukukî anlamda Cumhuriyet, monarşik olmayan devlet demektir. Yani, Cumhuriyetin hukuki manası, monarşik olmayan devlet olmasıdır. Buna “dar manada cumhuriyet” de denir.

Bir yönetim sistemi olarak cumhuriyet, demokrasiye tekabül etmektir; yani egemenliğin halka ya da millete ait olduğu yönetim sistemine demokrasi dendiği kadar cumhuriyet de denir. Buna “geniş manada cumhuriyet” de denir.

Cumhuriyetin bir de, siyasi felsefi manası vardır. Bu manada cumhuriyet, monarşinin karşıtlığı şeklinde ifade edilemez.

Burada kısaca, Cumhuriyetin siyasi felsefi manasının gereklerine temas edeceğiz:

(1) Kamu işleri, vatandaşların aktif katılımıyla kararlaştırılır;

(2) Vatandaşlar, vatandaşlık ve müşterek faydalar etrafında örgütlenmiş bir topluluktur;

(3) Cumhuriyetçi geleneğin özünü, “yönetimin, kamunun kendisi tarafından idare edilecek olan bir ‘kamusal mesele’ olduğu inancı” teşkil eder;

(4) Siyaset, bir siyasi hak kullanımı kapsamında, “özel” alana ait, herkesin yapabileceği, şahsi bir iş değil; kamusal bir iştir ve sonuç olarak, “kamusal alanda” aleni olarak icra edilir;

(5) Kamusallık, özel ve şahsi olmaktan çok, açık ve kamusal olma şartını ifade eder;

(6) “Siyasetin kamusal bir iş” olarak görülmesinin neticesi olarak, bireysel çıkar, kaygı ve talepler yerine, toplumsal sorumluluk ve vatandaşlık erdemi ön plana çıkar;

(7) Toplumsal ve kamusal yararların bireysel yararların önüne geçirilmesi kaygısı öne çıkar;

(8) Vatandaş, siyaseti, kendi özel menfaatlerini izlediği bir arena olarak göremez; müşterek menfaatler özel menfaatlere üstündür;

(9) Vatandaşlık, hiçbir kimliği, vasfı, niteliği olmayan kamusal statü değildir; belli bir “erdemlilik” anlayışına sahip olmayı mutlak olarak lüzumlu kılar. Kamu işlerine aktif olarak katılan vatandaş, herhangi bir kişi değil, “sivik/vatandaşlık erdem”leri ile donanımlı kişidir. Bu erdemlerden bazıları şunlardır: Bağımsızlık”, “kamusal ruha (hamiyetperverlik) sahip olmak”, “vatanseverlik”, “vatanperverlik”, “onur”, “milliyetperverlik” ve “ortak iyinin özel menfaatlere üstün tutulması”.

(10) Cumhuriyetçi felsefenin önemli kavramlarından biri de “öz-yönetim”dir. Bu düşünceye göre, vatandaşlar, genel olarak, yönetmeyi ve yönetilmeyi paylaşan kişilerdir. Tabii ki öz-yönetimle kastedilen, ülkenin bölünüp parçalanarak, her bir parçanın kendini yönetmesi değildir. Vatandaşların, yönetilmek kadar yönetmeye katılımı da birinci derecede önemlidir.

CHP’nin Terör Örgütleri ile Bütünleşen Partilerle İlişkisi

Yukarıda sözü edilen Cumhuriyetçi vasıfların, CHP’nin, terör örgütleri ile içli dışlı olan, hatta bir terör örgütü konsorsiyumunun siyasi uzantısı olarak faaliyet gösteren bir siyasi parti görünümlü yapı ile ittifak kurması ile bağdaşırlığı sıfırdır (0), hatta eksi (-∞) sonsuzdur.

DEM, hakkında bölücülük suçlaması ile kapatma davası açılan bir partinin adıdır.

