E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD'den İntikam Operasyonu Wikileaks'ın Etrafındaki Çemberi Daraltan Baskının Gizli Patronu Obama mı?

Diplomatik yazışmaları ortalığa saçıldığı için öfke krizi geçiren ABD WikiLeaks ve kurucusuna yönelik intikam operasyonu düzenliyor. Misillemenin kamuya açık yüzünü Lieberman şirketlere baskı kurarak yaparken, perde arkasında duran Obama operasyonu yönetiyor

9.12.2010 - 07:58
ABD den İntikam Operasyonu

ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait diplomatik yazışmaları yayınlayarak dünyayı ayağa kaldıran WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, İsveç'ten 2 kadının tecavüz ve taciz iddiaları nedeniyle 14 Aralık'a kadar Batı Avrupa'nın en büyük cezaevlerinden biri olan Wandsworth'ta gözaltına altında kalacak. 14 Aralık'ta İsveç'e iadesi görüşülecek olan Assange, içeride olmasına rağmen internet sitesi WikiLeaks belge sızdırmayı sürdürüyor. ABD de, Assange'ı casuslukla suçlamanın yollarını arıyor. ABD ve İsveç arasında İsveç reddetse de gayriresmi olarak Assange'ın ABD'lilere teslim edilmesi olasılığı değerlendiriliyor. ABD'nin intikam operasyonun kamuya açık yüzünü ABD Senatosu İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Joe Lieberman yürütüyor. Lieberman, WikiLeaks'le bağlantılarını kesmesi için şirketler üzerinde baskı kuruyor. Liberman'ın baskısıyla Amazon, Visa, MasterCard, PayPal, EveryDNS, Switzerland Post Bank gibi pek çok büyük firma, WikiLeaks'in hesaplarını iptal etti, para ve iletişim akışını durdurdu.


BAŞKAN PERDE ARKASINDA
Perde arkasında da ABD Başkanı Barack Obama bulunuyor ve bizzat operasyonu yönetiyor. Obama şimdiye dek WikiLeaks konusunda kamuoyu önünde tek bir kelime etmedi. Eski CIA uzmanlarından Larry Johnson, WikiLeaks'e yönelik operasyonun en tepeden yönetildiğini söylüyor ve 'Kurumlar kendi başlarına hareket etmiyor. Operasyonun başında Beyaz Saray var' diyor.


ÖZGÜRLÜĞÜN KALESİ YIKILDI
Washington'ın hedef listesine en son New York Times gazetesi girdi. Belgeleri yayınlayan gazete hakkında soruşturma açılması istendi. WikiLeaks'le bağlantılı internet sitelerine de siber saldırılar yoğunlaşıyor. İfade özgürlüğünün kalesi ve internet özgürlüğünün öncüsü olmakla övünen ABD, misillemeler nedeniyle iki yüzlülükle suçlanıyor.  ABD'nin Mayıs 2011'de Dünya Basın Özgürlüğü Günü'ne ev sahipliği yapma planları nın olduğunu açıklaması, WikiLeaks' yönelik saldırılarla aynı döneme gelmesi de manidar bulundu. Tema, basın özgürlüğünü genişletmek ve dijital çağda serbest bilgi akışına destek vermek.

Assange Oscar Wilde'ın cezaevinde
WikiLeaks kurucusu Assange, Batı Avrupa'nın en büyük cezaevlerinden Wandsworth'da tutuluyor. Londra'nın güney batısındaki 1665 mahkum kapasiteli cezaevinde, İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde, 1950'li ve 60'lı yılların organize suç çetesi liderlerinden Ronnie Kay, 1970 ve 80'li yıllarda 'İngiltere'nin en vahşi mahkumu' unvanına sahip Charles Bronson'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kalmış. Wilde (1854-1900) o dönemde suç kabul edilen cinsel tercihi dolayısıyla mahkum olmuş ve burada cezasının bir kısmını çekmişti. Filmlere ilham kaynağı, şarkılara konu olan Wandsworth, ağır suçluların yattığı bir hapishane.

Bay Sızıntı'yı kim oynasın
WikiLeaks internet sitesinin kurucusu 39 yaşındaki Bay Sızıntı lakaplı Julian Assange'ın hayatı Hollywood için bol malzeme çıkartacak nitelikte. İnternet haber sitesi Politico, hayatı film yapılsa kimin Assange'ı canlandırabileceği konusunda bir liste yayınladı. Listede John Cameron Mitchell, Paul Bettany, Colin Mochrie, Ralph Fiennes ve Neil Patrick Harris bulunuyor. Politico, takipçilerinden de Assange'ın oynayacak aktör konusunda listeye katkı yapmalarını istedi.

