E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bir Tek Onlar Rahat Dünya Wikileaks Belgelerişyle Hopladı ama israil'in Keyfine Diyecek Yok

Wikileaks sitesinin yayınladığı Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gizli raporları çok sayıda politikacının tadını kaçırdı ancak bundan memnuniyet duyanlar da yok değil. Örneğin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu.

2.12.2010 - 13:08
Bir Tek Onlar Rahat

Wikileaks tarafından internette yayınlanan bu gizli Amerikan belgeleri İsrail hükümetinde memnuniyet yaratıyor. Çünkü bu belgelerin İsrail'in Ortadoğu'da uyarılarda bulunan, baskı yapan, nükleer güç İran'ı engellemeye çalışan tek ülke olmadığını ortaya koyduğu belirtiliyor. Deutsche Welle'nin haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, bu gelişmenin İsrail için iyi olduğunu söylüyor:

"Gördüğüm kadarıyla açıklanan bu belgelerin İsrail'e zarar verecek bir özelliği ve içeriği yok. İsrail hem içe, hem de dışa yönelik oldukça özgür bir toplum. Bölgedeki sorunlara ilişkin İsrail'in değerlendirmeleri çoğunlukla destekleniyor. Ben burada özel bir şey göremedim. Aslında gerçek gizli belgeler dışarı sızmaz ve bugüne kadar da bunlar açığa çıkartılmamıştır."


Netanyahu'dan İran uyarısı

Wikileaks'in yayınladığı belgelerde, Netanyahu ile yakın kurmaylarının Amerikalı siyasileri öncelikle İran konusuna yönlendirdikleri vurgulanıyor. Bundan bir yıl önce Kongre üyeleriyle konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, İran'daki rejimin şimdiden nükleer bomba üretme yeteneğine sahip olduğunu anlattığı belirtiliyor. Netanyahu'nun bölgeye ilişkin siyasi analizinde, İran halkının yönetime saygı duymadığı, ülkenin ekonomik durumunun kırılgan olduğu, bu yüzden İran'ın ekonomik yaptırımlardan oldukça fazla zarar göreceği belirtiliyor. Netanyahu, İran ile artık diplomatik yoldan mücadele zamanın geldiğini, İran'ın nükleer programının durdurulması için bir ya da iki yıl daha zamana ihtiyaç olduğunu da bu analizinde vurguluyor. İsrail Başbakanı, İran konusunu "mükemmel bir şekilde" kavradığı için Başkan Obama'yı da övüyor.


"İsrail'in işine yaradı"

İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz, Netanyahu'nun değerlendirmelerinin ve Arap ülkelerinin de aynı tarzdaki uyarılarının şimdi internet üzerinden bütün dünyaya duyurulmuş olmasının İsrail'in işine yaradığı görüşünü savunuyor. Steinitz, "İsrail açısından ben bir olumsuzluk görmüyorum. Tam tersine. Belki gerçek daha belirgin bir biçimde ortaya çıktığı için dolaylı yarar bile söz konusudur. Bu da, Arap ülkeleri dâhil tüm Ortadoğu'nun İran'ın nükleer tehditlerinden endişeli olduğu ve batılı ülkeler ile ABD'nin İran'a karşı daha enerjik tavır almaları gerektiği noktasıdır." diyor.


Netanyahu hükümetinin pek memnuniyet duymadığı konunun ise İsrail'in Amerikan yönetimi ile sürdüğü gizli silahlanma görüşmeleri olduğuna işaret ediliyor. Yine internette yayımlanan gizli Amerikan belgelerinde, İsrail'in ABD ile geçen sonbahar aylarında ortaklaşa düzenlenen "Jüpiter-Kobra 10" füze savunma tatbikatı ve de Birleşik Devletlerin bölgedeki tüm silah sevkiyatlarında İsrail'e silah teknolojisi ve kalitesi açısından her zaman "öncelik" tanımasından memnuniyet duyduğu da yer alıyor. (yenişafak)

YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 3 Aralık 2010 Cuma 02:57

YeniVeEskiyeDairNeVarsa!!!.//.CIA ; MOSSAD KavGasi Bu Noktaya Geldiyse ; is Cigirindan Cikti Demektir !!!. Buda Su Demektir ; Herkes Herseye Hazir Olsun !!!.Buraya Nasil Mi Geldik ? Tabi ki Sadece Vikileaks Degil !!!. israil Yaniyor muy mus ? Cok Sayida ölü mü Var mis ? Acaba Neden Dir ? Laftan Anlamayan israil Ogullarina ; Hz. isa`nin vede Hz.Muhammed`in ümmet`i Oldugunu idda Edenler " Tokat " mi Atiyor ?!. Uyari " Toakat " i Mi ?!. Neden Olmasin Ki ?!. Bu isleri Bilenlerin Yorumu Bu !!!. VesSelam !!!...

