GazeteDuvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; Partisinin grubunda 2 haftada bir konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk kez bu periyodu bozması da dikkatlerden kaçmadı.
ERDOĞAN MECLİS’E DAHA ÇOK GELECEK
Anayasa değişikliğinin ardından AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantılarına da katılarak konuşma yapmaya başladı. 30 Mayıs 2017’den bu yana AK Parti’nin Meclis grubunda 11 kez konuşma yapan Erdoğan, bu konuşmaları yaklaşık 2 haftalık periyotlar halinde gerçekleştiriyor, Erdoğan’ın konuşma yapmadığı hafta kürsüye Başbakan Binali Yıldırım çıkıyordu. Ancak bu periyot bu hafta değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez üst üste 2 hafta Meclis grubunda konuşma yaptı. Bir teamül haline gelen uygulamadaki bu değişiklik soru işaretlerine yol açtı. AK Parti kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre, yurt dışı programlar başta olmak üzere çok özel programlar olmadığı sürece AK Parti Meclis grubundaki konuşmayı bundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.
İTTİFAK KOMİSYONUNDA AĞIZLARA FERMUAR
Meclis’in yeni yılda ana gündemini Uyum Yasaları oluşturacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 seçiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tam destek açıklamasının ardından kurulan İttifak Komisyonu ilk toplantısını bu hafta yapacak. Ancak gözler 2 liderin çizeceği yol haritasında.
AK Parti’nin 3 kişilik heyetinde yer alan Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceklerini, Komisyon’un yol haritasının da bu görüşmede netleştirileceğini söyledi. Parti kurulları başta olmak üzere ellerinde bugüne kadar yapılmış bir dizi çalışma olduğuna dikkat çeken Şentop, ele alınacak konularla ilgili çerçevenin Erdoğan ile yapılacak görüşmede çizileceğini söyledi.
MHP HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
AK Partili üyeler Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi beklerken MHP hazırlıklarını tamamladı, Komisyon toplantısını bekliyor. MHP lideri Bahçeli’nin kamuoyu ile de paylaştığı başta “Cumhur ittifakı” olmak üzere parti mutfağında ele alınmış öneriler Komisyon’a sunulacak. Ancak MHP’li Komisyon üyeleri çalışmanın detayları ile ilgili bilgi vermekten kaçındı. Grup toplantısı sonrası konuştuğumuz üyeler, “Ağızlar fermuarlı. Anayasa değişikliği çalışmasında olduğu gibi bir değişiklik metni ortaya çıkmadan açıklama yapmayız” dedi. Bu durumda Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda bir dizi değişiklik üzerinde çalışması beklenen Komisyon’un liderlere danışmadan açıklama yapmaması şaşırtıcı olmayacak.
‘CHP’DE PARAŞÜTLE ADAYA DESTEK ÇIKMAZ!’
Uyum Yasaları konusundaki çalışmayı dışarıdan izleyen CHP’nin gündeminde ise geri sayımın başladığı 36. Olağan Kongre var. CHP kulisleri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşına aday çıkıp çıkmayacağını konuşuyor. İstanbul eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ın aday olma ihtimali CHP’de bir karşılık görmüş değil, hatta aday olmak için gerekli yaklaşık 130 delegenin imzasını nasıl alacağı soruluyor. Ayrıca CHP’nin “paraşütle inecek bir genel başkan adayını sahiplenmeyeceği” konuşuluyor. Adaylık için asıl konuşulan isimse CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce. Delegeler, il başkanları ve milletvekilleri ile istişaresini sürdüren İnce’nin bu yoklamayı 1-2 gün daha sürdüreceği, hafta sonuna doğru bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...