Bu parti daha yeni ortaya çıkan bir parti de değildir. Daha önce, bu partinin selefi olan çok sayıda parti Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatıldı. DEM, daha önce bölücülük iddiası ile kapatılan partilerin son temsilcisidir.

Belki birileri şunu söyleyebilir:

“Efendim, DEM, kapatılıncaya kadar, anayasal ve kanuni olarak meşru bir partidir”.

Bunun söylenmesi, bu parti ile olan ittifakı meşrulaştırmaz. İnsanlarda VİCDAN diye bir şey vardır. İnsanların vicdani kanaatlerine göre, DEM, bölücü PKK’nın, kapatılıncaya kadar meşru görünümlü mutlak uzantısı, temsilcisi konumundadır. Bunu bilmemek mümkün değildir. Bunu bilmediğini söylemek, Türk Milletinin AKLI ile alay etmektir.

Şimdiye kadar, DEM ve selefi partiler, hiçbir zaman PKK ve uzantıları ile çatışma içine girmedi; sürekli bölücü yapıyı koruyucu çabalara girişti. Hatta bu partinin fiili yönetimi bizzat PKK ve uzantıları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bunu görmek için öyle basiretli falan olmaya da gerek yoktur. Görmeyen ya da görmediğini söyleyen bir kişinin, ya basireti bağlanmış demektir ya da bu kişiler, bu partinin gerçek kimliğini bildiği halde halka karşı iki yüzlü davranarak bilmiyor görünerek hareket etmektedirler.

Bu memlekette, en âmî, anlaması en kıt kişiler bile, selefi HDP olan DEM’in PKK ve uzantıları ile olan ilişkisini biliyor. CHP gibi Cumhuriyeti kurduğunu söyleyen bir partinin yöneticilerinin bütün bunları bilmemesi imkânsızdır. CHP’li yöneticilerin DEM’in bu kimliğini bile bile bu parti ile diyalog yapması, seçim ittifakına girişmesi, hem yukarıda bahsini ettiğimiz siyasi felsefi anlamda cumhuriyetin tüm temel ilkeleri ile yüzde yüz çelişmekte, hem de bu tutumla Cumhuriyetimizin kurucu felsefesi imha edilmiş olmaktadır.

Bir soru sormak isterim:

“Cumhuriyetin banisi olarak bilinen Cumhuriyet Halk Partisinin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi tuz-buz etmek, bölük pörçük hale getirmek isteyen, Sömürgecilerin bu ülkeyi parçalamak için aparat olarak kullandıkları PKK’nın uzantısı bir parti ile yan yana gelmeyi bırakalım, kuruluşuna bir saniye bile tahammül edebilir miydi”?

Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı “bir kelime” bilen bir kişinin bile bu soruya HAYIR cevabı vereceğini söylemek isterim.

Son yıllarda CHP Yönetimi Neler Yapıyor?

CHP, son yıllarda PKK ve uzantısı partilerle sürekli işbirliği halinde hareket ediyor. Bu yöndeki ilk işbirliği, CHP ile aynı kulvarda faaliyet gösteren ve Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk’ten sonra gelen ikinci Cumhurbaşkanı vasfını haiz olan İsmet İnönü’nün oğlu Erdal İnönü’nün genel başkanlığını yaptığı SHP’nin 20 Ekim 1991 günü yapılan Genel Seçimlerde dönemin PKK uzantısı partisi olan Halkın Emek Partisi  ile ittifak yapması ile gerçekleşti. Bunu, ileriki yıllarda CHP ile PKK’nın uzantısı olan partiler arasında ittifaklar takip etti. Bu yöndeki son ittifak, 2023 TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleştirildi. Şimdi de, PKK’nın uzantısı DEM ile CHP yerel yönetimler seçimlerinde ittifaka hazırlanıyor.