Facebook baskıya boyun eğmedi
Gönüllülerden, stajyerlerden ve bir grup eylemciden oluşan WikiLeaks, finans kuruluşlarının kısıtlamalarıyla karşı karşıyayken siteye Facebook'tan önemli bir destek geldi. 550 milyona yakın abonesiyle dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, baskıya rağmen WikiLeaks sayfasını kapatmayacağını açıkladı.
Facebook'un Halkla İlişkiler ve İletişim Direktörü Andrew Noyes, sitedeki WikiLeaks sayfasının ne içerik standartlarını ihlal ettiğini ne de sayfaya yüklenen içeriğin site kurallarına aykırı olduğunu bildirdi. ABD'li yorumcu ve yazar Jeff Jarvis de, WikiLeaks'in bağış hesaplarına MasterCard ve Visa tarafından yasak getirilmesini, 'Jarvis, 'Pornografi için ödeme yapmak, kürtaj karşıtı fanatikleri, homofobik bağnazları ya da ırkçı Ku Klux Klan'ı desteklemek için Visa ya da MasterCard'ı kullanabilirim. Ancak bu kartları ya da PayPal'i Wikileaks'i desteklemek, şeffaflık, ifade özgürlüğü ve gerçek hükümet reformunu desteklemek için kullanamıyorum' sözleriyle eleştirdi. Assange'ın destekçisi hackerler bugün de boş durmadı. Kendilerini 'Meçhul' olarak nitelendiren bir grup MasterCard'ın internet sitesini çökertti. Assange'a tecavüz suçlamasında bulunan Anna Ardin ve Sofia Wilen isimli 2 İsveçli kadının avukatı Claes Borgström'ün internet sitesi ve tutuklama emrini çıkartan İsveç Savcılığı'nın internet sitesi de Bay Sızıntı'nın destekçisi hackerların saldırılarından nasibini aldı.

Hedef Türk-ABD ilişkileri olabilir
ABD'nin eski ulusal güvenlik danışmanı Zbigniew Brzezinski, 'WikiLeaks'te Türkiye ile ilgili bu kadar çok belge yayınlanması şaşırtıcı. İki ülke arasındaki ilişkilere zarar verilmek istenmiş olabilir' dedi. Eski Başkan Jimmy Carter'ın ulusal güvenlik danışmanı Brzezinski, Der Spiegel'e verdiği röportajda sızıntının, ABD diplomasisinde köklü bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi ve 'Bu belgeler Çinli veya Rus diplomatların merkezlerine yolladıklarından çok farklı değil' dedi. Obama'ya tavsiyede bulunan Brzezinski, 'Danışman olsaydım, ona rahatlayıp yoluna devam etmesini söylerdim' dedi.

ABD'li diplomatlara güven azaldı
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Wikileaks belgelerinin ABD'nin diğer ülkelerle ilişkilerini raydan çıkarmayacağı mesajını defalarca dile getirmesine rağmen, hem ABD Dışişleri hem de Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, bazı yabancı hükümetlerin ABD ile olan temaslarını düşürdüğünü, güven sorununun yaşandığını ve ABD'nin dış ilişkilerinin zarar gördüğünü belirtti. Pentagon Sözcüsü Albay Dave Lapan, 'Bireylerin ve hükümetlerin bizimle yaptıkları işbirliği ve bilgi paylaşımında değişimler olduğuna dair işaretler var. Genel anlamda, işbirliğinde azalma mevcut' dedi.(akşam)

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 9 Aralık 2010 Perşembe 11:33

açıklanan belgelerin bindebiri türkiye ile ilgili olmasına rağmen sanki türk-abd ilişkilerini bozmak için yayınlanmış gibi bir hava ebtiriliyor.abd yetkilileri defalarca yazılanların "diplomatlarımızın samimi görüşüdür" demesine rağmen,hala olayı saptırmaya çalışıyorlar.nasıl olsa afyonlanmış akp yanlısı bir kesim biat kültürü gereği inkarlara inanıyor.ayrıca abd dış bakanı kamuoyu önünde hiç bir zaman özür dilemediği halde,dış bakanımız böyle bir şeyden bahsederek halkı aldatmaya çalışıyor.

Yorumu oyla      20      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Wikileaks'ten Son Belgeler
WikiLeaks’ten yeni sızan belgelerde dünyanın en muhafazakâr ülkelerinden ...
Hackerlerin İntikamı Acı Oldu
WikiLeaks’in baskı altına alınmasını protesto eden ‘hacktivits’ grupları, ...
Milyarlarca Dolarlık Banknot Çöp Oldu
Amerikan Hazinesi'ndeki bir basım hatası, 110 milyar dolar değerinde 100 ...
 
İSRAİL YİNE YAN ÇİZDİ
İsrail Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Silvan Şalom, Gazze’ye yardım ...
Amerika'da Basım Hatası
Amerikan Hazinesi'ndeki bir basım hatası, 110 milyar dolar değerinde 100 ...
Wikileaks'ten Son Bomba:
İnternet sitesi Wikileaks'in sızdırdığı bir Amerikan belgesine göre, Suudi ...
 
Bilim Adamları 62 Yıldır Bu Sineği Arıyordu!
Dünyanın en nadir ve sıradışı görünümlü sineğinin yeri bulundu
Gazze Ambargosu Yumuşatıldı
Bölgeye daha fazla ihracat olanağı sağlanacak.
Lindsay Lohan Alkol Tedavisine Birayla Gitti
Alkol yüzünden başı hep belaya giren ünlü yıldız Lindsay Lohan, tedaviye elinde birayla gitti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
beşiktaş
japonya
sanayi
Joachim Löw
Ahmet Kural
Mesut Bakkal
Mehmet Şimşek
Okan Buruk
muhsin yazıcıoğlu