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 2 Aralık 2010 Perşembe 15:45

Başbakan çıkıyor İsrail'e karşı demediğini bırakmıyor sanırsınız ki İsraili'i yokedecek yandaş medyası aynı şekilde sonuç olarak tümü blöf çünkü somut olarak hiçbir şey yapılmıyor sadece kamuoyunu etkilemek için havanda su dövülüyor.

Yorumu oyla      20      11  
Misafir 2 Aralık 2010 Perşembe 14:46

İsrail ya da ABD..ya da başkalarının parmağı olsun hiçfarketmez.Bunları da Ergenekocu ilan edersiniz.Edersiniz de Silivri'ye nasıl tıkacaksınız merak ediyorum Sn.Özay !!!Hoş Silivri de dolmuş durumda yaaa.. neyse..

Yorumu oyla      22      13  
Misafir 2 Aralık 2010 Perşembe 14:43

İsrail'in bu işte parmağı varsa Ki, Şüphelenmemek mümkün değil.Eğer varsa hedef Türkiye değil ABD dir.ABD yönetimini ele geçirmek içindir.Türkiye için buna gerek yok.Türkiye'yi ezip geçmek(diplomasyle) onlar için çok basit.Eh bu arada ne kadar kirli çamaşır varsa dökülecek tabi.Olan budur.İsraili suçlamak kirli çamaşırlarımızı temizlemez.Temizliği kendimiz yapmamız gerekiyor.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 2 Aralık 2010 Perşembe 14:26

zaten bu belgeler israil abd ortak yapımı bilinçli iftiralarla dolu bir yayın neden kendi tezgahından rahatsız olsun israil

Yorumu oyla      19      11  
ÖzayAtay 2 Aralık 2010 Perşembe 14:03

Boşuna yazmıyoruz bu bir SİYONEOCON psikolojik operasyonudur diye.Hem de daha belgeler yayınlanmadan yazdım.Görmek isteyene herşey o kadar net ki,tabii görmek isteyene.Düşmanımın düşmanı dostumdur deyip neocon-siyonist ortaklığına hizmetkar olanlar da görüyor aslında,benim merak ettiğim içleri huzurlu mu?

Yorumu oyla      23      13  
ÖzayAtay 2 Aralık 2010 Perşembe 13:22

Söylediklerimizi ciddiye almayanlar şunu düşünsün.Bu Wikileaks olayından önce ne oluyordu?ABD daha doğrusu Obama İsraile Batı şeria daki inşaat yasağını uzatması ve filistinle görüşmelere başlaması için baskı yapıyordu.belgeler yayına başladı,Obama onlarla boğuşuyor,tüm dünya basını(siyonistler önderliğinde)bu belgelerle yatıp kalkıyor.İsrail batı şeriadaki inşaat yasağını uzatmayı bırak bugün DOĞU KUDÜS'TE YENİ YERLEŞİM projesi başlattı.İsraili sıkıntıya sokacak tek belge yok.Yalan mı?

Yorumu oyla      20      12  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜBİTAK Karşı Atağa Geçti!
TÜBİTAK, cazip imkanlar nedeniyle araştırmalarını ABD'de sürdüren Türk ...
Merakla Beklenen Sır 'Fos' Çıktı!
Konuyla ilgili gelen bilgiler, tüm bu beklentileri boşa çıkaracağa benziyor, ...
PKK'ya Silah Satan Ülke Hangisi?
WikiLeaks belgeleri bu kez Ankara ile Moskova’nın arasını açabilecek yazışmaları ortaya çıkardı.
 
Hatice’yi Astılar!
8 yıldır tutuklu bulunan Hatice Shahla Jahed, dün sabaha karşı idam edildi.
İran'ı Çıldırtan Uydu Görüntüsü!
Google Earth'ten alınan uydu haritalarından birinde şok edici bir detay ortaya çıkarıldı.
İstiklal Marşı'na Gecikmiş Kamulaştırma...
Bir Alman şirket, 'İstiklal Marşı için bana telif ödeyin' der mi? Dedi ...
 
UZAYDA HAYAT VARMI?
Amerikan uzay ajansı NASA, dün web sitesinden yaptığı duyuruyla heyecanlandırdı.
ABD'NİN YENİ ÖLÜM MAKİNESİ
Amerikalı uzmanlar mermisiyle binaların arkasında kalan hedefleri dahi, ...
VE NASA AÇIKLIYOR
Amerikan uzay ajansı NASA, dünya dışı yaşama dair bir bilimsel keşifle ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
AB
barcelona
poyraz karayel
işte benim stilim
Zlatan Ibrahimoviç
madenci
saldırı
anap