CHP-DEM ittifakının zarar görmemesi için, CHP yönetimi, iki günde 12 yiğit askerlerimizi şehid eden PKK’li terör eylemlerine güç birliği ile tepki verilmesi hareketine katılmıyor. Bahanelerinin, sırf DEM’i rahatsız edecek bu güç birliğine katılımı yapmamayı haklılaştırma çabasından öte bir manası yoktur. Bu parti, her ne kadar kendisi zevahiri kurtarmak için bir açıklama yaptı ise de, cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir partinin bu güç birliğinden kaçınması inanılmaz çelişkiler arz etmektedir.

Yapılması Gereken: Cumhuriyet Halk Partisi İsmini Koruma Kanunu

Yukarıda Cumhuriyetin gereklerine temas ettik. PKK’nin uzantısı bir parti ile işbirliği içinde olan şimdiki CHP’nin politikalarının, Cumhuriyeti kuran CHP’nin kurucu kimliği ile uyumluluğu sıfırdır. Hatta yeni kimliği ile CHP, Cumhuriyeti kuran CHP’nin kurucu kimliğine ihanet içindedir. CHP’nin kuruluşta yok etmek istediği ayrılıkçılığı, şimdiki CHP diriltmeye çalışıyor. En azından ayrılıkçı bu parti ile güç birliği yapıyor.

Bence, tüm Cumhuriyetçiler ittifak halinde şu yönde bir kanun önerisi vermeliler:

Cumhuriyetin kurucu değerlerini yok eden, Bağımsızlık’, ‘kamusal ruha sahip olmak (hamiyetperverlik)’, ‘vatanseverlik’, ‘milliyetperverlik’, ‘onur’, ‘vatanperverlik’ ve ‘ortak iyinin özel menfaatlere üstün tutulması’” gibi cumhuriyetçi felsefenin kurucu ilkelerini inkâr eden mevcut Cumhuriyet Halk Parti’sinden bu isim alınmıştır. Hiçbir parti, Cumhuriyetin kuruluşunu sembolize eden Cumhuriyet Halk Partisi ismini kullanamaz”.

Bu sayede, Cumhuriyetin kuruluşunu sağlayan, Cumhuriyetçi kurucu ilkelerle bütünleşen bir parti isminin bölücü bir parti ile ittifak yapan bir başka parti tarafından istismar edilmesi önlenmiş olur. Aksi halde, mevcut CHP yönetiminin bölücülerle olan işbirliği Cumhuriyetin kurucu değerlerine zarar vermeye devam eder.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 23167 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CAN ATALAY VAKASINDA NİHAÎ ÇÖZÜM TBMM’NİN DEVREYE GİRMESİDİR
12/14/2023
GAZZE’DE MÜSTEMLEKE GÜÇLERİN GERÇEK KİMLİĞİ PAZARA SERİLDİ
11/27/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (3)
11/13/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (2)
10/22/2023
EĞİTİM SİSTEMİMİZLE ALAKALI DEĞERLENDİRMELER: MEB’İN ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITMASI (1)
9/22/2023
OTORİTER MİLİTAN LAİKÇİ KİMLİKLE BÜTÜNLEŞTİRİLEN KARMA EĞİTİMİN ÇOĞULCULAŞTIRILMASI
8/8/2023
15 TEMMUZ RUHU GÜCÜNÜ NE ÖLÇÜDE KORUYOR?
7/15/2023
DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA BAYRAM VE HÜZÜN BİR ARADA
6/30/2023
CHP İktidar Olabilir mi?
6/20/2023
14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ: “SAHTE” VE ÇELİŞKİLİ SİYASETİN YENİLGİSİ
6/6/2023
KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
5/23/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
ADNAN METİN 25 Aralık 2023 Pazartesi 20:26

AYNEN TÜM GEÇMİŞLERİMİZE İÇTENLİKLE KATILIYORUM SAYIN HOCAM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUZ KOLAY GELSİN. SELAMÜNALEYKÜM.

Yorumu oyla      0      0  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
dolar
passolig
DEAŞ
haberler
işte benim stilim
Fatih Erbakan
PSG
Anadolu